Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

tisdag 6 juli 2010

När jag blir stor...

... då ska jag ha höns i min trädgård...
och kanske en tupp...

Och när man ser dessa hönshus så känns det ännu mer lockande...


Det är väl nåt med torn o tinnar som alltid gör mig lite svag:)


Lilla lyckliga familjen:-)



Inte många har höns som favoritdjur... Det har jag:-)
Ända sedan jag var liten har jag tyckt att en hönas lite förströdda pickande och skrockande är bland det mysigaste man kan se och höra.

Jag hoppas jag blir stor snart..:-)


When I grow up...
...I want to have chickens in my garden that give me fresh eggs everyday.
I adore those chickenhouses with the small pinnacles. Not many have chickens as their favourite animal. I have:-) Ever since I was a child I've always liked that  twitching and chuckling they do, sooo sothing.
I hope I grow up soon..:-)
PS Pics from Marthas Havehöns. 

39 kommentarer:

ullis sa...

Håller helt med dig om att höns är rara och mysiga, men jag har blivit stor- för jag har höns!
Och en tupp, dessutom tre kycklingar, eller de är snart tre månader och har blivit riktigt stora, men mysigt och trevligt är det. Bonus är att kunna plocka in äkta sprättägg och dessutom ekologiska!
Må väl! ullis

Vita rosor och förgätmigej sa...

Men såååå underbart söta små bebisar och hus med för den delen... Vi har ju tre höns just nu men två av dem är vita industrihönor så de är inte allt för charmerande. ;0) Ska nog försöka få tag på några vackra små lanthöns igen. Tyvärr får vi ofta besök av duvhöken som brukar nypa med sig en och annan höna. Livet är hårt och orättvist när man är höna...

Kram/ Anna

Annelie sa...

Majjiga höns och hönshus!
Det är något oundvikligt romantiskt med höns. Jag tycker också om dem. Vi har flera bekanta som har höns. En av dem låter dem gå fritt i trädgården och det ser så härligt ut när man åker förbi - så somrigt på något sätt.

Ha det gott!

Cilla sa...

Ha, Marta träffade jag på en mässa i våras. Med de priserna på hennes fantastiska hus får hönorna värpa guldägg för att ha råd med ett. Men visst är de vackra!

Cilla♥

Fröken Generös sa...

Vilka ljuvliga små djur - tänk att kunna gå ut och plocka frukostäggen i trädgården - det är lyx det!! Kram Helena

gittan sa...

Jag förstår dig så väl. När vi flyttade hit drömde jag om ett litet hönshus bakom garaget men så blev det ju inte. Då gjorde det inte så värst mycket eftersom vi körde ut till makens mormor och hämtade "riktiga ägg" (från frigående höns, stora ägg med en mörk äggula) Men våra barn har fått uppleva hur det är att gå ut i hönshuset och plocka ägg som man FÖRSIKTIGT lägger i korgen (några har de allt krasat "ler vid tanken")Idag saknar jag de äggen (och mormor Thea som dog i våras) och önskar att vi hade skaffat de där hönsen trots allt. Men vem vet, kanske blir jag också stor en dag ;P
Kram gittan

Dan sa...

Deras hem är vackra!
True kungliga palatsen i färggranna lever dessa gåshud!
Kycklingar är vackra när de är unga.

nilla|utanpunkt sa...

Hej, hallå, jo tack, jag mår bra - har varit ute på vift bara och inte varit så aktiv i bloggvärlden, men gör mina små nedslag. Höns ser ju alltid så fint, gulligt och helrätt ut på bild. Se bara till att din trädgård är riktigt stor om du vill ha dem lösa - jag har erfarenhet av två ynka kyllingar på minitomt - de käkade upp allt utom buskarna - jorå, gräs och hela fadderutten, lämnade en grusplan.... men detta ska inte vara något problem om man har rejäla ytor...säger dom...

Humlan sa...

Jag ska också skaffa höns när jag blir stor. Helst sånna med luddiga fötter! De är så fina. Men eftersom man inte får ha höns på kolonilotten så får jag väl vänta... tills jag blir stor.

Systrarna Hjertén sa...

Söta små kyckling-bollar!

Jag har en kollega som har höns, de verkar faktiskt rätt kul! När hon berättar om hur de går och sprätter hennes nysådda odlingar eller hur de springer om kring (som yra höns) när de ska in i hönshuset om kvällen!!

Mvh
Frida

Susie på Stjärnarve... sa...

skulle också vilja ha höns, men vi har så mycket räv i skogen runt omkring så jag har blivit avrådd. Dessutomn tror jag Penny skulle bli galen och försöka valla dom hela dagarna! Blev väl hennes död!!

Mimi sa...

Höns är förvisso mysiga, men även de skiter. Och mycket!! Vi hade höns på somrarna när jag var liten, bland det värsta som fanns var att gå och ge dem mat och vatten, genom en sörja av: ja det får du gissa. Men när man ser de där härliga burarna börjar man nästan fundera :) Hälsn Mimi

Möllebacken sa...

Visst är det underbart med höns i trädgården..... ända tills man upptäcker att Min nylanterade höstanemon och frösådda sommarblommorna inte existerar längre.... Så nu är det hönsgård som gäller. Hönshusen var för bedårande.
Kram Pella

Möllebacken sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Möllebacken sa...

Kan inte stava... nyplanterade ska det stå..
Pella

AnnCharlotte sa...

I Malmö stad får man lov att ha 5 hönor i sin trädgård men ingen tupp....

Marie Lithén sa...

Har alltid tänkt att det ska bli när jag blir äldre, men stor låter bättre å närmre:-) kan inte tänka mig godare frukostägg! Underbara hus det finns!

Annelie sa...

Jaha ja, nu verkar det som om kommentarerna går fram igen så vi prövar igen.
Tycker också mycket om höns och hönshus. Det ser så himla sommarromantiskt ut. Speciellt när hönshusen ser ut som ovan.
Jag har några vänner här som har höns. En av dem låter hönsen gå fritt in hennes trädgård. Älskar att köra förbi och se dem pecka på marken.

A House With A View sa...

Åh så söta!! Vilken inspirerande blogg du har, roligt att hitta hit!
Återkommer gärna!
Kramiz aka

Britt sa...

Å vilka härliga höns hus. Ville så gärna ha höns till sommaren men det vart tyvärr inga//Britt

Moments of photography sa...

Guuu så söta! Så skoj det vore att ha ett sådant fint hus till dem på hjul, och kanske sätta den efter cykel och ge sej ut på en tur, haha...
Jag bor i villaområde, undrar om det skulle vara så populärt bland grannarna....Men får man inte ha tupp blir det ju inga nya kycklingar....synd!
Just nu har jag hundar och det hade nog inte gått så bra ihop...

Ha en skön kväll.

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Jag med.... Pratade senast idag vid middagen om just att ha egna höns. Men då måste vi nog flytta till en lämpligare tomt.... Men någon gång så.... Vill ju dessutom flytta till landet när jag blir stor - så då ska det väl passa med höns....

Ja, du vet ju att jag gillar Martas Havehöns - hus.... De är ju bara sååå fina... Såg också ett par hönshus på Chelsea som var riktigt fina.....

Kram från en hönsvän...
/Charlotte

C. Tvillingmamma sa...

De vore en dröm att ha hönor och egna ägg... :)

Sophia Callmer sa...

Marthas havehönshus är supersnygga. Men höns behöver som skrivet i tidigare kommentarer en hel del plats om de inte ska sabba trädgården. Har haft höns och det var kul ,men de kan sprätta upp det mesta om de vill ha ett sandbad eller hittar något att äta, så hönsgård är nog saken.
Hoppas du kan få ha dina höns snart då..

Sussi sa...

Våra förra grannar hade höns, och ibland fick jag vara hönsvakt! Sen dess har jag också varit såld på höns, dom är så sociala och trevliga...och så får man ju färska ägg som tack!

Kram
Sussi

Helena, The Swenglish Home sa...

Åh, jag skulle gärna ha ett av dessa underbara hönshus i trädgården... men kan man rättfärdiga ett utan bifogade fjädervänner? Jo, jag tycker också att de är jättesöta och att det ser så hemtrevligt ut när det går ett gäng och pickar på gårdsplanen, men så var det det där med underhållet... och ljudnivån i tättbebyggt område... Grannarnas "Henrietta" blir så till sig när hon lagt ett ägg att halv sta'n får höra om det i en kvart... ;-D

Hoppas du mår gott i sommarvärmen!
Helena, The Swenglish Home

Åsa! sa...

Tack för kommentaren på min blogg! Visst är det mysigt med höns, kanske någon gång att vi får till det och har våra egna pickande hönor!

IET sa...

Hönsbegäret sätter in ett par gånger om året även här. Nån gång ska jag ha ett befolkat hönshus. Så är det bara.
/I.

Wildhearts sa...

Tack för din kommentar i min blogg! Höns tycker jag också är väldigt mysigt, men efter att ha jobbat som hönsvakt en sommar och varit full med hönsloppor så är jag inte längre helt säker på om jag vill ha några själv. Men visst är det mysigt när de går omkring och pickar. Ha en bra dag och jag kommer garanterat att återkomma till din fina blogg!

M/S Design sa...

Älskar fåglar och höns är fantastiskt trevliga, mina är så gulliga små personligheter.
Har tyvär inget sånt där fint hönshus.
Du är duktig på att hitta fina bilder på snygga saker, om du ser någon vacker papegojbur får du gärna tipsa mej.
Ha de bra
Mariana

Karin - Mina Rum sa...

Tack för dina fina ord hos mig. Det värmer.
Höns är något jag också har funderat över. Min bror har skånska blommehöns. Inte världens vackraste kanske, men äggen är goda. Jag skulle nog behöva några som var mer estetiskt tilltalande och en sån där vagn skulle vara kanonsnygg att förgylla trädgården med. Men jag måste nog, precis som du, bli vuxen först.
Ha det gott. Kram!

Lotta Sultan sa...

åh, det vill ju jag också ha! men först ska vi ha hund, när stortjejen blir 12. bara 7-8år kvar!

Cecilia - Vi tre & trädgård sa...

Det är nå´t skumt med höns i år... kan inte minnas att jag velat ha några höns tidigare, men i år... var kommer det ifrån? Vill också ha, så gärna, höns som vandrar omkring mig och min trädgård... En trädgårdsdröm. Ska bli roligt att följa din eventuella väg till att bli med höns! Glad sommar! /Cecilia

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Hmm...
Det måste vara en trend, det här med höns... Det verkar som varenda kotte vill ha höns i år:-)
Men Wildhearts, vad är du säger.. Får man loppor?? Arrrrghhh, nu blir jag lite osäker. Kanske bättre att drömma om dem på bild då...:-)

Godastunder-tokigaidéer sa...

Det är just en av gångerna som jag önskar att jag bode på landet...tänk att ha egan höns.


OBS kolla på svenska trädgårdsbloggars inlägg i dag....
Kram Anna

Kråks stuga - Inredning, trend, trädgård & torparliv. sa...

Helt klart en dröm att få ha lite hönor som pickar runt. Och gärna med ett sånt snyggt hönshus till. Någon gång så.......

Regnet lyser med sin frånvaro, men i morgon skall det komma en del sägs det, vilket jag också hoppas då det är otroligt torrt just nu. Lite orolig för min trädgård just nu. / Henrick

Anonym sa...

Cara Hillevissan,

Sa sota! Men tuppen kan jag vara utan. Den vackte oss de forsta aren. Nagon (vanlig skal) maste ha "tagit hand om den". Fortjusande bilder och charmiga bostader!!! Sag ett annat arkitektritat (Frederik Roijé)honshus, Breed House http://www.roije.com/ Kul att tar upp pippiarkitektur. Bacione, Ingrid in Umbria

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst är de fina de där hönshusen, förmodar att det är Marthas havehöns du besökt? Elisabeth är en både duktig och driftig dam och hennes idé med flyttvänliga hönshus och gårdar är kanonbra.
Själv blev jag 'vuxen' i fjol då gubben byggde ett litet nätt hönshus här på 'gårn', det är bara så härligt att gå dit dagligen och titta till dem. För att inte tala om kretsloppskänslan då de får skrabborna och vi får ägg & gödning, kan det bli bättre!? :o)
Ha en finfin dag,
Lydia

*Ulrike* sa...

Those are the cutest chicken houses! Which reminds me I have to clean mine out tomorrow. They don't have such a fancy one, but I have always liked them too. I guess because my Opa had them!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...