Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

tisdag 7 september 2010

Gammal koppar - det nya i trädgården

En sån härlig dag det varit!! Soooooool och värme, det är vad jag behöver just nu! Jag fixade lite med mitt senaste fynd - Hinken...
Alla de där rostiga sakerna som jag fyndat till min trädgård denna sommar, gjorde att jag också fick upp ögonen för små och stora buckliga, oputsade kopparkärl.
Jag formligen älskar min Balja och min Hink!
Och min lilla rostiga ogräsgaffel eller vad det är för något:-)

 Tycker om färgen till äpplena och blommorna också:-)

Koppar.... Va...!?
Det var helt otippat för mig... Hade någon sagt i våras
att jag skulle köpa kopparkärl, så skulle jag bara fnissat:-)

Men... man ska aldrig säga aldrig, bara -
Go with the flow!


Copper - the new thing
All the nicknacks in rust that I've found for my garden this summer also opened my eyes for some copper vessels. I just love my bucket and my barrel. And my little rusty weed fork, or whatever it's for:-)
The colour is also very nice to my apples and flowers:-)
Copper... Say what?
If someone had said to me before summer, that I was going to buy copper vessels, I would just have giggled:-)
"Never say never" Just go with the flow!

32 kommentarer:

Marie Lithén sa...

nej minsann man ska aldrig säga aldrig, väldigt snyggt är det!

Tigris Predikantan sa...

Väldigt fint nu till hösten också!
:)

Nina sa...

Det är så fint med koppar och rost överlag. Gillar verkligen färgen och det passar så bra till allt grönt i trädgården.

Det kommer bilder på rosengården idag men just nu verkar det inte funka att lägga in bilder. Du är också hjärtligt välkommen hit om du känner för det sen när gruset är på plats och sista kantstenarna är lagda och spaljéerna på plats.

HÄlsningar
Nina

Nina sa...

Det är så fint med koppar och rost överlag. Gillar verkligen färgen och det passar så bra till allt grönt i trädgården.

Det kommer bilder på rosengården idag men just nu verkar det inte funka att lägga in bilder. Du är också hjärtligt välkommen hit om du känner för det sen när gruset är på plats och sista kantstenarna är lagda och spaljéerna på plats.

HÄlsningar
Nina

Växthusmadam sa...

Ja, det är mycket man inte tror att man ska gilla som man sedan iallafall har i sin trädgård! Vi är väl mottagliga för influenser lite till mans! Jag har också en kopparbytta i trädgården, en fin och bucklig gammal sak som jag älskar!
Växthusmadam

Emmas utsikt sa...

Snyggt! :)

Hyacinth Bucket sa...

Aha....nu ved jeg hvad jeg skal gøre med koppersagerne som er gemt langt væk...:-)
Wow hvor de paser godt til høstfarvene.
Alletiders ide...:-o)

Hej fra Lisbeth

Rosor och ruiner sa...

Förstår att du är nöjd med dina fynd! Snyggt!

Med fingrarna i (j)orden sa...

Redskapen i inlägget innan fångade min blick. De är ju helt otroligt vackera, finns de att köpa i Sverige tro?
Gillar förstås även dina hinkar, koppar eller ej - är det snyggt så är det. Själv räddade jag en gammal zinkbalja från att krossas på soptippen häromdagen. Kändes som en god gärning.
Ha det gott,
Eva

Sirpa sa...

Ooo så fina de är, gillar rostiga saker!
Har en trevlig tisdagkväll!
Kram Sirpa

Parkvegens Hageglede sa...

Så sant, så sant.. Koppar eller rust.. nydelig i hagen. Jeg har et rosestativ i rust og sammen med Coral Dawn er det bare knallbra.

Katarina sa...

Jättesnyggt! Man kanske skulle rota lite på vinden hos föräldrarna och se vad man kan hitta... /Katarina

Mycket annat & lite betong sa...

Jaha, då får man leta fram sin koppargrejor då! Jag vet att jag har en sån balja någonstans.

Trevlig kväll!
Agneta

cat sa...

Mmmmm härliga färger. Tack för tipset! Kopparn gör sig verkligen fint ihop med höstens underbara färger.
Ha de gott. Catarina

The Intercontinental Gardener sa...

Visst är det fint, och det är så roligt att få ändra sig... istället för att stagnera och stå stilla. Ha en bra höstvecka!

Charlotte sa...

Bucklig, knöligt, skavt, oputsat, nött..... guuu så fint det blir med grönt eller blommande i... eller med något helt annat.... Vi har så mycket nytt runt omkring oss att vi behöver lite gammelskap för att hitta balansen...

Vilka koppargrejer du hittat!!!! Förstår att du är förälskad..... Har två riktigt slitna kopparkärl i trädgården.... älskar dom!

Kram Charlotte

Scilla sa...

Snyggt! Koppar har ju varit ute så länge så jag tror att det kommer nu - och förresten spelar roll?! Är det snyggt så är det! Har själv ett stor kopparkärl med fontän i - I love it!

Kram,
S.

Systrarna Hjertén sa...

Lustigt, jag var ner i källaren förut och letade efter något att ha mina äpplen i och jag hittade en kopparkittel och tänkte, attans att det inte var en skål/balja istället. Det var första gången jag tänkt att jag vill ha ett kopparföremål...

(kände nog på mig att du skulle gör det till en trend!!)

Mvh
Frida

Tant Grön sa...

Så fint med koppar som matchar alla höstfärger! Jag har faktiskt plockat fram lite gamla ärvda och bortglömda kopparprylar som jag har i köket-man ksnake skulle låta dem komma ut på grönbete ett tag!

Madame C sa...

Höstigt fint till tusen!!!
Ha det fortsatt septembergott,
Charlotta

AnnCharlotte sa...

Fint med koppar...gärna lite ärgad också ;)

Lotta sa...

Så snyggt!! Jag visste väl att jag skulle knockat tanten som snodde kopparbunken på loppisen i somras. Mitt framför näsan på mig. En gubbe snuvade mig på 3 gamla fågelburar, riktigt gamla sirliga du vet, på samma loppis. Jag grämer mig fortfarande!!

Helena sa...

Rackarns så SNYYYYYGGT! Jag som bara skulle ta en liten snabbtitt innan John Blund fick hela min uppmärksamhet, jag fastnade en lång stund här och glodde suktande i din vackra värld... Nu kommer jag att drömma söta drömmar... i kopparskepnad skulle jag gissa...;-D

Varm kram från en inspirerad svengelska,
Helena, The Swenglish Home

lottens vita och gröna sa...

heeeeeej!
man ska aldrig säga aldrig, håller med dig nu, koppar är väldigt fint...framför allt när det ärgat lite, hmmm kanske hillevissan nu startat en koppartrend, blink!
må väl, varmkram lotten

godastunder-tokigaidéer sa...

Härliga...nu fick du mig på andra tankar....jag har en gättestor koppar kanna som står långt in i förrådet. Kanske något att pryda i trädgården. Tack för tipset.

Stor Kram Anna

Ingrid in Umbria sa...

Cara hillevissan,

Markligt... stod och holl i ett jattekar av koppar under en av mina "utflykter" - till blivande utedusch. Priset avskrackte (250 Euro). Koppar ar eftertraktat aven har. Dina fina bilder vacker kreativiteten. Viktigt med attribut, som komplement i torra tradgardar. Ha det gott! Bacione, Ingrid i Umbrien

M/S Design sa...

Hur snyggt som helst!
Mariana

Anja sa...

Det var väntat! Så självklar material för trädgården som bara väntar på att bli återanvänd - tycker jag (och då är jag en riktig 'trendnissa';)))!)
Skall jag "avslöja" nästa trädgårdstrend? ;)))? - flåt att jag skryter så omåttligt!/Anja

Huset vid ån sa...

Hej Svejs! Superfint....Förstår att du är helnöjd!

Det känns kul att få vila ögonen på nånting annat än bara zink....Jättefina o inspirerande bilder!

Må så gott! HöstKramar Therese

Marie//Tekla Maräng sa...

Hej!
Koppar är ju riktigt snyggt ute bland blommor, så långt har jag inte tänkt. Däremot har jag gärna koppar till julblommor.
Tack för dina ord inne hos mig.
Ha det gott Marie:)

Linda sa...

Flott blir det:) Det er godt man ikke på forhånd vet alt man skal finne på, for så skulle man kanskje blitt skremt:):) Men det er godt man kan endre planer, og gjøre små infall, det gjør havelivet mer spennende:)

Glädjekällan sa...

Hej
Sitter här och läser gamla inlägg på trädgårdsbloggarna.
Vad vackert det är med det slitna och använda. Det skapar en atmosfär av värme, tycker jag.
Snyggt med koppar i trädgården - du har skapat en ny tränd - koppar i ställer för zink :-)
Ha det gott
Birigtta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...