Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

söndag 17 oktober 2010

Utblickar över terracottafärgat

Jag ligger utslängd i soffan... Det har varit en fantastisk vacker höstdag med sol från blå himmel, men jag har inte orkat sticka näsan utanför dörren... Bara orkat titta ut genom fönstret mittemot mig och gillat all lugnt terracotta och krämfärgat i blickfånget:-)...
Har kikat lite på grannarna som höststädat och hoppats på att vi får fler såna här helgdagar. 
Och inte har jag besökt några av era bloggar heller på två, tre evigheter... orkar inte ta in fler nya intryck just nu... Suck, det är inte bara av godo att tok-älska sitt jobb.
Men snart är säsongen över - och då blir det andra bullar, som vanligt!!! 



Utanför fönstret står en rönnsumak - rhus typhina, som jag planterade för 15 år sedan i tjugo centimeter jord, därunder helt slätt berg... fantastiskt att den gillar det läget... Kommer ihåg att jag fick fylla upp med mer jord eftersom jordklumpen var högre än jorddjupet...


Och så var utlottningen snart över... Vilken uppslutning hörrni, alla ville pröva lyckan!!!



 Ha en skön kväll!



I have been on my couch today, looking out my window at this glorious day. Enjoying all the terracotta an magnolia colours indoors and outdoors...  Outside my rhus typhina is letting the last leaves go.
Have a nice evening all of you!

22 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Grattis på namsdagen i efterhand (det var ju Hillevi igor)
Hoppas att du bara bestämde dig att vila idag och inte är du väl sjuk! Här sken solen så underbart och gjorde det till ett rent nöje
att snickra.
Spännande med utlottningen imorgon.
Ha en underbar söndagskväll.
Kram Petra B.

Rosor och ruiner sa...

Då har vi ungefär samma utsikt från vardagsrummet, jag har också en rönnsumak utanför. Fast den har jag inte planterat själv förstås. Men oj vad den sätter rotskott! kanske är bra med berg under, den kan väl inte gå igenom berg i alla fall....

Oljekritan sa...

Kära lilla du..vilket sjå..tänk att detta har blivit så stort, att blogga..Roligare än facebook, och och här sitter jag och njuter av underbart vackra bilder och trevliga glada Bloggar!! Kul kul kul..Kram och go'söndagskväll//Karina

It's me sa...

So exciting !!! ...i can not sleep tonight.......hahahahhahah!!.....love Ria....

Bea sa...

Hej!
Låter som en helt perfekt dag, att inte göra annat än betrakta det som är utanför fönstret, där det ser ut att vara en fantastisk värld!

Här har det varit full rulle hela helgen, matgäster, shopping osv, men så är det stundom för var och en och i morgon gör jag som dig - vilar i ngt avkopplande nöje :)

Kram /Bea

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

En dag i soffan är inte dumt, skönt och varva ner. Skönt och bara vara hemma utan och göra något som helst vettigt, kanske tom. äta skräpmat.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Lotta 8`) sa...

Vet du - jag skulle vilja ligga still på soffan som du och samla energi och titta på fin utsikt men här hemma ser jag bara grannens hus ;)
I går däremot, låg jag på berget, vid havet och lapade sol och hade en fantastisk utsikt - då laddade jag batterierna!
Idag har jag plastat mitt lilla växthus och flyttat in de sista blommorna - nu är jag klar så nu kan det bli både kallt och regn :)

Hoppas vilan har gjort dig gott, ha en bra vecka :)

Änglarnas hus sa...

Hallojsan vännen!

Ja visst har vi haft ett par ljuvliga dagar..myst och bara slöat var mitt mål för helgen!

Ha en fin start på veckan!!

Kramis Sanne

Mia sa...

Oj, den där kan jag också. Fint väder ute och den enda tur jag haft ut var till soptunnan.. Men gissa att dagen varit skön!

Katarinas trädgård sa...

Skön soffa och härlig utsikt, det verkar helt OK!
Kram,
Katarina

haspet sa...

Vilken tur att du har en fin utsikt. Vi behöver nog bara sjunka ihop i soffan en dag lite till mans. Men jag för min del är nog lite för bra på det (i alla fall om jag ska lyssna på en väldigt närstående person)... Hoppas du snart får krafterna tillbaka. Ha det gott.// Peter

Sanna - My Blueberry House sa...

Nämen du är väl inte sjuk Hillevissan eller är du helt enkelt utpumpad av för mycket att göra kanske..? Hoppas du återfår dina krafter snart. Då och då är det ju faktiskt skönt att inta soffläge och bara inte göra nånting! I´m all for it! ;)

Kram Sanna

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Låter skönt med det där soffläget.... Vi vilar alldeles för lite tror jag.... Det är så mycket hela tiden som ska göras, som förvisso är kuuul, men ibland orkar man inte ens med det..... Vila är helt klart underskattat i vårt effektiva samhälle.... Klart det kommer fler fina dagar.... Absolutely ;-) Jag har då en hel del kvar som inte blivit av.... (lär väl få hacka mig igenom jorden ;-))

Håller tummarna inför i morgon ;-)

Kram på dig!
/Charlotte

Lotta sa...

Jag pratade med en dam häromveckan och fick mig en tankeställare. Vi stod och ojade oss över hur snabbt årstiderna växlade och snart var det jul...bla,bla,bla... och så säger hon: 'Det är ju inte så konstigt att man tycker tiden går fortare nuförtiden, så mycket som ska hinnas med på så kort tid. Till och med mina barnbarn säger att de inte hinner göra allt de ska - på dagis!!!' Visst är det hemskt??!! Varva ner ska bli mitt nya motto!
Ha det bra i veckan.

Unknown sa...

Hei :)
Takk :)Bloggen din gleder meg stort.Er veldig glad i hage så det er kjekt å sjå gode løysnigar.Skal planleggja ny hage utenfor løa/selskapslokale som er prosjektet mitt no.Er dette noko for deg? Eller andre ?
Mvh.Jorunn

Susie på Stjärnarve... sa...

...det är skönt att ta det lugnt ibland, fads i min ålder funkar det inte att vila för länge. Blir stel som en pinne i kroppen och kan knappt gå.
Nej, det bästa för mig den här tiden är korta men många prommisar i naturen med hunden. För att vara ute i trädgården, det har jag tröttnat på för det här året!

Susie på Stjärnarve... sa...

...glömde att berätta att jag njuter verkligen av dina ritningar!

Anjas Hill sa...

Vackra och rofyllda bilder./Anja

Marie//Tekla Maräng sa...

Inte så dumt med en dag i soffan man behöver ju ladda sina batterier.
Härlig utsikt ifrån vardagsrumsfönstret.
Håller mina tummar tills det är dags för dragning.
Om du vill så har jag en tävling på G.
Kramar:)

Hem ljuva hem sa...

Hej!
Jag förstår att du gärna ligger och njuter av den fina utsikten du har med alla de ljuvliga höstfärgerna både ute och inne. Jag älskar hösten med allt vackert som naturen bjuder på.
Spännande med tävlingsdragningen, det är många som hoppas på värmande pläd nu :-)
Ha en underbar tisdag..
Kram Anneli

Sirpa sa...

Så härliga bilder!
Hoppas din vecka har börjat bra! Önskar dig en fin tisdag!
Kram Sirpa

Anonym sa...

Jag beundrar alla som, liksom du, kan ha sådan distans och bara slänga sig i soffan när det behövs:)
Ha det soffgott,
Madame C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...