Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

måndag 14 februari 2011

Klippt häck - liguster, bok...

Något jag tycker är väldigt spännande är flera lager rumsbildare i trädgården. Om man har plats, så skapar det en härlig känsla i trädgården.  Jag rensar i arkivet, och hittade dessa bilder från ett hus här i byn. Se så fint olika häckar och gångar skapar spännande linjer i en annars ganska steril miljö.
   

Men vad ska man säga om de där små "tussarna" som sticker upp på 4-5 ställen ur gräsmattan...? Hmmm... de skulle jag nog välja bort om det var hemma hos mig:-)
 Härlig pool, men är det någon som leker eller simmar här? Tomt och väldigt tråkig miljö, MEN med en bra bas att arbeta vidare på! Och se så vackert det är med den hyvlade "gröna" kalkstenen, ett av mina favoritval. Skön att gå på och superelegant i färgen.
Titta på den bakersta häcklinjen här. Den är bruten på flera ställen, och skapar på så vis ett insynsskydd, men väldigt mycket mindre "sträng", än om den varit heldragen. Så brukar jag råda att man gör när man har plats att ha flera gränslinjer mot insyn.

Ha en skön riktigt vecka alla! Idag är det permafrost här så varma kläder åker på nu... och sen ut med vovven i solen!
Ge extra mycket kärlek till varandra idag  ♥♥♥

I'm cataloguing photos and found these today. I love to use hedges in multiple layers, if possible. If you have the space to do this, it creates a lovely dynamic feeling och rooms and space.
Have a lovely week! Happy Valentines Day!

21 kommentarer:

Kungsbacka Trädgårdsdesign sa...

Så fint! Har du ritat den trädgården? /Anna

Fru C sa...

Hej
I Höstas började jag på en liknande häck som avgränsning (med avenbok). Jag längtar efter att den ska grönska och växa så det blir precis som på bilden.

Kram// Carolina

It's me sa...

Happy Valentine darling...love love love Ria................... ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ...... ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ... .... ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ .....

M/S Design sa...

Snygga välklippta häckar.
Sitter med mössa och halsduk på kontoret i dag, det avr -24 på morgonen här.
Ha de bra
Mariana

Anna Vattenkanna sa...

STORA KRAMEN på dig idag!

Jaaa, riktigt vacker och funktionnelt - det är så det ska vara. Jag brukar själv jobba med häckar och skärmar i olika omlottplaceringar eftersom det är så blåsigt här i södra Skåne. Som du vet!

Så även idag - halv kuling var det och nu ska jag också ut med hunden - fast min egen...

Kram Anna Vattenkanna

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
Kul att du hittat in till mig - välkommen åter!

Och ibland händer det att man bara helt plötsligt hittar en mysig blogg som man inte fattar varför man missat när alla andra verkar ha hittat den, hi hi... händer mig med jämna mellanrum.

Nu skall jag kika runt hos dig, hälsningar Monica

Susie på Stjärnarve sa...

Hoppas du får en skön Alla Hjärtans Dag!
Efter att ha bott i Älvsjö på en hörntomt med en amerikansk hagtornshäck som har jättestora taggar som är som sylar och som dessutom var enormt jobbig att klippa, så är jag faktiskt tacksam att jag inte har någon häck här. Men vackert är det och dom passade perfekt på den strikta tomt du visade!
Men vad du gör, säg inte som en trädgårdsarkitekt sa på TV efter att ha valt en ganska jobbig häcksort; Det är inget besvär man vbehöver bara klippa den ett par gånger per säsong!
Vadå!? Man har väl mer saker i trädgården, så "bara" tycker ju inte jag lämpar sig i sammanhanget. Man ska nog tänka sig för både en eller ett par gånger!

Sanna sa...

Hej Hillevissan,

För mig är du en "eyeopener" - inte hade jag en tanke på att kika på brutna häckar på det viset. Nu har jag fått upp ögonen och kommer se häckar på ett helt annat sätt framöver ;)

De där tussarna återfinns även i min trädgård haha! Kanske har de, liksom jag och ungarna, svårt att meja ner söta små gullvivor och tusenskönor med gräsklipparen *fniss*

Stor kram till dig på Alla Hjärtans Dag!

Sanna

HelenJ sa...

Man borde använda häckar till mycket mer än att bara sätta i tomtgränsen. De kan utgöra en fantastisk grund till en spännande trädgård. Och rum i rummet är aldrig fel! =)
Ha en bra Alla Hjärtans dag.
Kram Helen

Marie - Sofias syster! sa...

Å vilka bra tips! Ska jag tänka på när jag sätter igång med vår stora trädgård. När nu det blir.... ;-)
Ha en fin hjärtansdag!

Helena sa...

Fin trädgård!Jag uppskattar ofta trädgårdar som skiljer sig från min egen!Hm har nog en o annan tuss med tusensköna från sambons farfar som jag värnar om!Sambon har en tendens att bara köra över allt fint....
Hjärtliga KRAMAR till dig!

Christina sa...

Härligt gröna häckar! Men om jag bodde där, hade det blivit mycket mer blommor i trädgården!
Ha en fortsatt skön Alla Hjärtans Dag!
Kram
Christina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Hej Käraste Hillevi!!!

Först: vilket toppen-reportage i helgen!!! Så snyggt du gjort med entrépartiet - ett jättelyft helt enkelt... Du kan det där du :-)

Wow..... gillar, gillar, gillar de oregelbundna och brutna häckarna... Såå mycket liv och dramatik de tillför trädgården.. Underbart!!!

Kallt och eländigt här också..... I dag har dom rivit ut nedre badrummet också.... så en aningens kaos-artat är det här just nu.. På bron står både badkar, toalettstol och handfat och välkomnar så stilfullt ;-)

Önskar dig en härlig fortsättning på dagen!
Många kramar
Charlotte

Puumuli sa...

Tack för besöket i min blogg! Jag kikar in här för första gången och som trädgårdsälskare gillar jag mycket det som jag ser! Blev följare på stubben!

Häcken ser väldigt fin ut, tyvärr är det nästan omöjligt att få häckarna att se så där ut här i Tampere-trakten för liguster eller bok växer inte hos oss...

Ha en trevlig Alla hjärtans dag!

Kram
Sari från Puumuli

Marie//Tekla Maräng sa...

Snyggt med häckar som avdelare och inte bara som tomtavgränsare.
Ha en fortsatt trevlig alla hjärtans dag:)

Lövkojan sa...

Hihi de där tussarna var för kul, de kanske är på tillväxt till något större :).

Syns tydligt hur viktigt det är med trädgårdens väggar här tycker jag.

Poolområdet ser ut att behöva en varm hand ja!

Ha en fortsatt trevlig Alla hjärtans, kram Marie-Louise

Anna sa...

Rolig och intressant läsning du bjuder på!
Om du vill får du jättegärna vara med och tävla hos mig igen. Jag lottar ut ett blomstöd Hjärta dagen till ära....Tack för dina tips förra gången jag hade utlottning!
Vänliga Hälsningar
Anna

Fia sa...

Älskar också klippra häckar, fast helst uppblandat med lite mer ouppfostrade växter ;-) Sedan är det lite svårare för mig som bor i skogen att få det att smälta ihop på ett bra sätt, men jag jobbar på det. Testar bla.a dvärgliguster `Lodense´istället för buxbom runt rabatterna, vi får se hur det blir om nåt år.

Puumuli sa...

Hej igen!

Ja, Tampere ligger ungefär på samma nivå som Mora i Sverige... Enligt den finska zonkartan är det zon 3 men det motsvarar nog zonerna 6-7 i Sverige. Hagtorn och gran är väl de vanligaste häcken man klipper här. Utbudet är inte så stort...

kram
Sari från Puumuli

PS. I dag är det -26!

Jens Svensson Skogstorpet Trädgårdsservice sa...

Vacker grundstruktur men oj vad man vill plantera blommande växter överallt! Vackert med bågar av häckar och brutna häckpartier.

Spirande grönt - sa...

Snyggt. Gillar skarpt "häckbitar", att placera på lämpliga platser.

Ha en fin tisdagkväll,
Rebecca

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...