Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

måndag 21 februari 2011

Min labyrint

Idag på hundpromenaden så funderade jag på allt jag gjort i mitt liv och som lett fram till denna dag (en helt vanlig måndag:-). Vägen har varit snirklig och allt annat än gängse....
Tänk om man hade vetat när man var 18 år och undrade vad sjutton man egentligen ville göra i sitt liv.... För mig stod det inte klart vad som var mitt verkliga kall förrän jag var omkring 30.


Våra barn är just nu i den där åldern. De har ingen aning och då är det skönt att visa dem den labyrint av karriärer som jag själv haft och försäkra dem om att det reder sig.. :-)

Och det viktigaste är ALLTID att göra det man själv tycker är roligt! Inte vad andra förväntar sig...
Att ha roligt på jobbet är verkligen ett privilegium, och det har jag.
(Så roligt att jag ibland får lite dåligt samvete...)

Och vet ni...
Bloggandet är verkligen "icing on the cake"...
Varmkramar till alla som glider in här och gör det så himla roligt!

The amazing maze of my life.
I was just thinking of everything that I've done in my life, that led up to where I am now. Not the ordinary path I can assure you...  What I wouldn't give for having known that already at the age of 18... Our children are now at that age where they are asked to choose their future paths, and they haven't got a clue of course... I just tell them that the most important ting is to choose something they enjoy doing, and sometimes you just don't know until much later...
To enjoy your everyday job... is soooo important, and I do do that!! Quite a lot in fact.
And you are all " the icing on the cake"....
THANKS for always dropping by and making blogging sooo fun!

18 kommentarer:

Kristina Bonander sa...

....ja, och dessutom kan man ändra riktning närsomhelst i livet. Det är aldrig för sent att upptäcka att man kan vända i labyrinten om man känner att man är fel ute.
Hälsningar
Kristina

Britt sa...

Jag är också så nöjd med mitt jobb och det är jag så glad för och som förra komentaren så går man vilse i labyrinten får man vända om //Britt

Nette Cecilia sa...

Livet är nog en krokig väg ,även jag får ha ett roligt jobb ,även om det finns tunga dagar.Tjusningen med mitt jobb är att få vara kreativ o träffa trevliga människor,kram Nette

Hemma på Landet sa...

Så mysigt du har det här inne.:-)
Stina

Home and Lifestyle sa...

I understand what you mean, because I feel the same...have fun in what your are doing and you will feel good!

Wish you a nice evening! Warm regards, Ingrid

Christina sa...

Härlig labyrint! Och visst är livet just som en labyrint, ibland går man fel väg och kommer inte vidare, men det går alltid att ta en annan riktning och rätt som det är hittar man dit, där som man känner att det är helt rätt! Det finns säkert många som inte hittat det ännu, men det är aldrig försent att försöka på sig något nytt.
Ha det gott!
Christina

Lövkojan sa...

Vad härligt du beskriver det!

Det är verkligen så det är, en labyrint och jag brukar tänka att jag kan stanna till på flera platser i labyrinten för att utforska för att sedan leta mig vidare tills jag hittar det som håller mig kvar längre.

Att blogga är verkligen hur kul som helst. Har upptäckt att det är ett supersätt att lära känna nya människor lite grann, människor som verkligen brinner för och har samma intressen som jag!

Kram Marie-Louise

Helena sa...

Jag befinner mig där jag vill i livet just nu!Och det är en skön avslappnande känsla:-)
Kram från mig!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Håller verkligen med om "toppingen på kakan".. ;) Du och alla andra härliga bloggare gör dagarna så mycket gladare och lättare!
Massa kramar till dig!
Och du - labyrinten är bara såå fin! Aj lajk!

Anna Vattenkanna sa...

Ja, snirkligt och vingligt och mellan varven tappar man nästan styrfart för att i nästa sekund åka formel 1 race...
Jag har, sedan 11 år tillbaka, äntligen hamnat rätt och kan leva på det jag älskar mest - verkligen ett privilegium!

Att var ensamföretagare med många timmar på kontoret kan bli lite ensamt men sedan snart en månad har jag fått så himla många goa, inspirerande, härliga kontakter via bloggandet. Det kunde jag aldrig föreställa mig i min vildaste fantasi att det skulle bli sååå roligt, kreativt och underbart!

Kram på er alla underbara människaor därute och kramkram på dig Hilevissan som är en stor inspirationskälla!

Anna Vattenkanna

Sanna sa...

Hejsan!

Jag har nog dessvärre gått vilse i labyrinten och förirrat mig. Visste inte heller vad jag ville göra när jag gick ut skolan, men fick snart ett fast jobb som varade i fjorton år. Nu är det slut med det sen ett tag tillbaka och jag går fortfarande runt i den j-kla labyrinten... hittar inte ut. Hjälp! Vad ska jag bli när jag blir stor??

Ha en bra vecka - kram Sanna

Xnia sa...

Gillar det du skrev, låter precis som min karriär :-) Befinner mej nånstans mitt i labyrinten, men på rätt väg ut tror jag :-) Härlig blogg du har här, ska in o utforska mer senare. Som en trädgård, man hittar bara mer och mer.. :-)

Snäckskalsdalen. sa...

Kom du underfund med vad du ville redan när du var 30.....ojojoj....jag vet fortfarande inte och jag är INTE 30! Och definitivt inte yngre. Jag flyter med bara, det är nog rätt bra och det ordnar sig som du säger, det gör det, bara man har gluggarna öppna och fångar tillfällena i flykten.
Bra bild av ditt liv förresten!
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Kom du underfund med vad du ville redan när du var 30.....ojojoj....jag vet fortfarande inte och jag är INTE 30! Och definitivt inte yngre. Jag flyter med bara, det är nog rätt bra och det ordnar sig som du säger, det gör det, bara man har gluggarna öppna och fångar tillfällena i flykten.
Bra bild av ditt liv förresten!
Agneta kram

Snäckskalsdalen. sa...

Hopplahejsan! Där upprepade jag mig en aning.

Puumuli sa...

Kanske det är meningen att man inte vet vart man är på väg i sitt liv? Jag har också barn i den åldern då de funderar på framtiden men hur i all världen kan de veta vad de ska göra om t ex 10 år när inte ens jag vet vad jag kommer att göra nästa år?

Ha en skön vecka i din labyrint!

Kram
Sari från Puumuli

PS. I morse hade vi igen -25...

Lisa sa...

Fy vad jag kan ångra att jag började på det trååååkiga kontoret efter gymnasiet. Och fy vad jag ångrar att jag slutade för att gå en Floristutbildning och inte en trädgårdsutbildning. Och ångrar ännu mer att jag återigen började på det tråååkiga kontoret... Men när barnen klarar sig själva så hoppas jag kunna lämna det praktiska jobbet och sätta mig i skolbänken igen! Helt vända om i livets labyrint :) Kram Lisa

Ullevidsdal sa...

Håller precis på att vända i min labyrint, kanske därför jag vill göra en labyrint :-)

Från att ha jobbat med människor i 25 år ska jag nu odla min skapande sida och sätta mig i skolbänken till hösten på heltid om allt går som jag vill.

Kram Helene

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...