Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

tisdag 8 mars 2011

Kollat kollo

Jag planerar att införa lite kollo-känsla i vår trädgård i år.
Små staket ska inhägna mindre rum tänkte jag, inspirerad av koloniträdgårdens småskalighet.
Ja, egentligen vill jag ju ha en riktig kolonilott också... Jag googlar och läser att Stockholm har 77 koloniområden. Det verkar kanske mycket, men jag har också läst nånstans att det är mellan 10-20 års väntetid på att få tillträde till en kolonilott...Inte bra.
Förmodligen ser det ungefär likadant ut i resten av landet...


... Så man får fixa sin egen koloniträdgård helt enkelt:-)
Det är väldigt mysigt med koloniområden, förmodligen för att allt är i dockformat och påminner om barndomens lekstuga eller koja... I love it, som ni förstår:-)


Och idag sken solen så skönt, första dan som jag gick utan överdragsbyxor sedan november:-)18 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Jag ÄLSKAR kolonilotter/kolonistugor! Eg. allt med koloniområden...Lite gammaldags rofylld känsla sådär...knastriga grusgångar, översvallande blomning och fina stugor som är i dockformat som du skriver. Sedan att många saker är tillkomna lite sådär men man tar vad man har - inte så himla stylat som i villakvarter. Jaha - såhär kan jag fortsätta i evighet...

Då har jag blivit sugen på rabarberpaj, hemodlade solmogna tomater och så nu kolonistugekänsla idag av er mina bloggvänner och inspirationskällor...TACK!

Kramar Anna Vattenkanna

Furulunden sa...

Helt enig med deg. Det er noe ekstra intimt og hyggelig med kolonihager.
Det er av og til vanskelig å finne kommentarfeltet hos deg da skrift ligger over bilder. Bare så du vet det.
Deler denne delen av bloggen din på min facebookside:)

Furulunden sa...

Når rpver jeg ut f5 så får vi se:)

Scilla sa...

Kolonilott i trädgården är en jättebra ide! Barnen ska väl få en lekstuga och då kan man ju tänka till lite redan där... För vår tomt är så stor att en "kolonilott" nån stans i den skulle bli supermysigt!

Kram,
Stina

Puumuli sa...

Oj, så sköna bilder! Jag var nära på att köpa en lott för ca 10 år sedan men priset var HÖGT! Nu har jag ett gammalt torp i stället med lite mera plats på tomten (4 700 kvadrat). Priset var det samma som för kolonilotten...

Kram
Sari från Puumuli

Marie Lithén sa...

har ju vistats mycket i kolonilottsträdgårdar som liten Stockolmsflicka, å får alltid lite välbehagskänslor vid synen av dem.. Ja varför inte ta dem till sig, ingen dum idé. Kram

Linda P sa...

Det är heeelt underbart med kolonilott :) Vi funderar just på om vi ska ha ett staket runt om eller en ny häck, då den gamla "gått ut". Tips på snabbväxande, snygg häck, tack :)

Lövkojan sa...

Javisst är det något speciellt med koloniträdgårdar. Känns som man där kan ta ut svängarna på ett annat sätt än i sin vanliga trädgård.

Underbara bilder!

Idag kom biljetter, tack så mycket och vi ses på lördag :)

Kram Marie-Louise

Charlotta sa...

I programmet engelska trädgårdar visade dom ett koloniområde som fick vara med i the yellow book. Fantastiskt vilken sammanhållning som rådde mellan de olika ägarna. Jag hade gärna gjort ett besök dit.

Inger sa...

Det är nåt särskilt med koloniträdgårdar, har charm och historia.
Ha så kul på mässan, nästa vår måste jag planera för lite mässbesök...

Anonym sa...

I Husby i Stockholms utkant fick vi kolonilott samma år vi ringde och försökte få tag i en, visserligen var den bara på 100 kvadrat men det räcker till mycket ändå. Och vi betalade bara några hundralappar i årskostnad och fick då tillgång till alla redskap man kan tänkas behöva, vatten och till och med brunnen stallgödsel. Inte illa!

Marie - Sofias syster! sa...

Hej Hillevissan! Måste bara berätta... Idag när jag surfat in på din blogg, och ställde från mig datorn en stund - fågelkvittret började ljuda - så ropar Irma: mamma, Pussel tror att det är en fågel i datorn! Vi hade en mkt intresserad katt här kan jag säga... hi hi..
Kan förresten meddela att jag kommer till mässan på fredag!
Kram/Marie

Helena sa...

Du får helt enkelt ställa dig i kö nu utifall att senare :-)En riktigt bra idé att göra en kolonilott hemma!Om man tröttnar på att vara hemma kan man helt enkelt knata över till kolonin en stund:-)O besökande barn har nån stans att vara!
KRAM från mig!

M a d a m e M o r e l l sa...

Hej! Vi köpte ett kollo förra året och det var det bästa vi gjort! Vi fick tag i den ganska lätt men så bor vi ju i en småstad i Värmland också.
Kram kram
Jessika

Tess på Tilda och Mamma sa...

Låter som en utmärkt ide med lite kollo känsla så mysigt.Längtar till våren.Ha en bra dag.
Theres

susanne sa...

underbart med det där gröna i vintervita!
kram
susanne

Fru C sa...

Kolonilotter....bara namnet låter så.....mysigt ;) Vem skulle inte vilja ha en lott??

/Carolina

Anna H sa...

Ja, formatet kolonilott är underbart. Jag hade ju en i stockholm (bara odlingslott dock) och det är något särskilt med den inramade begränsade ytan, inte sant?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...