Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

lördag 6 augusti 2011

Eh... vad var det nu jag sa om rött?

Efter allt tråkigt om ond bråd buxbomdöd, så blir det lite mer lätt-tuggat idag:-) Jag sitter med jordens huvudvärk idag och hoppas på att vi ska få något regn snart. De bara lovar o lovar, men inget kommer...

Häromdagen skrev jag att jag inte gillar rött i rabatterna, och visade en blodfingerört som jag har i kruka bakom hostorna (som ju iofs var jättesnygg;-)
Men idag när jag gick ut och kikade runt så inser jag ju att jag börjat tok-gilla just blodrött! Och det började med pelargonerna jag köpte innan sommaren... What?? Det här var oväntat, jag gillar inte ens röda rosor. Eller gör jag det numer? Hmmm:-) Ny trend? Anyone?



Lyktorna och den där röda fotogendunken (med orginalprislapp i trä från 50-talet) har jag köpt på bakluckeloppisen i Täby nu i sommar. Världens absolut bästa loppis, varje fall här i trakten:-)) Och den gamla stolen bakom dunken köpte jag i mars på trädgårdsmässan av Sussi på Callians.
Den där vackra träkorgen på stolen är inköpt i Skåne hos Gittans butik Hemtrevligt Inne o Ute. Därifrån fick jag förresten med mig många fina "måste ha'n" ska ni veta... Tur jag hade stora bilen med mig, hehe..:-)



Vad tror ni.. Är rött det nya, eller är det bara en murrig höstkänsla jag har? Ha en härligt lättsam och skön helg alla sötani:-)

PS Mörkt rött - vinrött - är en helt annan sak, det har jag alltid älskat både inne och ute!


What was that I said...?
After a few depressing posts about box blight, it's time for something a little more easygoing:-) I told you the other day that I don't like red in my borders, don't like red roses even... But something is definetely going on in my head because today when I looked around, I realized I LOVE red... Some flea findings in my garden and the geraniums I bought before summer. Yummie!
What do you think? Is red the new trend or is it just me getting a warm and fuzzy feeling of fall coming up? Have a nice weekend:-)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hej =) Så vacker du har här...hoppas regnen kommer snart=)

Anna Vattenkanna sa...

Rött är sött Hillevissan! Härliga fynd du gjort i sommar. den där röda kannan är bra fiiin...

Själv är jag riktigt "trött" på alla dimmiga pasteller. Nix - det ska vara klara starka färger men inte för mycket då...men mycket grööönt.

Jag tycker att rött skapar dynamik i lagom portioner i en trädgård - det blir så mycket livfullare och gladare bara genom en liten röd accent...

Kram Anna Vattenkanna

♥Min Eden♥ sa...

Vet prcis vad du talat om och känner exakt lika. På nåt vis var det som om det var rött det handlade om i år...kände mig nästan förföljd av rött som om det var meningen/ödet att det röda hade en uppgift i min trädgård i år, även om jag tycker att det röda är too much...
Ha det bäst!!
/Nina

Mimi sa...

Rött är fint tycker jag, och det tycks ju även du tycka utan att veta om det :) /Mimi
Ps. den fotogendunken skulle man hitta nånstans till salu!!!

Marie Lithén sa...

efter många besök i andras trädgårdar i sommar så ler jag åt ditt inlägg. De som presenterat sina trädgårdar före har tex sagt jag har inga krukor och sommarblommor i min trädgård.. så kommer man dit och vad hittar man då:) handlar nog om att man i vissa perioder ser det man vill se, är det inte så?

Prästgårdseva sa...

Jag tror absolut, att Rött är på ingång. Till och med jag har upptäckt, att jag samlat på mig en massa... Satt just idag och funderade på hur jag skasätta ihop det till en röd rabatt.
Och jag förutspår också, att det blir Rödare jular framöver men det kanske är att tänka för långt.
Regn kan du få av mig. Vi har alldeles för mycket.
Kram
Eva

Marie - Systrarna sa...

Hi hi, tänkte också på rött idag! Har röda rosenpellisar som är såå fina just nu!
Åsså fyndade jag på bakluckeloppis i Hågelby, mkt bra loppis! Superbilligt var allting, och man hann inte alls kolla igenom allt, fanns massor. Kom i alla fall hem med många fynd... :-)

gittan sa...

Rött är rätt och rött rockar fett!!! Min absoluta favvofärg både i trädgården och mycket annat. Men jag föredrar den lite mörkare röda tonen med en dragning åt vinrött, som mitt växthus =) Korgen passar perfekt hemma hos dig. Sååååå snyggt att låta murgrönan välla ut överkanterna på den.... får nog ta hem en sådan korg jag med "ASG" Jag har ju inte plockat med mig så mycket hem från butiken....... (håller fingrarna i kors bakom ryggen)
Ha en härlig söndag / kramelikram gittan (skickade regnet mot ditt håll för vi vill INTE ha mer!

Fru Elin sa...

Älskar dina jättefina bilder! Och rött är ju helt klart rätt och ger en liten färgklick! =) Vi har en lite gråmulen dag men inget regn än, men jag hoppas att det kommer-det behövs! Ha det gott! Hälsn. Elin

Anita sa...

Jag gillar rött ... kärlekens färg. Har inte gjort det förut men nu har jag en helt egen del som går i rött i en av mina rabatter. Mörkt röda rosor tillsammans med mörkt rödbladig kärleksört och mörkt rödbladig heuchera med skira rosa blommor som vajar som en sky framför rosorna har blivit en favorit.

Elzie sa...

Ja, jag älskar ju rött så mig passade det perfekt, haha. Snyggt till det gröna bladverket också.

Ha lagt in det du bad om på min sida nu. Hoppas det blir fler som lägger in sig på zonlistan.

Ha en skön söndag.
Kram Elzie

Cilla sa...

Kom ner till Skåne och Ystadtrakten. Här öser regnet ner idag! Snyggt med röda detaljer, det är nog lite pre-höstkänsla ;-)

Cilla♥

Hellis - Design på flera sätt sa...

Apropå röda rosor... Du borde ju veta vad rosorna som luktar smultron heter - även om du inte gillar färgen på dem! En vän och jag klurade på det, men kom inte på vad de hette.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...