Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

måndag 12 september 2011

A blog with substance...:-)

Idag tänkte jag berätta om varför jag började blogga. Det beror förmodligen på att jag har uuurmycket att göra och därför gör annat istället....  En plan som sällan fungerar helt perfekt... ;-))

För snart två år sedan (slutet av oktober) så kikade jag för första gången in i bloggvärlden. Jag tillbringade mycket tid inomhus, eftersom jag fått den s.k. 3veckorshostan. Ju längre tiden gick, ju mer låg jag i TV-soffan och slumrade eftersom hostandet gjorde att jag inte sov så bra....
inspiration planteringsbord
Den bästa tiden är alltför kort... Det här är en bild från 12 maj i år. Löven hade precis slagit ut i häcken.

Det var då som jag egentligen hörde talas om bloggare för första gången... Jag gjorde stora ögon när man på morgontv bänkade upp helt okända tonåriga kändisar som skrev bloggar. Bloggandet verkade vara en nyhetsbulletin om allt de gjorde.... Lite som en evighetsmaskin, men utan större värde för omvärlden. Tydligen så var det ett slags krig mellan några av dessa okändisbloggare....  Totally booooring tänkte jag.
Jag kikade in på de bloggar som var på tapeten i TV, och röööös vid tanken på vad tonåringar utsattes för som jag själv aldrig behövt fundera på som barn. Hur kunde någon vettig männscha läsa sånt, var min fråga... och vad sjutton gjorde dom i TV-sofforna? Borde dom inte bara tigas ihjäl??

... och nu börjar utesäsongen lida mot sitt slut. Stoppa tiden, jag är inte klar!

Efter att ha läst en hel del crap den dagen, så tänkte jag för mig själv. Undrar om det är någon som skriver om trädgård i sin blogg? Hehehe...:-)
Gissa om jag blev förvånad.... Helt oväntat så fann jag stooor  kärlek!! Först hade jag svårt att hitta egentliga trädgårdsbloggar, men snart blev jag bättre på att söka och då hittade jag några. Jag fastnade direkt för den vänliga tonen som var något helt annat än det jag först sett. Alla var vänliga och bjussiga i sättet de skrev. Jag kände snart att jag också ville vara en del av denna kärlek och kreativitet, och började själv blogga några månader senare.
Resten är historia som det heter....
Idag fick jag lite extra kärlek från Maria på Marias Hörna. Tack! Hon gillar min blogg, och jag gillar hennes. Jag skulle vilja vidarebeforda hennes uppskattning och min egen, till alla de fina bloggar som jag läser och till alla er som ibland kikar in här. You make my day!

En stor varmkram till er,
ni gör ett viktigt jobb med att sprida värme och glädje i världen.
Och ni ska veta att ni alla behövs, varenda en av er!!
Ha en underbar vecka!


PS om ni är mer nyfikna och vill veta mer om mig så kan ni kika in här. Här står en del totalt oväsentligt om mig:-)

Sorry, no English translation today...

12 kommentarer:

Anna H sa...

Visst kan man bli mörkrädd när man tänker på hur lätt det är att "hänga ut" sig själv, nära och kära på nätet. Jag blir alltid lika överrumplad när någon som jag faktiskt känner har läst min blogg och kommenterar vad jag har skrivit. Lätt att glömma bort att hela världen har tillgång till vad man skriver med bara en liten knapptryckning...
Nu ska jag kika vidare på ditt inlägg "Tälta med hönsen"... :-)

Gela sa...

Hej du, visst är det en helt fantastisk värld här bland trädgårdsbloggarna, hoppas det fortsätter på detta sätt läääääänge än, kanske nån tom. tar över den positiva attityden till livet?!
Önskar dig en fin dag/Gela

godastunder-tokigaidéer Anna sa...

Ja visst är det underbart med alla dessa trädgårdsbloggar. Det är verkligen en helt ny värld som öppnar sig och den är underbar....:) Jag har skickat in papper till loopia och du borde höra av dom inom det snaraste.

Stor Kram Anna
Nu ska jag titta in till Maria

rosenälvorna sa...

Alltid trevligt att "svänga" förbi din blogg. Så vackra trädgårdsbilder och så även i dag. Christina

Tant Grön sa...

Så bra att du började blogga tycker jag!Det finns alltid något kul att se eller läsa hos dig.

Det där med att göra något helt annat när man egentligen har bråttom med något jätteviktigt känner jag alltför väl igen. Procrastination heter det på engelska, har jag lärt mig av min filosofistuderande dotter i England. Vilket ord!

Madame C sa...

Hej min vän,
Har hört din historia förr, men den tål att höras om och om igen:) Visst har vi det mysigt här i trädgårdsblogglandia;)
Kram, kram till dig och tack för alla dina fina inlägg!
Charlotta

Vita-hjärtan sa...

Ojojoj! Kikar in här och bara fullkomligt löööve din blogg! :)
Må så gott, kram Evelina

Ullis sa...

Ungefär så var det för mig också, men jag var ju ännu senare på det... Jag blev så förvånad när jag förstod hur stor den här bloggvärlden är och hur många kreativa positiva människor det finns!
Ha det bra!
Ullis

Blomkärringen sa...

Härligt med trädgårds bloggar (och trädgårds forum) med fin ton där man blir inspirerad och känner gemenskap!
Som rätt nybliven bloggare märker jag att det blir lätt beroende framkallande (:D
Ha det riktigt bra!

Lotta sa...

Aha, så det är de små bloggtjejerna man ska tacka för att du drog igång. Då har de ju faktiskt gjort något vettigt i sina liv!
Kram

Lövkojan sa...

Ja visst är det en alldeles härlig värld, full av inspiration och där nästan allt bara är positivt, inte konstigt att man blir beroende :)

Ha det fint, kram Marie-Louise

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej hjärtat!
Ja, det är en underbar sammanhållning här i vår egen lilla värld. :)
Jag skriver om samma sak idag. Idag är nämligen min 1-årsdag med landet krokus... ;)
Kramar!
PS: Håller med Lotta. Vi får tacka de där små tonårstjejerna för att de "inspirerande" dig... ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...