Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

onsdag 9 november 2011

Jag har så många bilder...

Har ni samma problem som jag? Jag fotar lite från höften sådär, ser inte genom sökaren vad som blir bra eller ligger i fokus, därför tar jag gärna "några extra". När sedan bilderna laddas in i datorn har jag oftast fyra fem sex bilder av samma föremål, men med olika fokuspunkter... Och då kommer man till Det Stora Valet.... Vilken bild skall sparas?

Rödbladig Alunrot - Heuchera Palace Purple...
 ...och vilka bilder skall klickas ner i papperskorgen.... Gulp - inga bilder kan slängas.. tycker jag nästan varje gång. I varje fall inte under första året, då spar jag ganska rejält på dem.
Rosa pelargoner och prästkragar...
Hur gör ni? Spar ni mycket? Går ni igenom bilderna långt senare och rensar eller är ni som jag... Jag kan hitta en eller flera bra anledningar till varför nästan varenda bild kan (skall!) sparas.... På den ser man mer av pelrgonen, på den ser man alunroten bäst... på den ser man allt bäst... :-)
Vilken/vilka skall jag spara???


Glöm inte att anmäla dig till utlottningen i förra inlägget, en bok som de flesta kommer att ha glädje av!
Kraaaam!


PS Jag glömde ju nästan.. jag ville hälsa nya läsare Varmt Välkomna, så roligt att ni kikar in!!

19 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Jag är så himla strukturerad så jag gallrar direkt när jag för över dom från kameran! Annars får man ju jättemycket bilder som stjäl utrymme!! Och OM jag sparar flera av samma motiv så använder jag dom aldrig iallafall... sån är jag.

Ha en bra dag!
Kram Eva-Mari

Kristina Bonander sa...

Jag fotar nog ganska urskiljningslöst. Det som ser vackert ut förståss hamnar ju på bild, men också det som är kul, intressant, förskräckligt, användbart, märkligt, lärorikt osv. Alla växter hamnar i en växtmapp som jag försöker hålla sorterad på växtnamn, men allt annat hamnar i mappar per fotodatum med platsnamn. När jag sen går igenom mina mappar ser jag saker som jag kanske inte såg när jag fotade, något som kan vara kul att ta upp i bloggen tex. Ändå slänger jag mycket, minst hälften av det jag fotar, kanske ännu mer.
Men det HAR hänt att jag ångrat mig. Det måste jag erkänna.
Hejsningar
Kristina

Helens trädgård sa...

Är nog ganska lik dig i det fallet.
Tar många bilder på samma motiv sen är det så svårt att slänga.
Men ibland händer det att jag blir tuff och trycker flitigt på deletknappen :=)

Ha det gott!

Pilgrim sa...

Jag sparar nästintill allt. Jag har märkt att två år senare ser jag nya saker som jag inte såg först. Dessutom förändras smaken!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Möllebacken sa...

Jag kör en grovrensning, dvs bort med suddiga bilder, sorterar upp dem i mappar. Där får de ligga lite och mogna och sen kör jag en rensning till med lite mer kritiska ögon. Men... sen har jag en mapp som heter TEST, där lägger jag lite bilder som jag inte kan bestämma mig för.
Snyggt med Pelargonerna och alunroten. Jag själv har Alunrot och ljung.
ha det gott!
Kram Pella

Anna-Maria AMJ trädgårdstjänster sa...

Jag sparar också mycket men vad gör det egentligen? Jag tycker att bägge bilderna är fina och så kan du ju beskära och få en fin bild på de vackra flaskorna och lådan dessutom!

Susie på Stjärnarve sa...

Jag försöker rensa direkt, men det blir ju en massa foton under året. Alltså för jag över dom från året innan på en (eller två) CD och sen rensar jag ut dom gamla ur datorn.
Jag gör också alltid så att jag OMEDELBART laddar ner bilderna i datorn och sen tar bort dom ur kameran. D.v.s. när jag inte är på semester förstås. Då blir det ju en hel del att pyssla med när man kommer hem.......

Marie Lithén sa...

Fotar aldrig urskillningslöst och hahahah skjuter inte från höften heller;) Men slänger som regel bara rent misslyckade bilder till en början. Har lärt mig att åtminstonde mina bilder för mig växer med lite distans. Men kan ju vara bra att rensa någon gång för platsbristens skull då:)

Båda bilderna har ju var sitt budskap, varför slänga någon? Fina båda två!

The Secret Garden sa...

Ja en massa bilder blir det. Och plats tar det..men jag slänger bara "ren skit" annat tänker jag: "slänger jag det här kommer jag säkert att ångra det.." :)

//Boije

Blomkärringen sa...

Ja, det är inte lätt... jag använder ju mina bilder till allt vad gäller trädgården. Märker den med: att göra, täcka till vintern, när jag köpt hem/fått växter fotar jag dem och etiketten och var jag sätter den eller om jag flyttar den. Så det blir mycket bilder med åren. Men det är suveränt att bara söka på ett namn och kunna se när jag fick den, vart den växt och hur den ser ut vid olika tidpunkter på året mm
Jag gör en grovrensning direkt, sen när jag gör en trädgårdsdagbok för året (fotobok) rensar jag några till som är lika varandra. Hmm, det blir mycket bilder.. för månnga.
Jag tycker båda dina är fina och berättar olika saker. Är jag osäker på om de är för lika beskär jag den ena för att framhäva något speciellt. (så slapp jag slänga en bild.. (:D )
Ha det gott!

M/S Design sa...

Samlar mina månadsvis och dom som är misslyckade kastas direkt.
Många dåliga bilder sparas också för att det ska gå att se förändringen på ställena.
Går på en liten foto cirkel så nu blir det många varianter på samma motiv.
Mariana

AnnCharlotte sa...

Jag sparar....typ allt...på en extern hårddisk.
Ha det bra :)

Pia Gustafsson sa...

Att se sina bilder med ögon en tid efter är bra tycker jag. Jag sparar på extern hårdisk efter makens inrådan( proffs fotograf) men jag kastar direkt de bilder som är tekniskt dåliga och som jag anser inte ger något. Håller med om att man ser olika saker vid olika tidpunkter. Fota & Spara se och förvara... Kram

UllaH sa...

Hej min vän!
Jag tar ett stort grabbatag om mina bilder, kollar i 100% och ser att där fattades det mycket. Då åker de rakt ner i papperskorgen utan minsta gny inombords. Det är så annorlunda än på diornas tid. Har just packat flera kartonger dior för transport vidare - vart, jag vet inte? - men bort. Det känns hemskt. De var så värdefulla. Nu - ingenting.

Berit sa...

Häromdagen städade jag lite i mina bildarkiv, men jag slängde bara suddiga bilder:) jag har liite svårt att slänga( deleta) bilder, har grubblat på att skaffa en extern hårddisk för alla bilderna.
Ha en underbar dag!!

Sandra sa...

Jag gallrar också bort de riktigt dåliga bilderna direkt i kameran (de som är totalt utan focus eller annars blev helt fel). Men från datorn tror jag faktist inte att jag har raderat en enda bild..iik..och det synns överallt med tröga program, överfulla hårddiskar och snart överfulla exerna hårddiskar också...men hur ska man kunna välja bort bilder? Nej, jag spar dem hellre "ifall om"..;)

Kram
Sandra

Britt sa...

Jag försöker att rensa på en gång, men det är många bilder som jag kan tycka är bra och sedan får de ligga kvar. Det värsta är att jag inte rensar igen. Så det blir många bilder i slutändan//Britt

Stein sa...

Ha ha. Ja, jeg kjenner meg veldig godt igjen. Jeg er nok som deg og sparer de fleste bildene. Alltid har jeg samme baktanke om at jeg nok skal gå gjennom dem og slette noen senere... Og så blir de liggende der- 10 av samme motiv. Men det er jo veldig trivelig å gå gjennom dem alle på sene høst/og vinterkvelder, så de får ligge der en liten stund til....
Ha en riktig fin veckoslut!
Stein

Glycine blanche sa...

Très belles photos... et j'ai le même problème que toi pour conserver ou pas les photos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...