Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

onsdag 16 november 2011

Morgondagar...

Inatt fick vi frostgrader,  tror det är de första i år på vår klimatsmarta, busk- o trädtäta tomt. Jag kikade nyfiket ut på pelargonen på bordet därute, trodde den skulle stå och se sådär bortglömd och hängig ut men den såg fortfarande helt normal ut. Hmmm... normal kanske var att ta i - den är ju onormalt grön o ståtlig för årstiden:-)
Den vita rimfrosten på det svarta plåttaket över matsalsöverbyggnaden, låg så vacker i dagens första solstrålar.

MEN.... jag säger bara MEN...

Bilden kommer härifrån.

...nog längtar man bort litgrann när nu kyla och mörker skall rå om oss det närmaste halvåret...

Mellan lavendelfält och hav...
Jag förstår den livsglädje många känner som har ett "hus i Provence" eller så. Det skulle jag också vilja ha! Drömmen är väl ändå ett stort stenhus, mellan lavendelfält och hav, där vi skulle kunna vara många tillsammans och äta gott på medelhavsvis. Vi skulle åka till marknaden varje dag och köpa lokala grödor och sen skulle vi laga maten i ett utomhuskök... Stenugnsbaka himmelskt gott bröd... och de som ville, skulle bara sitta där under pergolataket och lukta på blommorna. Kanske med ett glas rött framför sig..:-)



The Dream Must Go On, boys and girls...



.

18 kommentarer:

Blomkärringen sa...

Det låter härligt! (:D
Men ändå... jag skulle nog sakna att krypa upp i en skön soffa med filt, braskaminens som sprakar och värmer, en katt som spinner och ett gäng härliga trädgårdsböcker att inspireras av...
Fast ändå... det finns nog tillfällen då jag skulle "hänga med"! (:D
Ha det gott!

Marie Lithén sa...

en liten stund skulle jag ju kunna tänka mig att hänga med:) men sen hem till brassprak och mys!

Men ooohhh vad jag skulle kunna tänka mig en sådan uteplats hemmavid på sommaren!

trädgårdsdrömmar sa...

Livet kunde nog bli lite tråkigt om vi inte hade våra drömmar.Det är ju dom som hjälper oss när det blir lite tungt i vardagen.Ha det gott.

Solstrimmor sa...

Jaa, du! Vi har pratat om det... fast på Kreta då, som är vår ö!! Men... med tre hundar och framför allt för dåligt i portmonän så får vi nog fortsätta drömma. Vi också.

Ha en skön onsdag!
Kram Eva-Mari

Helens trädgård sa...

Ljuva drömmar :=)
Men jag är såååå fruktansvärt flygrädd så jag stannar hemma.

Ha en härlig onsdag!

Susie på Stjärnarve... sa...

Drömma måste man, men samtidigt måste man ju också vara realistisk - fast just nu är det senare inte så kul!

Fagras trädgård och tankar sa...

Åh,suck... Jag följer gärna med dig till det där huset. (Jag trodde för en stund att det VAR ditt hus, och blev jätteavundsjuk.)
Ha en bra dag i frostnupet Sverige

Ingmarie We sa...

Ja, hjärtat skall gro av drömmar, annars är hjärtat armt.... står det i dikten. Ha en bra dag. Här har vi också haft nattfrost, men solen skiner så det gör inget.

Helena, The Swenglish Home sa...

Guuuuud vilken gudomlig bild du målar i mitt sinne. Och när jag kommer och hälsar på dig i ditt stenhus i la France (för det får jag väl? :-) och har lagat mat och ätit i goda vänners lag "på medelhavsvis", får jag då gå en promenad i mina sandaler och ta kort på och plocka lite lavendel på fälten bredvid dig, läppja Orangina medan jag ser solen gå ner över solrosfälten (på andra sidan gården), och fnissa med er tills solen går upp igen? OK, jag kommer!!!

Drömska kramar,
Helena

Lyckans lilla hus sa...

Mmm, vilken känsla jag fick! Men liite längtar man nu efter vinterljuset som snö och kyla för med sig. Det är ju det som bygger upp förväntan på vår och sommar, så att det blir alldeles, alldeles underbart att få köra igång där ute i trädgården igen till våren! ;)//Marie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det var en fin bild, tänk om man vaknade imorgon och var där! Hus i Provence skulle vara väldigt bra, jag skulle åka direkt. Fast det var ju det där med jobbet också, fast drömma är gratis.
Kramar
AnnaMaria

The Secret Garden sa...

Ja drömmar är bra att ha!

Här hemma är det svart nu. Att hitta ett sånt här hus (det är ju mitt drömhus) någonannanstans till vettigt pris går inte... och jag vill ju inte flytta.
Läs gärna mer på min blogg.

//Boije

rosenälvorna sa...

Hej, skulle man kunna få lavendel på ena sidan av huset, vallmo på andra och rosor som växer intill, där vill jag vara, inte i detta mörker. Christina

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

.

Oh, så härligt.. jag ser att jag inte behövde oroa mig för att bli sittande därnere bland lavendeln alldeles själver... Tänk så härligt om man kunde ha det sådär
i goa vänners lag:-)

Stein sa...

Helt enig med deg! Jeg skulle gjerne også kunne reist avgårde til litt sol og varme nå, trives i godt selskap, en frodig trädgård og nyte! Det har nok noe med høstmørket og en viten om de mange, kalde månedene som ligger fremfor oss! :-)
Takk for et flott innlegg :-)

Mari Anne sa...

Alt vi har hele tiden venner vi oss til og legger ikke merke til det. Sommeren hadde ikke vært den samme om det ikke nettopp var fordi vi lengter etter den en hel vinter.

Blomkärringen sa...

Hej Hillevi! Det blev ett så långt svar om tidningarna så den fick stanna i min tråd (:D Välkommen in!

Hélena sa...

Visst är det härligt med drömmar, det är ju det som får mig att hitta inspiration. Nu håller jag alla tummar och tår i utlottningen :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...