Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

lördag 14 januari 2012

Gilla läget

I går morse la jag ut denna bild på Facebook. Jag var utsövd, solen sken och gjorde himmelen rosa och det var ordentligt ljust(!) redan vid halvnio-tiden. Livet tedde sig ganska rättvist helt enkelt. Inte så dum börja på morgonen... Och så var det det här med F-R-E-D-A-G också:-))

Jag fick många goa tummar på bilden, och någon skrev att "Trädgårdslusten vaknar igen", och det lustiga var ju att det var precis det jag tänkte och kände när jag la ut bilden... Livet lekte en smula trädgårdsfantasier i mig.

Inspiration till Trädgårdslust. Hmmmmm:-)

Jag är glad att jag la ut bilden direkt då på morgonen för att dela med mig av min trädgårdslust, för fyra timmar senare vräkte snön ner och ljuset och det rosa skimret  var såklart borta....


Ni vet det där total-uttjatade latinet Carpe Diem...
Fånga dagen.
Det hinner man inte alltid.
Eller kan inte alltid.

Jag minns när jag slängde upp kameran för att ta denna bild
i juni när Foffen kom spatserande där.
Lugnet, värmen, harmonin.

Jag hade velat vara ute och fånga dagen igår morse,
men men...
Det är lättare att Gilla Läget på sommaren.

Helt klart.

Men idag gör jag ett nytt försök:-)*          *          *   


15 kommentarer:

Pilgrim sa...

Jo du, precis så kände jag också igår. Vackert och solen sken, ett par timmar senare snöstorm. Tur att man har drömmar och fröer som ger en vårkänslor. Tack för vinsten förresten, de kom fram och sitter nu på mina jobbnycklar.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Blomkärringen sa...

Ja det är härligt när solen skiner in och man känner att våren är inte såååå långt borta ändå, bara några månader till så.. Härlig bild som känns hoppfull! (:D
Blomkärringen

Bondjantan sa...

Ja men visst var det en bild som gav lust till att trädgårdera! Jag drömmer om både det ena och det andra, i år ska det flyttas berg! ;-)

Ha det gott och soliga varma kramar från mig!

Leena sa...

"ljust(!) redan vid halvnio-tiden" ... :) Jo, nu känns det att det är fantastiskt och härligt. Och än mer fantastiskt blir det till sommaren när man kan vakna vid 3-4 på morgonen, och solen är uppe och fåglarna kvittrar ... Men vi behöver nog sådana här härliga bilder för att komma ihåg hur det är i barfota-sommaren. Och så vackert det är med dina krukor!
Tack! Och ha en skön helg, hoppas solen skiner lika fint på dig som den skiner på mig idag!

Bea sa...

Helt underbart - jag längtar!
Här är det hårda vindar och snörök! Långt ifrån din bild-idyll-längtan :)
Kram /bea

Pia Gustafsson sa...

Verkligen en härlig bild. Fånga dagen, ja det är ju just det fast fånga och fånga man får väl ta det som det kommer just Gilla läget! Kram Pia

Vitsippan sa...

Det är lika trevligt varje gång. med denna fina fågelsång.

Hade jag haft en katt hade den säkert undrat. Men jag tackade nej till att ha en nyfångad utefrån.Den hade kommit in i fällan av misstag.
Och de hade ingen jourmatte. jag var det från 13-23 december. Tror jag var lika rädd som katten.
Är ju van vid de tama.Vet inte om Du läst i någon av mina bloggar om hur vi håller på och försöker få in så många som möjligt innan vintern, som redan är här.Det började ju med att jag matade tre små ungar i somras, sedan ville jag ha hjälp att fånga in dem och så har det fortsatt.I det om råde där jag bor Geneta i Södertälje.
Hela Sverige kryllar av utelevande katter som ingen rår om. Tragiskt.

Ha en fin vårvinter.
Mi

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

.

Denna dag var definitivt gråare än den behövde vara... men det kändes lite bättre efter jag städat ut julen! Tomt, men fräscht och aniiiiingen mer vårigt faktiskt:-))
Och nu blev jag sugen på att måla om också.

Anita sa...

Här har det inte alls känts vårlikt. Det har blåst isande nordliga vindar så man kommer att tänka på sången "Vintersaga" ... "och från havet blåser en isande råkall vind". Men din bild är underbar. Och visst är det en viss känsla vissa dagar. Dom där som innehåller ett alldeles speciellt ljus. Då vill man verkligen fånga dagen.

/Anita

samson sa...

Verkligen en härlig sommar bild som får mej att längta
ha det så gott
maggan

Ann-Sofie sa...

Inte konstigt att Foffen ser så nöjd ut.

Hälsokick sa...

Du verkar i alla fall ha givit alla en bra start på dagen med den bilden :)

Ester sa...

Visst är det så det känns nu - ett steg fram och två tillbaka... Bara för att man längtar så. Men! Ljuset är på väg tillbaka. Det är inget som lite snö kan ändra. Have faith, my friend ;0)
Kram Ester

Sanna sa...

Hej Hej!

Nä. Ibland hinner man bara inte, hur mycket man än vill. Jag har varit i precis samma tankar, fast då gällde det att hinna fånga en vacker vinterbild, innan snön åter regnat bort. Gick ju inget vidare där heller ;)

Ha en skön kväll!
Kram Sanna

Madame C sa...

Japp, så är det. Svårt som attan... att fånga dagen...
Kramen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...