Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

fredag 17 februari 2012

Cementmur med mönster... Flipp / flopp?

Istället för att slappa vid TVn, så sorterar jag bilder i datorn ikväll... och de verkar ju a-l-d-r-i-g ta slut... Känner ni igen det kanske? Sorterar och slänger, sorterar och slänger... 
I höstas när jag körde till en kompis på Lidingö, så fick jag syn på denna höga mur av.... cement? Eller... vad sjutton var den gjord av?? Jag var tvungen att backa tillbaks och titta lite närmare på den.
Precis när jag stod där och kikade från bilen, kom ägaren ut och tittade undrande på mig så jag berättade varför jag var intresserad... Han berättade då att han målat direkt på cementmuren med pigmenterad färg.
Hmmmm.... Det är ett bra tips att man kan måla cementblock, men förmodligen hade man kunnat göra det mer likt en stenmur om man haft lite större "stenar" och mindre mellanrum... och mer av den mörkare färgen.

Och man kan ju tänka sig så många andra mönsterlösningar också... Tankar kring detta?? Vad tycker ni?


Ha en underbar helg alla!
Hoppas vädret blir som idag, vi hade rena semestervädret här.

Soool och skööönt:-)18 kommentarer:

samson sa...

kul ide´
ha det så gott
maggan

Mitt liv som förskollärare sa...

Innovativt och snyggt tycker jag.
Ha det bra.Berit

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Sån kul idé. Blev ju snyggt, fastän det inte ser helt "verkligt" ut, men vem har sagt att det måste göra det. ;-)

Låter som att du kommer få till en väldigt fin trädgård som du designar till familjen nedan. Modern är ju ett lite konstigt ord egentligen. Det ändras ju hela tiden, Men jag antar att den som önskar sig modernt menar att det _inte_ ska vara en "mormor"-trädgård med rysch och pysch :-) Tycker du har prickat in precis rätt med odling och fjärilsblommorna :-) (Såklart - du är ju proffs! :-)

Trevlig helg!
Annika

Pia Gustafsson sa...

Mina tankar var direkt att visst , konst i alla former är bra om det ser bra ut. Jag föredrar den varianten före en trist grå betong. Men ärligt så är äkta vara den bästa. Kram Pia

Fia sa...

Alltså, eg tycker jag det är rätt fult, men ändå inte... Jag gillar när andra människor är stolta över sina sin verk i trädgården, och man kan ju se att han har lagt ner ganska mycket jobb på sin stenmur :-D Hellre någon som bryr sig, och har dålig smak, ä någon som inte bryr sig alls...

Anna Vattenkanna sa...

Njae... jag tycker om ärliga material. En grå betongmur hade varit bättre - ännu snyggare om man platsgjutit den och låtit gjutformens brädmönster vara kvar.

likadant med betongplattor som försöker se ut som sandsten etc... nej, betong är betong och snyggt. natursten är natursten och snyggt.

Kram

Susie på Stjärnarve sa...

Nej, inte var den snygg inte - trots allt jobb mannen måste ha lagt ner! Hade helt klart föredragit den som grå cement!!

Vårt röda hus sa...

Jo då... kanske inte så dumt! Men såklart det blir stelare än en äkta murvägg. Men, ja... jag tror jag gillar idén!

Trevlig helg.
Kram Eva-Mari

Anne-Lie sa...

Kanske inte riktigt något jag vill ha, skulle nog hellre haft den grå. Men jag håller med Fia här ovanför, det är kul när man märker att folk gör saker som de gillar, jag uppskattar att titta i trädgårdar hos andra även om jag inte tar deras idéer hem till mig.

Randi sa...

Ja, visst är det ett tufft jobb att sitta och sortera bilderna. TIll slut slänger man (=jag) mer än man hade önskat. Hoppas du inte gör som jag...

Nej jag tycker nog inte att muren är snygg. Jag hade hellre planterat växter, som döljer muren. Som tur är smaken olika.

Önskar dig en skön helg!

Kram Randi

The Secret Garden sa...

FLIPP! Ja alltså...jag hade gått lös på den och gjort det mer konstnärligt (hoppas jag) gjort det som att man VERKLIGEN lurade ögat att det var en riktig stenmur!! :)

Ha en fin lördag!
//Boije

Anna-Maria sa...

Näe Hillevi jag gillar inte,håller med om att en bättre konstnär borde det ha varit.Större stenar och mörkare...nåja smaken är som sagt delad...Men det hade redan blivit snyggare om det var ordentligt planterat med bättre växtmaterial som hängde över muren(och täckte över allt *fniss*).

Ingmarie We sa...

Not my cup of tea..........

Ann-Sofie sa...

Om nu man ärver en apful mur så är det nog ett bra sätt att försköna den på, men om jag skulle bygga en mur själv skulle jag hellre slita med äkta sten än att ta en genväg via fusksten. Fusk är fusk är fusk och ser ut som fusk.

Ann-Sofie sa...

PS - plantera murgröna! Det vore en välgärning för ögat!

Frasses Hus sa...

Inte särskilt snyggt tycker jag. Jag hade nog också velat måla muren om den var omålad från början men hade nog valt att måla den i en färg, antagligen en fin grå färg.

Anna-Karin

Mina Gröna Tankar sa...

Jag fnissar lite, det här ser precis ut som någonting min pappa gjorde på 70-talet. Retro alltså= stenhett!

Marie Lithén sa...

flopp! Betong är det ju inget fel på, inte heller stenmurar men men fejk, nä inte snyggt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...