Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

torsdag 9 februari 2012

Intressant grafisk design - för trädgård?

De här kvadratiska gräsplättarna mellan cementplattorna ser man då och då på bild i trädgårdsmagasinen. Jag undrar alltid vem som egentligen har det så där.... Snyggt på bild är det dock! (Men resten då...??)

Idag ska jag intervjuas för en tidning.... roligt men samtidigt förfärligt läskigt! Man ska sitta där och låta inspirerande o sammanhängande och svara på frågor som ska vara allmängiltiga, typ "fem saker att göra där o där..", "några tips för att få en snyggare entré...", "bästa råden för att trädgården alltid ska..." mm mm.
Det är naturligtvis lite i-landsproblem det hela... men ni fattar va... Man vill ju vara både klok och vacker:-)) och säga saker så att man låter både begåvad och klok. Gärna lite klokare än vad man är, om det går;-))

Trädgårdsdesign för den återhållsamme med modern smak? foto Hendrik Meyer

Snart helg igen så var det dags för dragning på utlottningen,
biljetter till Rum och Trädgård. Mässan går i Kista 8-11 mars:


ooo


Följande Fem Har vunnit
(Maila mig era adresser):


Lotta Lotta och Familjen
Anna-Karin Frasses Hus
Ullis Blomsterbo
Åsa Trädgård på höjden
Inger S


ooo

Stoooooort Grattis till er som vann,
och varmt tack till samtliga som var med
och prövade lyckan!
Kram H.

20 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Attans också... otur igen!! Men jättegrattis till vinnarna... suck!

Ha en fin dag.
Kram och tack för utlottningen:)
Eva-Mari

Kerstin sa...

Ja, visst kan man undra ibland var vissa saker i tidningarna finns i verkligheten? Men just den här kombinationen av växter i markbeläggningen har jag inspirerats mycket av i mina planer av mitt nya grönsaksland där det får bli gångar av betong blandad med backtimjan. Ok, riktiga rutmönster kanske inte finns på så många ställen, men jag tror det är många som tar upp några enskilda plattor för att ha någon låg växt. Fast gräs är kanske inte det smartaste valet just där. ;-)
Lycka till med intervjun! :-)

Pia Gustafsson sa...

Äsch då! Grattis till vinnarna. Ser lite speciellt ut med högt gräs i varannan ruta. Får önska lycka till med intervjun och kanske läsa den senare. Vilken tidning?? Kram Pia

Trädgården på Höjden... sa...

Nämen det är ju jag som har vunnit! Tog en liten stund innan poletten trillade ner ;-) Stort TACK!!! Vilken underbar Stockholmstur det kommer att bli med premiärbesök på en trädgårdsmässa och dubbelkalas för min bror och brorsson. Tippelitopp.
Hälsar Åsa

Lotta sa...

Wohooo, tack så jättemycket, vad glad jag blev nu! :o) Vill du ha min adress?

Kramar

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du är klok och vacker, det kommer gå strålande. Grattis till lyckliga mässbesökare också.
Kramar
AnnaMaria

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Grattis till vinnarna :-)

Och grttis till dig att du ska bli intervjuad :-)Jätteroligt!! Jag är säker på att du låter både vacker och klok.

Ja, visst är det snyggt med schackrutorna på bilden, men som sagt, vart ska man ha det? Fast i en del av trädgården där barnen kan få vara och hoppa skulle de nog kunna vara kul :-)

Jösses så mycket intressant du hinner skriva om när man är "borta" . Superbra lista med alla blås-tåliga växter :-) Och bra med pergola-ritnings-länken. (Fast nu när jag anmält mig på kurs i trädgårdssvetsning "måste" jag nog svetsa en i armeringsjärn ;-) )

Ha det gott!
Annika

Lene sa...

Jeg er sikker på at du klarer att vara både klok och vacker.

♥ E L ♥ sa...

De som inte hade lyckan att vinna hos dig kan gå in till mig och försöka på "Häxor & Änglar" fram till 29/2.
Visst, det finns mycket snyggt men det finns mycket fult, underligt & inte alls min stil också.
Kram Eva Linnea

Blomkärringen sa...

Det klarar du lätt! vacker och klok!(:D
Det är kul med schackbräde, hade någon ide med mindre kakelplattor (frosttåliga får det bli) och taklök men det har jag inte genomfört. Tveksam om det passar in hos mej.
Grattis till vinnarna! (:D
Ha en bra dag!

Isas Trädgård sa...

Grattis till vinnarna ... hoppas ni får en trevlig dag på mässan !

Det SER himla snyggt ut med schackmönstret, men det kanske är som med modekläder ... det är också snyggt att titta på men kanske inte riktigt funkar i verkligheten. Tänkte göra en variant av det med oregelbar skiffersten som jag har liggande i trädgården med strängar av trampnäva emellan. Får se när det blir verklighet !

Du är bara BÄST Hillevi ... lusläser alltid dina tips i tidningsreportage ... så dagens intervju klarar du galant !!

Ha det så gott !
Kram/Isa

Anna-Maria sa...

Jag är säker på att du klarade intervjun galant!I vilken tidning kommer det då?Dom där rutorna...jag hade hellre använt kotula eller timjan,hade inte det varit snyggare och mer lättskött?Kram/Anna-Maria

Frasses Hus sa...

Tack så hemskt mycket för vinsten!!! Och tänk, jag som nästan aldrig vinner i lotterier. Du får meddela om du vill ha adressen.

Anna-Karin

samson sa...

Grattis till vinnarna
vilken spännande dag du kommer att ha
ha det så bra
maggan

Linda sa...

Ja nå er det ikke lenge til messen:) Jeg skal dit for første gang og gleder meg:) Gratulerer til vinnerne:)

Berit sa...

Faktiskt så funderade jag på nått likande i min trädgård men mer åt japanhållet med små stenar...men besinnade mig:)
Grattis alla vinnare!!
Ha en alldeles underbar fredag!!

Cattis och Eiras trädgårdsblogg sa...

Ååååhhh, det är så snyggt med "schackrutorna"...

Fast alla vi som har kantstenar runt en gräsmatta vet ju att grässvålen ganska snart växer upp över plattan... Och tänk vilket jox att varje år skära raka snygga kanter... Och andra krypande växter som timjan etc. växer ju också upp på plattan.

Tror nog mest att detta är sådant "tjusigt" som visas upp på mässor och Garden Shows, men inget för den private trädgården.

Vad kul med intervjun! Lycka till :-)
/Eira

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

.


Ohhhhhh, tack så mycket för ALLLLLLA härliga lyckönskningar inför intervjun, jag tror det var dom som gjorde att det gick så strålande bra:-))) Jag kände mig både stark, vacker och klok;-)

Tack speciellt till Annika och Isa för era kommentarer, de värmde speciellt! Lovelove tillbaks!

kramkram H.

PS JOOOOOOOOOOOO, jag behöver adresserna till er som vann!!!!!!!!!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. det är lite läskigt det där att bli intervjuad.. helt plötsligt måste man vara så där klok och smart som du skriver.. :) Såg iaf att det hade gått stålande. Inte det minsta förvånad över det!!
Kram, goa du! Och grattis till alla vinnarna.

Lilliputput sa...

Tjenare Hillevi, det var länge sen, men kanske du kommer ihåg mig. Jag vet att intervjun har gått väldigt bar för dig, för att du är väldigt klokt. Tror att du annars skulle ha så många som följer din blogg ;-D Jag ska också börja igen, det har hänt mycket som jag känner jag måste skriva av mig. Jag ser fram emot att läsa allt du skriver igen!! Bamsekram på dig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...