Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

fredag 30 mars 2012

Inhägnad Köksträdgård

Det är snyggt med inhägnad köksträdgård, eller hur!
Det funderar jag mycket på just nu... Köksträdgård och hur fina dom kan vara...
Men ofta tycker jag att just köksträdgården behandlas lite styvmoderligt rent visuellt, och många lägger ner väldigt lite tid och omtanke på att få den att se vacker och inbjudande ut. Det blir som om den ytan bara ska vara funktionell, absolut inte inspirerande - kan det vara en kvarleva från tider då vi bara odlade för att överleva?? då gällde det ju att utnyttja varje kvadratmeter för mat...
Häromveckan såg jag på TV8s Trädgårdstoppen, att Carina o Ken Schill med bloggen Trädgårdsdrömmar hade staketinhägnade småplatser runt om i vackra trädgård. Det såg ut som att det var små kolonilotter insprängda, en oerhört sympatisk look! Jag älskade verkligen deras nätta staket som gjorde det lätt att känna de olika rummen där.  Bilderna härnedan kommer inte från dem, men är inspirerande ändå i all sin enkelhet.


Planteringslådor fungerar bra och gör odlingen lätt överskådlig.
Grusyta runt omkring gör det enkelt att hålla snyggt och rensat.


Och visst gör staketet mycket för intrycket!
Tänk bort staketet, och ytan känns genast lite udda med alla små utspridda planteringslådor....

Önska är gratis... Pax för en stor gammal bokhäck runt köksträdgården:-)Min dröm är en stor köksträdgård med en gammal bokhäck runtom - och en underbart romantisk grind förståss.
Jag kan se mig själv därinne bland bönor, rödbetor och dill sittande på en soffa och njuta av odlingar och fjärilar...


A girl can dream:-)

Fast nu drömmer jag annars mest om vårvärme...

* * *
14 kommentarer:

Trädgården på Höjden... sa...

Tack för inspiration. Här hemma på Höjden råder det storplanering för just en inhägnad köksträdgård. Inhägnaden är främst till för att inte rådjuren ska komma åt alla godsakerna men ju mer jag tänker och planerar det nya området så känner jag att det nog kan bli riktigt mysigt där inne. Som en liten trädgård i trädgården.

Ha en bra dag.
Hälsar Åsa

Stein sa...

Så flott! Takk for enda en fin inspirasjonsidé!
Ha en riktig fin påske!

Anna Vattenkanna sa...

Mmmm... Ha en fin helg!

Kram

Livsnjutaren sa...

Ja visst är det underbart.Jag klurar fortfarande på hur staketet skulle se ut runt min köksträdgård.

http://livsnjutaren-livsnjutaren.blogspot.se/2011/08/1-maj-och-2-augusti.html

Men eftersom jag inte fick ha potatisen ifred från grävlingar förra året så känner jag att något måste ske. Kanske bara runt den bädden denna säsong. Men gärna runt allt såsmåningom. Kram/Fia.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det ÄR fint med en inhägnad köksträdgård. När jag var barn tillbringade jag somrarna i ett annat land, där var det vanligt att köksträdgården låg på båda sidor om en grusgång, framför husen, inhägnad med staket. Ofta växte höga Riddarsporrar på insidan av staketen.

Ha en fin fredag och en trevlig helg!
Kram,
Regina

Millygarden sa...

Snyggt med gröna räcken och grindar...vackert och inspirerat.

Kram Marina

Anna H sa...

Du skriver om ett tema som jag funderar mycket kring :-)
Jag är inte så jättebra på att göra samplanteringar med buskar och perenner. Däremot försöker jag att göra mina odlingar kreativa och en fröjd för ögat. Jag funderar en hel del på det där med att stängsla in också just för att hönsen inte ska få en chans att sprätta runt överallt. Jag ska kika förbi på dina länkar!
Ha det gott!

/Anna

Susie på Stjärnarve sa...

Alla har vi drömmar när det gäller trädgården, min just nu är en trevlig och arbetsam grovjobbare! Och ska man önska så får det gärna vara en ung och stilig kille så man samtidigt får nått vackert att fästa blicken på. *fniss* Visserligen har jag ju min kära gubbe, men det börjar bli "lite mycket" jobb och det bästa jag är på i trädgården är att vara en trevlig arbetsledare!!
TREVLIG HELG
Susie

Lotta sa...

Jag går också och funderar på nån typ av inhägnad. Det måste vara så pass högt så att inte rådjuren kommer in... Det är svårt, jag vill ju att det ska vara snyggt också!

Kram och trevlig helg

Pia Gustafsson sa...

Jag har också en önskan om lite inhägnad av trädgårdslandet. Tänkte armeringsmattor och stolp. Jag har så mycket önskningar nu så gubben flyttar väl snart. Härligt inslag. / Pia

Frøken Solhat sa...

psssst: Hillevi.....sometimes drems come true ;0)

Knus Dorthe

Rosor och Akvileja sa...

Hej, jag önskar mig också en sagolik inhägnad runt mitt trädgårdsland. Mot rådjur höns och katter mm...och för att det är så vackert ;) Hoppas på inspirerande bilder från dig senare i vår. Kanske hos mig själv med :) Åsa

Berit sa...

Visst kan jag också tänka mig där sittande och ätande:)
Ha en underbar helg!!

Isas Trädgård sa...

Nu blir jag ännu mer övertygad om att jag måste hägna in köksträdgården som är under planerande efter att ha läst det här inläggett !

Jag vill att min kommande köksträdgård skall vara inbjudande, vacker och inspirerande med både blommor och grönsaker .. en liten pärla i trädgården och ett trädgårdsrum man gärna återkommer till och vill vistas i !

Tack för all härlig inspiration du visar !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...