Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

tisdag 13 mars 2012

Inspiration från min egen trädgård

Alltså, va... Jag måste bara få dela med mig av min glädje! Titta på den här bilden från mitt eget paradis. Ser det inte all-de-les ljuvligt ut!!??!!??  Kolla bara den forna gräsmattan som efter 15 år av träget rot-ogräsrensande, utebliven gödsling och dålig klippning, till slut blivit en underbar äng....  LoveLoveLove! Alltid när jag kikar på mina trädgårdsbilder så får jag nästan magknip av kärlek till min egen täppa. Och längtan-efter-sommar...!!


Min trädgård är min stora passion,  inspiration och källan till att må bra i vardagen. Och det är en
ganska vild och tillåtande trädgård, inte anlagd alls (nästan). Just the way I like it!

Vet ni, de där pelargonerna (Mårbacka) stod i ett stort skånskt lerkrus i skuggan av äppleträden, säkert 6-8 veckor utan att jag bytte vatten eller nåt (uuurrrk;-) De bröts av från en av mina stora pelargoner på trappen när det kom slagregn och hårda vindar en dag - och jag hade tänkt plantera dom, men det blev aldrig av... Förra året var ju sån där.. regnig och kall, man hann inte med att göra allt man tänkt. Men allt det är ju glömt nu. Nu ser vi alla framåt...:-))I år ska bli den bästa säsongen någonsin, jag ska göra så mycket roligt i min trädgård.... I alla fall om  man ska tro alla fantasier som ligger och sprider vackra bilder i mitt huvud:-)
Känner ni igen er? Det finns liksom inga hinder för allt som går att göra när man funderar på sommarn under vårvintern:-)

Ha det gott alla drömmare!24 kommentarer:

gunsan sa...

Ja här har du en till som har så många planer i år.Förra sommaren blev bara en lång väntan på olika svar om bröstcancer som jag drabbats av.Och hösten då blev det operation Så inget blev gjort av det jag tänkt.Får ta igen det i år i stället.MVH

Randi sa...

Hihi...jag känner igen mig. Har massor av drömmar som jag ska förverkliga just den här säsongen. Men...många är ganska så gamla...
Kram/Randi

Louise sa...

Det ser verkligen underbart ut på bilden! Vill att det ska vara sommar nu! Eller ordentlig vår i alla fall! Har lite projekt på gång men jag får smyga med dem så inte mannen blir ledsen över den försvunna gräsmattan som ombildas mer och mer till rabatter...

kram louise

Berit sa...

Underbar inspirerade bild!!! Projekt??? nja jag skulle ju färdigställa bara det jag började ifjol med men,men jag vet hur jag är så visst finns det nya planer för denna sommar:)
Ha en alldeles underbar tisdag!!

Rut och Signe sa...

Det får plats mycket i drömmarna. Men det som man hinner med under sommaren är det en mening med så lycka till i sommar!

Trevlig bild, Marie

Marie Lithén sa...

din täppa är såååå fin!
Kram

Gela sa...

Visst är det helt underbart med alla bilder och drömmar man har i huvudet!!! Hoppas din sommar blir helt underbar. Kram Gela

Ann-Sofie sa...

Precis så är det. Du satte huvudet på spiken!

Meta sa...

Hejsan!
Håller fullständigt med!!!
Jag vet ju vad jag skall och borde göra!
Hade man lika fint som dig så vore jag glad!!!!!!!
vårkramar Meta

Växthusmadam sa...

Jag bara älskar det här inlägget! Har suttit en lång stund och skrattat högt och igenkännande åt kärleksmagknipet för den egna täppan! Du fångar det på pricken! Någon har ju så klokt sagt att ens trädgård är som vackrast sådär i januari/februari när man ser den i fantasin med alla härliga idéer som ska göras just den här säsongen!
Keep on dreamin´!!
Växthusmadam

Trädgården på Höjden... sa...

Vilken underbar bild. Det ser ljuvligt ut med ängen, och ljuskronan, och de nigande pelargonerna...ja, allt helt enkelt. Lycka är en egen täppa eller hur?

Hälsar Åsa

Vårt röda hus sa...

Jag har också massor av planer! Om bara en bråkdel av dom blir förverkligad så kan jag vara nöjd. Nu går jag otålig och väntar att tjälen ska gå ur jorden så vi får börja MURA!! Och GRÄVA!!

Glad fortsättning på tisdagen!
Kram Eva-Mari, som tycker du har en DRÖM-trädgård!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hihi.. ja det känns igen! Massor av planer och alldeles för lite tid att förverkliga dem. Men ett litet steg i taget skapar väl den där drömträdgården om några år.. :)
Kram till dig!

Anna-Maria sa...

Ljuvligt ser det ut!Åh vad jag längtar efter våren...fjolårets missar har vi glömt nu eller hur?

Pia Gustafsson sa...

den romantiska sommarbilden som utstrålar avkoppling och skön semester. Lite sommarstugekänsla får jag av din bild. Hoppas någon av dina drömmar blir verklighet! Kram Pia

gittan sa...

Dream on...

Det är så jag gör, drömmer och fantiserar massor och hinner kanske en del =)
Kram gittan

Acchleja-Carro sa...

Vilken härlig känsla, att få magknip av kärlek till sin egen trädgård! =) Då har du verkligen lyckats!
Jag hoppas att jag landar i magknipet någon gång! ;-)
Ha det fint! /Caroline

Inger sa...

Nu ligger allt det härliga underbara framför oss:)
Kram

Frasses Hus sa...

Jamen visst, så här innan allt börjar lever hoppet än. Alla blommor man sått överlever, buskar och träd kommer att blomma, inget blir uppätet av rådjuren och man hinner med allt man planerat. Visst är det fantastiskt! Jag längtar också efter att trädgården ska börja vakna.

Vårhälsningar Anna-Karin

Bondjantan sa...

Vackert och inspirerande! Ja, jag har många planer och drömmer om både det ena och det andra :-) Men jag ska försöka sjösätta några av planerna i år! Inte bara drömma....

Ha en bra fortsättning på veckan vännen min!

Linda V sa...

Jag älskar din inställning till gräsmattan! Föredömlig :-) Underbar bild, rofylld. Gulligt med ljusstaken, liksom pricken!

Anna med bloggen godastunder-tokigaidéer sa...

Underbar bild från din fina trädgård. Allt ser helt fantastiskt ut.

Kram Anna

Anna med bloggen godastunder-tokigaidéer sa...

Underbar bild från din fina trädgård. Allt ser helt fantastiskt ut.

Kram Anna

♥Min Eden♥ sa...

Jo man har många långa drömmar på vintern...förverkligar man hälften ska man vara nöjd *skratt*
/n

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...