Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

fredag 16 mars 2012

Mysigt hönshus - önskedröm...

Vem vill inte ha höns nuförtiden? Jag vill jättegärna ha höns, men grannarna vill inte - och jag bor ju mitt i ett vanligt villaområde så då får man respektera sina grannar och deras önskan att "inte bo på landet"... Jag letar jämnt i annonserna efter ett hus på landet, nära hit till mitt arbetsområde och ungarnas skolor men här finns inga sådana hus om man inte vill hamna nån timme bort, och det går inte... jag gillar inte att köra bil hit-o-dit. Jag gillar tanken på allt lokalt. Boende, jobbande, handlande... mm. Det finns ett eko-tänk i det också förståss.


Några mysiga eller udda hönshus tänkte jag visa idag, bara för det är kul (o många önskar sig liksom jag höns:-) Och för att fira att jag idag känner mig mindre sjuk... Igår trodde jag att jag skulle få influensa, hade tok-huvudvärk och snuva. Idag är det näästan över, JESS:-)) Och så är det ju FREDAG:-)) Najs!

Det här är min favorit, sånt där tak är så fint! Och spira...!
Och buxbomhäck... suck, den där buxbomsjukdomen som hotar all buxbom är verkligen
en stor sorg i mitt hjärta.

Som en gammeldags husvagn. Kul, men lite väl litet för en hönsflock?
Eller är det kanske ett annex till den större hönsgården:-)

Romantiskt och gulligt!
Nästan så man tänker att alla gamla lekstugor kunde bli till hönshus med lite modifieringar.
(Och bara tanken på att sätta lekstugan en bit upp från marken gör den ju än mer intressant som lekplats!)

Ha en underbar helg!
Over 'n out.

* * * * *
"Until further notice, celebrate everything"





25 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Jag drömmer också om höns men det får man inte ha i ett vanligt villaområde... möjligen dvärghöns.

Läckra hönshus - den sista lekstugevarianten nappade jag på. Tänk så många oanvända lekstugor som står och är bortglömda - de skulle ju kunna bli världens finaste hönshus allesammans.

Ha en finfin helg, kram

Villa Ryttarängen sa...

Ja vi har ju haft höns och det var inte bara roligt. Vilka råttor de drog till sig. Förstår att man inte får ha i bostadsområden. Gillar också det första bäst. Krya på dig. Kram Pia

Vivishagerom sa...

Så flotte høner og hus. Jeg ønsker meg høner, men her hvor jeg bor så går det ikke!

Ønsker deg en fin dag, og veldig fint at du føler deg bedre.

Norrfrids Eija sa...

Gaaaaah så urläckra hönsboenden du visar Hillevi! Nu har jag ju höns och vet att jag är lyckligt lottad, men jag vill ändå rikta ett tack till dig som ofta skriver om djur för varenda kotte borde verkligen förstå att höns är jättelätta att ha även i en vanlig villaträdgård (med förstående grannar förstås) Alla borde skaffa höns för bättre kompostmaskiner finns inte!
Hoppas du hittar ditt lantliga boende runt knuten!
Kramar Eija

Ann-Mari sa...

Jag har (hade) också en dröm om ett hönshus med vackra brunspräckliga hönor...helt orealistisk för mig. Jag såg nyss ett program om en kvinna som byggde ett vacker hönshus och köpte höns och jag var helt "oooh" och "aah" tills jag såg att hönsen måste vingklippas - det var inget för mig :-)...kanske jag kunde göra ett vacker katthus istället!
kram
Ann-Mari

Fagras trädgård och tankar sa...

Vilka underbara hönshus. Tror det var förra årets trädgårdsmässa i Älvsjö som jag såg ett mobilthönshus som jag fortfarande trånar efter. Önskar mig höns, men har ännu inte löst vem som avlivar en sjuk höna... Inte jag i alla fall. Så därför får jag fortsätta att drömma. Tack för titten!
/Johanna

Lotta sa...

Ja, drömma kan man ju i allafall! *suck*

Isas Trädgård sa...

Härligt att du klarade dig från flunsan ... den är ingen trevlig bekantskap ! Här har vi hostat och varit sjuka i flera veckor nu !

När också en dröm om små hönor i trädgården och det första hönshuset var ju helt UNDERBART ! Ironiskt nog tål jag inte ägg ... så det inte för äggen jag dras till hönorna. Det måste vara deras rofyllda väsen och pickande i trädgården som lockar ! Dom skulle fullända bilden på något sätt !

Ha det så gott !
Kram/Isa

Ingeborg sa...

stemningsfuldt ser det jo ud : )

Helena, The Swenglish Home sa...

Okej, höns är ju trevligt och så, men om jag finge lägga vantarna på det TOKSNYGGA huset på första bilden, ja, si då skulle jag nog flytta in där själv! Fjäderdamerna fick bo någon annanstans... :-)

Hm, här hemma har det varit debatt länge om hönsinförskaffning eller ej, men jag har varit den som har bromsat lite då jag inte känt att jag skulle hinna med dem riktigt (dessa diskussioner ägde mest rum under en tid då sambon veckopendlade till Italien...)

Konstigt nog verkar det vara accepterat här i trakterna (fast vi bor centralt i vår lilla ort) att hålla höns, och flera av våra grannar har. Vi hör till exempel ofta hönan Henrietta stolt annonsera att hon just lagt ett nytt ägg...! :-)

Jag älskar sådana här inlägg från dig och min fantasi på hönshusarkitektur går igång ordentligt!

Trevlig helg, Hillevi!
Helena

Spirande grönt - sa...

Det första var ju helt ljuvligt!

Ha en extra finfin fredag:)
Rebecca

The Secret Garden sa...

Vad roligt att se där man verkligen tänkt utanför ramarna när det gäller höns. Annars så ser man ju det där klassiska framför sig: lite ratigt, svajigt hönsnät på glid och smuts. Det är ju sånt som avskräckt mig för att skaffa höns. Men när jag ser såna här bilder så kanske jag ska testa!! :)

//Boije

Odlarlust sa...

Jag var på Öppen Trädgård i ett villaområde och de som visade sin trädgård hade höns, men ingen tupp. Då blir det mest kackel, inget galande. De där tuppen gick så klart inhägnade jämt men de hade det väldigt fint. Synd att dina grannar inte vill...
Ett fint hönshus som jag vill dela med mig av har min granne byggt av gamla fönster och ladugårdsdörrar. Kika förbi:
http://lillhastatradgard.blogspot.com/2011/09/dags-for-flytt-och-i-blasvader.html

Ha det fint!
/Anna

Odlarlust sa...

Vad fel det blev...
De där hönorna gick så klart inhägnade jämt. :-D

/Anna

Hélena sa...

Vi borde bli grannar :-) Jag vill också ha höns de är ju helt otroligt fina.
Ha en underbar fredag!
Kram Hélena

Floras univers sa...

Det ser så fint ud!!! - Jeg har selv høns og min favorit er nr. 1 :-)

Eva Linnea sa...

Synd att dina grannar inte vill bo på "landet"! De fattar inte vad de går miste om. Färska ägg som "mutor" eller "betalning" tex.
Vårkramar från Eva Linnea

Piccolacasa sa...

Fast du behöver ju inte ha en tupp! Då skulle dom inte störa det minsta. Vi har en ras som heter dvärgkochin och dom är mycket trevliga trädgårdshöns. Finns en del bilder på min blogg. Finns fina hönshus här med: http://www.honshus.se/
Jag gillar tanken att hönshuset ska vara som ett smycke för trädgården, så tänkte v när vi byggde vårt.
Som sagt, du måste absolut inte ha en tupp. En höna kommer ta ledarrollen och ägg får du oavsett.

Märit i Mariehem sa...

Jättefina hönshus! Det första är absolut favoriten!

Ha en trevlig helg!

Märit

Anna sa...

Hade jag varit din granne hade jag sagt ja till höns och deras förmodligen läckra boende.

Kram
Anna

Blomkärringen sa...

Ja visst vill man ha höns! Det kanske är olika från kommun till kommun men visst brukar man få ha några höns även i villaträdgård? Dock ingen tupp men det är ju inte hela världen. Även jag funderar på höns men har också bekymmer med att ev behöva avliva.
Alla var fina men det översta föll mej mest i smaken!
Ha det gott!

Karinas inspiration sa...

Det första hönshuset var ju helt underbart- ett sånt och bruna hönor skulle jag vilja ha:))
Fast vi bor i vitt 70-tals tegelhus i villaområde, så vi får nöja oss med katt!

Rebeccas DIY sa...

Underbara hönshus! Jag har ju redan hönshus i ett uthus och det är ju väldigt praktiskt men vad man blir sugen på ett sånt här gulligt! Kanske kan de ha ett som sommarhus i en annan del av trädgården? :)
Härlig blogg du har, blir alltid glad när jag är inne här. Och katten försöker ta sig in i högtalarna för att fånga fåglarna som kvittrar hos dig...

Mynta sa...

Hej!
Halkade in här när jag snurrade runt på en av mina otaliga bloggrundor...måste ju bara få tala om att JAG har ett hönshus!!!
I villaträdgård på landet. Vi gjorde om barnens lekstuga till hönshus. Gick hur bra som helst! Idag, två år senare, tror jag att det är ett av mina bästa beslut jag någonsin tagit!!! Älskar mina höns (en dvärgras som heter Chabo). Sitter ofta ute i hönsgården mitt i bland dem, och kacklar & dricker kaffe...i gengäld ger de mig urgoda ägg och ett klokare liv. När hönshusbygget precis var klart, skrev jag ett inlägg i min blogg om det:
http://livetenligtmynta.bloggagratis.se/2010/07/02/3196077-tjohooo/
Har även skrivit om vedermödorna innan/under/efter bygget...

Mvh, Mynta

Hatty sa...

Hej Åhh så jättefina hönshus du har hittat. Jag bor mitt i ett villaområde och har höns. Jag förstår inte att dina grannar inte vill? tror dom att det ska låta? Jag har själv 4st dvärgkochin och dom stör ingen. Jag störs däremot mer av grannarnas katter som kommer in till mig ;)..du behöver inte ha någon tupp, det går bra ändå. Ska titta vidare här på din fina blogg. Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...