Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

tisdag 10 april 2012

Skuggig rabatt, spaljé, grus... Underbart!

Woaaaaaw... som jag längtar efter alla mina storbladiga hostor (funkior) när jag ser den här bilden! Jag har ju gärna mina i stora krukor jag med för det tycker jag är uuursnyggt. Och hosta är vääääldigt mycket mer tåliga mot torka än vad man kan tro, det vet jag som avskyr att vattna krukor och jämnt prövar nya perenner som kanske blir bra och tåliga i kruka...:-)

Hosta i kruka -  sååå snyggt! och enkelt att sköta!

Jag använder mig gärna av de "gamla" sorterna eftersom de oftast har bättre pris än de nyare sorterna och hybriderna och är minst lika bra eller bättre. De där sorterna på bilden har jag (fast just nu kommer jag inte ihåg namn -  jag har normalt svårt med sortnamn, och nu på våren är det segare än vanligt...)

Strax ska jag iväg på ett konsultationsmöte och sedan ska jag köpa lite nytt gardintyg till köket såhär efter 6-7 år med vinrödrandiga gardiner i ett mörkvinrött kök... Jag hoppas hitta linnetyg i "rätt färg och kvalité" kanske med något tryck - eller inte. Färgen är viktigast. Jag målade färdigt köket i helgen i mörkaste grafitgråsvart. Ursnygg färg tycker jag förståss och inte alls mörkt eftersom det är ett väldigt ljust rum i vinkel.

Ha en underbar vecka!
Glöm inte Nordiska Trädgårds-mässan i helgen,

"Bloggträff" i Allt om Trädgårds monter på fredag kl 13.30-14!
Välkomna dit och mingla en stund!
Jag hoppas få se (och krama:-) fler av er IRL!
* * *

PS Jag måste berätta nåt galet... Och för mig helt otroligt!

Igår hade jag nästan 700 besök på bloggen!!
(Tillägg: två dagar i rad nu..)
Det är nog rekord och förmodligen ett säkert vårtecken...
Jag brukar ha omkring 500 besök om dagen, och bara det är ju heeelt otroligt tycker jag!!

Tack ALLA RARA som besöker mig, you make my blog:-)




Pic from House to Home.

20 kommentarer:

Ruben sa...

Snyggt! Och tegelväggen gjorde ju inte saken sämre! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Livsnjutaren sa...

ååå jag vill verkligen åka på Trädgårdsmässan. Men inte ofta alla önskningar faller in.
Hoppas ni får en trevlig helg alla ni som är där.Kram/Fia.

Sabelhagens Olivlund sa...

Wow, vilken bild! Så snyggt! Vill ha!!!:).
Jag har tänkt att plantera Hosta i kruka och ha klematis so klättrar bakom på en spalje. Får man fråga om du har Hostorna i krukan hela året, eller gräver du ner dem i jorden på hösten?
Ha en fin dag.
Kram Maria

Hélena sa...

Så snyggt! Älskar hostor, tyvärr gör sniglarna det också. Blir så ledsen när jag ser hålen i dom och därför har jag inte skaffat så många. Men jag kanske ska satsa på krukor och hostor... Vill så gärna träffas på minglet men det blir nog svårt att ta ledigt fredag eftermiddag...också :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Villa Ryttarängen sa...

Gud vad snyggt! Nu vet jag ju precis hur det ska se ut i min nya skuggrabatt. Grattis till alla dina besökare och lycka till på mässan. Kram Pia

Sandra sa...

Verkligen snyggt! Och hostor i kruka är en favorit här också. har beställt en stor bunt med hostor av pappa tills maj så jag ska kunna ha fler i krukor! De e som du skriver inte alls så törstiga som man skulle kunna tro och därmed en klar favorit i krukorna :)

Ha en trevlig vecka!
Sandra

mittlantliga sa...

Vilken underbar bild!

Ha en fin dag
Kram
Heléne

Landbohaven sa...

Smukt billede.
Jeg kan godt li`hosta og det så meget at jeg er ved at lave 2 hostabede.
Tak for kigget.
Ha` en god dag.

Blomkärringen sa...

Underbar bild, verkligen inspirerande. Vi kommer upp till mässan på Lördag hade varit roligt att träffas annars. Ha det gott!

Linda sa...

Et herlig bilde, som gir en lys til å kikke videre inn i hagen:)

Änglarnas hus sa...

Hallo!!

Jag besöker alltid din blogg och får inspiration och kan stilla den värsta längtan efter sommar och grönska..Såå fina bilder!!

Skall till mässan på fredag så vi kanske springer på varandra :)

må så gott!! Kram kram sanne

Kristina Bonander sa...

Håller med. Ursnyggt! Hosta kan få vilken plantering som helst att lyfta.

Ha det gott
Kristina

gittan sa...

Vilken underbart vacker bild!
Jag gillar också funkior i alla de former och färger även om de storbladiga är bäst! Funkior finns med i alla mina planteringar och ibland även i kruka.
Kramelikram gittan

Ullis sa...

Väldigt vacker och inspirerande bild! Funkior är verkligem vackra och maffiga! Tror du att man kan sätta funkior i en surjordsrabatt, eller kommer de att strejka då?
Ha en fin kväll!
Ullis

Anna sa...

Har inte haft tanken på hostor i kruka men jag lägger den i idé påsen till lite längre fram. Tack för tispet.

Kram
Anna

Tittis Trädgård sa...

Älskar också funkia och har flera av dem i krukor som står utomhus året runt, verkar fungera alldeles utomordentligt! Jag har inte haft problem med sniglar i krukorna, men läste någonstans att man kan köpa kopparband att sätta runt krukan, det ska tydligen stoppa snigelframfarten. Är det någon som provat???Titti

Ina sa...

Smukt med hosta i krukker. Jeg har prøvet, men det var ikke nogen stor succes. Krukkerne skal nok være store, som du skriver, for at de trives.

God fornøjelse på havemessen. Der er lidt for langt til at vi ses ;-)

Malin Fasth sa...

Tänk, förr tyckte jag hostor var förfärliga. Men jag har ändrat mig! Ännu har jag inga i trädgården men i år ska jag nog inhandla några. Jag gillar mest de som är lite blågröna, utan ljusa strimmor. Dom är så härligt frodiga!
Hoppas det blir trevligt på mässan … jag får nåa mig till Trädgårdsdagarna på Liseberg!
/Malin

Gunilla sa...

Vilken bild.
Fantastiskt med hostorna i stora krukor och tegelväggen är ju bara så läcker.


Ha det gott
Gunilla

Jennifer sa...

Congratulations on your blogs success. I love the photograph of the hosta in this post.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...