Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

onsdag 16 maj 2012

Syrener... var god dröj!

... för jag vill ha mycket tid att sitta på trappen mellan hägg och syren!


Häggen blommar med ett överdåd som vanligt och skapar ett naturligt vackert rum mitt framför min trapp. Jag ställde dit vita möbler idag när jag kom hem för att förstärka miljön och känslan ordentligt. Under vintern, fram till idag har jag haft en rödgrön gammal caféstol där, men den gjorde verkligen ingenting för "rummet" längre.

Ser ni mina buxbom klot? De är bruna i kanten, men det är INTE buxbomsvampen utan hundkiss... Är det inte det ena så är det det andra - eller hur!?  Kisset brände sönder bladen i solen under våren. Jag tänkte inte på att säga till hundrackarn förrän jag plötsligt insåg vad som hade hänt.

Visst blev det mysigt! Det är ju inget ställe vi sitter på, men det ser så välkomnande ut med en liten grupp där. På det lilla brickbordet har jag vita och vit/lila minipenséer.


Den vita vinteriberisen (Iberis sempervirens) är en välkommen fräsch vårperenn (nästan vintergrön) och när den blommat färdigt om några veckor, så blommar den av i ljuslila. Och precis då blommar de stora lila bollarna, kirgislöken (Allium aflatunense). Väldigt snyggt ihop tycker jag.
Den där buckliga lövkorgen är en gammal potatiskorg från min barndoms bondgård, den användes flitigt ute på åkern och bär tecken på ett hårt liv. Men så är den också nästan 100 år gammal...


Orange tulpaner är ju mina favoriter, orangea och några röda, respektive gula (vårt hus är gult).
Och de bruna stänglarna till bondpionen är så himla fina till.


På den här sidan gången har hudrackarn inte varit  igång, här ser buxbomkloten fräscha och fina ut.Hoppas hoppas att allt inte försvinner i ett nafs nu!
Jag vill njuta länge o väl!


Trevlig långhelg, sol till alla!

Kramkram Hillevissan,
your Gardinator:-)


PS fler bilder på Samlingssajten idag.
Klicka in dig här!

17 kommentarer:

Maribel sa...

Hej!
Vad vackra tulpanerna är, och sittplatsen är underbar, skulle gärna sätta mig där och njuta av din fina trädgård, ha en skön helg /Marika

Lilla Kråkslottet/ Angelica sa...

Kan inte du flytta in hos mig ett tag och typ ta hand om våra (obefintliga) trädgård?!
Goa kramar!

emilias gömmor... sa...

Underbart vackert!!!!

Kram Mimmi

Pia Gustafsson sa...

Håller med dig, det kan dröja nu för syren. Fina stolar, jag är på jakt efter några liknande till mitt zinkbadkarsrum... Vad fint det är hos dig i häggblommningstid. Kram Pia

gittan sa...

Det är just det som är det braiga med en lång och lite kall vår, allt varar lite längre så att man verkligen hinner njuta av blomsterprakten =) Men visst hade det suttit fint med lite värme också! Om bara det ena inte påverkat det andra... Njae, jag föredrar nog att det är som det är nu / Kramelikram gittan

Frasses Hus sa...

Visst är det fint med häggens blomning just nu, så där ljust och vårigt som det ska vara. Syrenerna är visserligen på gång men det dröjer nog flera veckor än innan de blommar.

Kram Anna-Karin

Rosor och ruiner sa...

Trevlig långhelg till dig med! vilken tur att det bara var hundrackarn som varit framme. Man får passa på dom små liven, mina brukar rusa fram genom rabatterna och det är ju lite känsligt så här års...

Karinas inspiration sa...

Underbar sittplats... fint med minipenseerna på bordet och tulpanerna också!!!

Bondjantan sa...

Härliga biler på sittplats och tulpaner, så vårigt och skönt! Ha det gottaste! Kram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ja nu vill man stoppa tiden. Fast här har häggen inte slagit ut ännu som tur är :-)) Men i alla fall. Våren är ju så himla sen så tiden har bara försvunnit i tomma intet känns det som för att det varit så rackarns kallt när man egentligen skulle kunnat vara ute och njuta av den ändå så korta säsongen. Lite snuvad känner jag mig i alla fall. Men, men.. Nu är nu. Och i helgen ska här trädgårderas :-)))

Stooooor kram kära du!
/Charlotte

En Trädgårdsamatör sa...

Mellan Hägg och Syrén ska man ju vila enligt gamla bönder, så passa på och njut! Själv har jag ingen hägg - än, men syréner finns, därför längtar jag naturligtvis efter deras blommor.
Ha det underbart bland dina vackra tulpaner!

Hans i Brännberg sa...

Så fint med häggen som blommar, här i norr står de ännu i knopp, och syrenerna har inte riktigt vaknat ur vinterdvalan än.
Men min tröst är att vi har vår finaste tid just framför oss.
Ha det fint.

Glycine blanche sa...

Je vais venir m'installer sur ces chaises pour admirer ce magnifique jardin... Bonne journée.

Lo sa...

Så fin sittplats! Att välja att sätta dit de vita stolarna..vilken känsla för färg och form!
Jag njuter i fulla drag av hägg och syren, har inte varit i Sverige på några vårar så därför är det en extra underbar tid just nu =)

♥Min Eden♥ sa...

Helt sanslöst underbart, jag kan känna doften ända hit. Snälla, stanna tiden NU!!
/nina

Camilla sa...

Vilken underbar sittplats. Jag hade kunnat sitta där och bara njuta i titta på trädgårdens alla färger. :-)
Jag har en liten fråga!
Skulle du vilja titta på bilderna på min blogg och se ifall du har en aning om vad det är
Det är antagligen någon sorts ogräs, men vi e fruktansvärt nyfikna här hemma. Och du verkar kunna en del om just blommor i sånt. :-)
Jag hade blivit väldigt tacksam.

garden sheds sa...

beautiful garden... awesome!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...