Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

söndag 2 september 2012

Nyfiken på pergola - pimpningen?

Jag vill inte påstå att jag riktigt hunnit med att pimpa pergolan idag. Jag har ju inte ens hunnit måla det riktigt klart ännnu vilket syns här och var. Dagen var vikt för att städa bort alla tecken från 6 veckors snickeriarbete utomhus - skönt när det börjar likna en trädgård istället för en byggarbetsplats... 

Men jag "slängde" ändå dit lite möbler, grejer och växter för att den nya pergolan / uteplatsen inte skulle se så förtvivlat tom och övergiven ut, det är ju trots allt inte riktigt tid att gå i ide ännu... Eller hur?! Dessutom så måste jag alltid pröva lite olika tankar innan det blir "rätt" när jag möblerar.
Men klart blir att det blir mycket grafiska blad, svart, grönt, vitt och zink som jag ska ha till det där. Eventuellt också ceriserosa (som i pelargoner).


Några gamla vattenkannor kan aldrig bli fel:-)


De där vita lamporna skall jag ha i taket (ribbor) när det kommer upp, tillsammans med några större bollar (det är solenergilanmpor och kommer från IKEA.) 

Och om vi har någon grinig stilpolis därute som nu hickar till över den svarta Baden-Baden stolen, så vill jag bara fnysa lite kaxigt och säga: "Bry... NOT a bit!" Mina söner gillar att sitta i just såna och jag tycker inte de är speciellt störiga. Man kan ju inte bara möblera för snygga foton;-)


Det blir nog fler krukor i gammalt bildäckgummi. Men då köper jag dom nästa år, om jag inte hittar dem på rea eller loppis. De tomma avlånga zinklådorna ska jag också ha växter i så småningom. Kanske spikar jag upp dem som balkonglådor på väggen, jag har nog fyra likadana sådana.
Vi får se vad jag hittar på, kul att experimentera:-))


Sisådär, en liten preview för alla som varit nyfikna och undrat...

Ha en underbar vecka!

 15 kommentarer:

Vårt röda hus sa...

Oj, så fiiint! Gillar allt, tom stolen, vadå, den är ju enkel och ren i formen! Det är ju så kul att möbla och prova sej fram med både växter och grejor:)

Njut av söndagkvällen!
Kram Eva-Mari

Pia Gustafsson sa...

Jaaa vad fint! Den svarta baden baden är det väl inga fel på alls. Gillar verkligen de avlånga zinklådorna och med lite Cerise till det där.. Jammi, skitfint! Har du sett den lysande bollen från http://moodlite.se/? Den skulle passa bra hos dig... Kraaam Pia

Livet på solsidan sa...

"Bry... NOT a bit!" Vilket underbart uttryck!

Pimpningen av pergolan gillar jag också mycket. Och nej. I ide går vi inte ännu. Här härdar vi ut ;)

Kram Tamara

Bettina Bäck sa...

Snyyyyygt! Och vaddå, baden, baden. Man ska ju leva också. ;-)

Marie Lithén sa...

hahhahaha japp är grinig stilpolis:) men blundar väl för den där fulingen, när resten är så galet fint!!! Å ska man absolut ha en baden baden så är ju din den som är mest okej.... KRAM

Creaciones Verdes sa...

Very nice space! Nice photos!

Ingmarie We sa...

Det blir ju hur snyggt som helst!!! Synd att du inte bor litet närmare mig, behöver litet hjälp med styling och pimpning av min altan. PS! Min man och jag slåss om vår badenbaden. Vår är också svart och är bara så skön att sitta i. Sen har vi en jättesnygg Adirondack som kostade multum. Efter 15-20 minuter i den så infinner sig ryggvärken som ett brev på posten. Vad hjälper det då om den är snyggare att se på än bb? Ha en bra vecka.

Lotta sa...

Det blir ju tokfint! :O)

Kramar

Lena sa...

Hur fint som helst och en helsvart BadenBaden är väl helt ok?!

Kramar

Veronica sa...

Men Hu!
Hur kan du lägga ut bilder med den stolen?? Att du inte skäms ihjäl?? dina vattenkannor, kärleksört och vackra zink och däckkrukor med funkia försvinner och kommer inte alls till sin rätt bara för att stolen står där Hillevi..... Näpp... Gör om gör rätt ;)

Kram

Susie på Stjärnarve sa...

Jag gillar den svarta stolen, som dessutom skulle göra sig på vår svart/röda altan men..... Det är ingen idé att ställa dit en SOLstol, har aldrig tid att sitta i den och dessutom så solar vi aldrig!

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Shit så snyggt det blev! :) Du är ju grym ju! Tack snälla för dina baden baden.. vi har två likadana.. o kan man ha det skönare än i en baden baden.. tror inte det!! :)
Kramar!
PS. Skulle var i en hammock då.. som vi också ha.. Inte heller det godkänns väl av stilpolisen..?!

Lindas trädgårdsblogg sa...

Så mysigt det blev med lite växter! Och solstolen smälte in perfekt! Jag älskar också att sitta i såna, våra grannar har precis likadana! På stugan har vi också badenbaden, mycket fulare, men ack så sköna!

M/S Design sa...

Snyggt!!

samson sa...

Just det,man kan ju inte bara möblera för att det ska se snyggt ut(även om det är roligt när det ser snyggt ut)det ska vara praktiskt och möbler mm ska kunna stå ute i alla väder man ska inte behöva bära en massa kuddar ut och in hela tiden utan man ska ju kunna njuta och leva åxå
ha det så bra
maggan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...