Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

tisdag 16 oktober 2012

Eldstad i trädgården

Jag ritar just nu på en trädgård som skall vara modern och innehålla en stooor uteplats, med eldstad och utekök och hela "middevitten". Det där med eldstad och utekök - ROLIGT,  och något som jag aldrig gjort tidigare i detta skedet.

Jag gugglar runt som vanligt, och hittar lite inspiration på moderna eldstäder på bild.. De blir ju gärna lite stela i uttrycket, men det finns många som gillar det också. Tufft och modernt. Väldigt coola tycker jag, men inte för mig (jooo, den första eller den sista skulle passa fint här hos mig med alla mina gamla zink-vattenkannor och annat;-)


Den där eldstaden ser ju ut "som den ska" tycker jag. Både modern men med en rejäl dos klassisk look också. Vad som gör platsen där så himla bra är att man "fortsatt" spisen med en mur i bakkanten så att den bildar en rygg och förlänger linjen.
Och mysigt med pergolarummet och "spången" där. Kan det vara en extra sitt/liggplats tro? En lång rad med böljande prydnadsgräs är alltid snyggt och bidrar till att göra platsen lugn och harmonisk.


"Cityslick" - en modern och stilren uteplats i grått. Kanske till en innergård i stan? Både utekök och eldstad i mycket modernt snitt. Skiffer på marken. Personligen tycker jag inte att allt det vita har något där att göra, det blir liksom för hårt till det monokromt gråa (och.. Hallå... kuddarna??)


För den stooora familjen eller för innergården i stan? Här verkar man inte behöva äta utan bara slappa med vinglaset eller så. Jag antar att de ätit i den andra lilla hörnan av uteplatsen...;.)


Avlång eldstad - det är det som gäller, om man får tro mina impulser idag. Oj, jag känner nu att det blir lite väl stelt och tomt med alla dessa långa linjer. Man får akta sig så att det moderna inte slår över till opersonligt och oinspirerande.Jag avslutar därför med en väldigt mysig sittplats framför brasan där man inte varit rädd för att göra platsen lite personligare. My cup of tea. Fast minus lampan dårå....


o o o 

Idag messade en kund detta till mig:
 "Det är så fint att jag blir tårögd när jag kommer hem på kvällen!"

Sånt blir man glad av - nästan tårögd faktiskt... Jag måste ha världens bästa jobb!

o o o

Have fun kids!15 kommentarer:

Helena sa...

Meh vad är det för fel på lampan ;-))
KRAM från mig!

Kristina Bonander sa...

Nu har vi det ju inte alls så där extremt och modernt, kantigt och flott på landet men vi murade en utegrill där vi kan ta bort alla galler, sotbrickor och sånt och få en skön öppen spis. Har varit toppenhärligt att elda i den både sommar och vinter. Kan varmt rekommenderas!

Veronica sa...

Japp Lampan ska bort för den passar inte in...Härligt att bara få bestämma hur det är!! Alla grillplatser i sig är fina. Men rätt grillstad på rätt plats...

Oavsett...Måste vara ett fantastiskt jobb du har där kunderna blir tårögda... Jag har oxå kunder och de blir ofta nöjda men definitivt inte tårögda :)

Underbart!

Kram

Tusenfröjd sa...

Så mycket fint du bjuder på! Man vill ju ha allt... nästan i alla fall! Tack för tipset om kalkfärg!
Ha en fin dag /Liv

Allis R sa...

Oj så många fina bilder du bjder på!
Det ligger och gror en plan för vår stora markstensplats mellan huset och garaget och nu fick jag fler idéer ;)
Det är bra med hösten för man har tid att "fila" lite på sina planer för trädgården!
Ha en go onsdag!
Kram Allis

Cattis och Eiras trädgårdsdesign sa...

Härliga Bilder!
Jag kollar runt själv just nu, ritar in ett "eldbord" till en kund, med fåtöljer runt om. Det är stort i USA och på amerikanska trädgårdsdesigners FB sidor har jag hittat massor kul.
Själv har vi en eldkorg som skänker glädje året om. Kan varmt rekommendera eld på uteplatsen :-D

Kram, Eira

Cattis och Eiras trädgårdsdesign sa...

Glömde ju skriva...
Äääääälskar den första bilden med Miscanthusgräsen och allt det rosa. Så snyggt!
/E

Furulunden sa...

Fine muligheter! Bruker den til insirasjon på min hagefacebookside idag:)

Lyckans lilla hus sa...

Tackar, tackar! Sitter precis och googlar och skissar på ett tillägg på just en uteplats med grill (i modernt stuk) till gestaltningskursen. Det är himla lätt att fastna i inspirationsfasen märker jag ;)... Jag tror att du har ETT av världens roligaste jobb, för det roligaste kommer jag att ha! *Fniss* //Marie

M/S Design sa...

Den sist där var riktigt mysig!
Mariana

Pia Gustafsson sa...

Hos mig skulle den första passa bäst men var och en är fin på sitt sätt och i rätt miljö. Mina kunder är oxå tårögda ibland, inte för att det jag gör är är fint utan för att dom längtar efter mamma/pappa...Fast oftast så är de glada så klart Härligt när man älskar sina jobb. Kram Pia

Anna-Maria sa...

Läckra bilder! Och spännande projekt, är det stort utekök som är platsmurat du tänkt dig?

Luna Ek sa...

Gillar den första mycket, fast i det här klimatet är det praktiskt att sitta under täckande tak vid en brasa.

Luna

Anonym sa...

Hej! Wow vilken rolig och fantastisk fin blogg jag kom in på när jag googlade på skiffersten. Känn dig träffad:)
Jag läser just nu (på distans) till trädgårdsdesigner och inspiration är aldrig fel:)
Jag sparar denna bland mina favoriter och håller koll på alla dina roliga projekt och kollar in dina vackra bilder:)

Take care
MVH Anna

Solan sa...

Alla desaigner är så olika med de gemensama spännande temat eld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...