Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

onsdag 24 oktober 2012

Jag såg en isbjörn idag...

... eller kanske inte? Men så kallt var det i vinden att ögonen tårades och jag tyckte mig se både snö och is. Det doftade t o m  av snö i luften tyckte jag!?! Men inne på  verandan är det fortfarande lite sommarkänsla. I varje fall om man tar av sig glasögonen och kisar mot solen. Man får sitta med filt härute nu för att inte frysa och det känns helt okej, det är ju i varje fall inte regnigt här....
Jag stod en stund och kisade genom de smutsiga fönstrena och kände värmen från solen  - och som alltid, thékoppen är med! Jag dricker nästan två liter om dagen så just thékoppar har jag många av, de allra flesta loppisfynd för en krona eller fem. Jag har en thékopp för varje "mood". Idag efter den blåsiga hundpromenaden var det tydligen lila rosor som jag behövde mer av:-)

Afrikas blå lilja, som jag köpte i år eftersom jag kan ha sådanan nu för vinterförvaring härute på verandan. Den har världens vackraste "fröställningar" kvar efter blomningen, nog för att blomningen är överdådigt vacker, men den där spretiga kronan är bra snygg också! Jag har fått några frön i år, när ska man så dem tror ni?? Jag antar att man väntar tills de trillar av av sig själva?
Och Mårbackapelargonerna, de få som inte fick pelargonrost förra månaden, blinkar så vackert mot solen. Men de flesta plantorna är nästintill bladlösa eftersom jag strippat av bladen i hopp om att bli av med rosten. Om inte så får jag slänga dem.
Min fina variegerade vildpelargon som jag köpte förra vintern står så fint, den har knappt växt något alls på hela året, vilket jag tycker är rätt bra. Den är snyggast sådär småspretig:-)
Ser ni det där miniväxthuset, såna sålde de på IKEA för jäääättelänge sedan, men mitt är "nytt". Alla krukor, flaskor, fat o grunkor som jag har här är loppisfynd - as always:-))
Eftersom det blir ganska svalt på verandan (eller möjligen t o m  kallt - vet ju inte ännu, har inte tänkt värma upp här) så har jag tagit in en del av mina taklökar också. Jag tänker att om det blir för kallt för pellisarna mm, så är kan i varje fall taklökarna få sprida lite grönska. Dom och murgrönan blir nog perfekt härute då:-)
Jag köpte faktiskt tre ex agapantusar (afrikas blå lilja) när de såldes ut. Det var någon gång redan i mitten av sommaren och jag hittade några jättefina ex som hade mååånga ståtliga blommor.  De blommade hur länge som helst och det var vackert att ha så många blå blomställningar och sedermera de de där rufsarna, så jag är glad att jag inte snålade den dagen!


Have fun kids,
nu ska jag på kundbesök
Hejhej!PS det är inte klokt vad många gulliga kommentarer ni tar er tid att ge mig, lovelove tebaks så här kollektivt, hinner inte svara...


10 kommentarer:

M/S Design sa...

Vad fint du fått det på din sida!!!
Mariana

Susie på Stjärnarve sa...

Vilka underbara fröställningar! Konstigt nog tillhör Afrikas Blå Lilja det som jag absolut inte lyckas med, har aldrig fått några att blomma här nere. I våras fick jag två stycken, en stor blå och en liten vit - ingen fick några blommor! Så jag får njuta av dina fröställningar, själv lär jag aldrig då några!! *fniss*

Karinas inspiration sa...

Fina fröställningar och jättefina foton!!!

Elin sa...

Så mange fine bilder!
Koeselig å ta en te-kopp til hagingen.
Ha en fin kveld.

Anna-Maria sa...

Vad mysigt du har! Jag delade på alla mina agapanthus i år så nu blir det ingen blomning kanske de närmaste åren men jag har desto fler ;) Jag har sparat fröställningar från tidigare år, helt torkade och fina men jag har dom så, ingen frösådd blir det. Kram på dig!

Spirande grönt - sa...

Gillar din spretiga pelargon!

Ha det gott på verandan:)
Rebecca

Pilgrim sa...

Vilka fina bilder, jättefina. Så mysig känsla.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Agneta sa...

Så mysigt det ser ut, är det verkligen inte sommar!
Kram Agneta

Pia Gustafsson sa...

Äntligen lite bilder från verandan, eller har jag missat inredningen totalt? Ja fröställningarna och bilderna är superfina och hoppas att allt klarar sig där ute i isbjörnens tid. Kraaaaam Pia

Cilla sa...

Ja, brrr vad kallt det blivit. Här i Ystadtrakten fick vi också lite snö igår. Helt knasigt! Idag ska alla köldkänsliga blommor in från trädgården.
Ha en mysig helg!

Cilla♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...