Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

söndag 21 oktober 2012

Vitt kakel och röda äpplen

Men vaaaa?! En regnig helg.... Det var väl ovanligt - NOT!

Denna helg har jag kaklat i köket ovanför köksbänken. Till en början var det lite bökigt, men efter en stund fick jag in lite "swag" så det flöt på ganska bra. Det blev förståss både snyggt och jättemysigt (sa hon lite högmodigt..;-)) och nu kan jag knappt bärga mig så att jag får sätta in ny belysning under köksskåpen som ska förvandla belysningen till mer "moodlight" istället för det där perfekta ljuset från de gamla funktionella men jobbiga lysrören som sitter där nu. De gamla lysrören är just inte heller så vackra...

Och jag saknar moodlight. All matlagning behöver ju ha inte ett perfekt ljus. En hel del mat kan man ju faktiskt laga i totalmörker... Eller hur!?..;-)


Thépaus... Skönt att stå lite på håll och beundra sitt verk:-)




Jag köpte ett billigt vitt kakel på Bauhaus, jag tror det kostade drygt hundralappen per kvm. Kaklet är helmatt och utan fasad kant som det brukar vara när man ser denna klassiska kakelform. Och sedan är plattan ganska liten, bara omkring 7x15 cm. Tro det eller ej, men vi har inte haft kakel tidigare eftersom jag inte hittat ett kakel som jag verkligen gillat förräns nu. Och så hittar jag till slut ett - och det är det allra billigaste jag nånsin sett... inte fel! Trägen vinner:-)
Jag köpte också den enklaste formen av kakelskärare, och det var ju lite överraskande att den fungerade så bra!



"Lunchen är serverad!"
Jag åt en halv påse chips till lunch (halva påsen åt jag redan igårkväll till middag..;-) Kanske inte världens nyttigaste, men väldigt gott - en av mina få laster... Och denna sorten är en ny favorit, jättegott med ramslökssmaken.

I de varmvita köksskåpen har jag ett gammalt spetsgardintyg. Jag har köpt ett nytt naturgrått linnetyg och tänkte byta ut spetsen, men nu när jag kaklat nästan färdigt ser jag att spetsen faktiskt förhöjer känslan av att man är i ett kök i Frankrike, vilket jag gillade. J'aime la France!






Jag som inte gillat att fota i köket tidigare, kommer nog att gilla det nu eftersom allt ser lite mysigare ut med det fina kaklet:-) Till efterrätt ikväll gjorde jag äpplekaka på havrebotten.

 När jag stod där och fixade tänkte jag på hur oerhört vackert det är med röda äpplen till vitt kakel, jag var tvungen att ta en bild till med min röda skärbräda så ni fick se färgmatchningen:-)

Ett helt kilo äpplen för tre personer,
inte en minsta bit blev över! Mums!


o


Ha en underbar vecka!
Lovelove!





13 kommentarer:

Veronica sa...

Det är tur att man kan sysselsätta sig inomhus när det "för en gångs skull" regnar en helg ;o

Fint blir det!

Må bäst!!

Bettina Bäck sa...

Supersnyggt! Förstår kakelveligheten till fullo. Jag har knackat ned kökskakel utan att ersätta med nytt. Vill ha gammalt Upsala Ekeby vad det lider, men som du säger. Trägen vinner, spanar, spanar.

Villa Ryttarängen sa...

Kakla kan vara kul just för att resultatet blir sååå bra. Jag kaklade den varianten med fasad kant och det var väldigt svårt. Fint med spets i vitrindörrarna, kanske man skulle härma lite... Kram Pia

samson sa...

Blev ju jätte snyggt
vist är det kul att fixa till det själv
ha det bra
maggan

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så radkrans händig du är raraste du!! Blev så snyggt!!!!

Kram
Charlotte

Blomkärringen sa...

Så härligt när man fått till det som man hoppats. Snyggt blir det!
Ha det gott!
Blomkärringen

sagolikflora sa...

Hej! Jag håller på att anlägga min trädgård, har bla sökt insperation på Google i bildvisning, då dök många bilder upp från din blogg. Vilka vackra trädgårdsbilder man hittar hos dig, kul! Nu ska jag läsa vidare här....
Kram caroline

Anna-Maria sa...

Jättefint! Du behövde en regnig helg alltså? ;)

Solstrimmor sa...

Gud vad duktig du är! Jag är ganska orädd av mej och hoppar på det mesta men kakling har jag aldrig vågat! Nu har jag ju en Snickargubbe så det behöver jag inte heller... Så snyggt och tänk, så billigt också??

Ha en fin måndag.
Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Så sött med spetsen! :)

Take care / Anna

Maria sa...

Det här blev bara så snyggt.
Vill tipsa dig om en blogg om att utbilda sig till trädgårdsmästare.
http://wettergrenskan.bloggplatsen.se/
Kramar från Maria

Hällan Visningsträdgård/Ulrika sa...

Tack för inspirationen, funderar på att kakla om här också. Såg att dom sålde vita plattor på returbutiken, får nog åka tillbaka och slå till nu...;)

Fritidshuset.se sa...

Snyggt! Två frågor: Vad kände du var det svåraste med kaklandet och ungefär hur lång tid tog det? Har själv haft funderingar att kakla om i mitt kök men har dragit mig för det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...