Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

Om mig


Jag som skriver bloggen heter Hillevi Liljeström alias Hillevissan. Till yrket är jag trädgårdsdesigner (och dessutom trädgårdsmästare). Jag skriver också en del om trädgård i trädgårdstidningar, och så bloggar jag en del i denna blogg och ibland som gästbloggare.
Jag bor och arbetar just norr om Stockholm, och har mitt egna företag Stocksund Garden Design. Jag ritar mest trädgårdar för privat bruk, men en o annan innergård hinns också med!


Trädgårdsdesigner Hillevi Liljeström

Min egen trädgård är en halvvild och härlig oas, med en del skog och en del gräsmatta med några rabatter. Ganska opretentiöst och mycket lättskött. De växter som tål att jag lämnar dem åt sitt öde under sommaren, sk överlevare, får bre ut sig mer och mer och bildar de gröna stråken bredvid den lilla  gräsmattan.Jag har en brokig bakgrund och flera utbildningar. Jag har provat på flera olika yrken innan jag hittade rätt. Förmodligen har det att göra med min ständiga nyfikenhet och driv att förbättra produkter, processer mm. Jag har startat företag i flera olika brancher, och jobbat som egenföretagare större delen av mitt liv, men ett tag arbetade jag inom handel då jag bl a var inköpschef på NK i Stockholm under några år.

Förutom trädgård, så är det roligaste som finns att "stå i affär". Jag är oerhört design- och inredningsroad, så när tillfälle ges gör jag även det.
Men mest handlar mitt liv alltså om trädgård. Trädgård och natur i stort, och vårt inre förhållningssätt till naturen och trädgården.
De trädgårdar som jag ritar är på en gång både strikta och naturlika, jag gillar de långa linjerna av enstaka växtsorter. Lite som det ser ut i naturen.

Om man skulle sammanfatta min stil så skulle det kunna låta så här: Min specialitet är harmoniska och naturliga kompositioner med robusta växter för lättskötta trädgårdar, som är fina på sommaren och dessutom har en bra vintersiluett.

Bild från ett av mina designprojekt.

Bloggen kom till helt oavsiktligt förra vintern då jag plötsligt låg till sängs i flera veckor och inte visste vad jag skulle göra med tiden. Vintern innan hade jag gjort min hemsida och jag tänkte att jag skulle uppdatera hemsidan med lite nya bilder...
Men att uppdatera en hemsida är rätt omständigt och jag ville hitta ett enklare sätt. Bloggen föddes, och var först tänkt som en strikt arbetsblogg utan kommentarsfält och annat personligt engagemang....


Ganska snart fick dock bloggen en helt annan inriktning. Mer personlig.
Jag skriver och visar bilder om allt som inspirerar mig i mitt arbete, och ibland endast för att visa vad jag gillar. Jag visar vardagliga bilder från min egen trädgård, bilder från mina egna jobb och även från andra landskapsarkitekter vars arbeten jag beundrar eller har blivit inspirerad av. Dessutom skriver jag ibland om böcker jag rekommenderar, om trädgårdstrender som jag genom mitt arbete uppfattar är på gång. Inte för att trender är viktigt, utan för att det är roligt!
Jag skriver i bloggen för att det är så himla roligt! Att dela med sig och få gensvar från er läsare ger mig mycket inspiration och har lärt mig väldigt mycket om trädgård!


Kul att du tittar in, jag hoppas du får en trevlig läsestund.


Om du vill fråga något kan du maila mig på
info@stocksundgarden.seHa en härlig dag alla Garden Lovers!

Hillevi Liljeström


Stocksund, februari 2011Alla bilderna är från min trädgård.


En trädkoja... något alla barn borde få leka i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...