Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

fredag 5 mars 2010

Ruiner åt folket!


Under flera år har jag nu önskat mig en liten ruin...:-)
Det kommer förmodligen inte att bli någon där jag bor nu, för jag skulle vilja gömma undan den lite i ett skogsbryn, sådär poetiskt och drömskt. 
Därför sätter jag mina förhoppningar till att det dyker upp en trevlig kund som inser hur otroligt mysigt det skulle vara... Denna ruin såg jag på Chelsea Flower Show 2009, den var helt underbar. Något av en lyxruin bland ruiner...

  
... precis sådär lagom vild och bortglömd både innanför de flätade kanterna, såväl som utanför...:-)

Och därborta, längs den här stigen skall den stå och vänta på mig.
Man förstår ju att stigen kommer att vara mycket vältrampad bort dit...

Short English version:
For many years now, I have dreamed of having a little ruine in my garden. Well, not in this garden since I want to place it poetically in a forest...  Therefore I place my hopes in a client....

This ruine was on display at Chelsea Flower Show 2009, it is my perfect ruine. Both a little wild and with an air of being a bit forgotten... :-)

22 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Förstår att du drömmer om en ruin, så läckert.
Skulle nog inte se så naturligt ut i vare sig min lilla radhusträdgård eller i den stora som jag har hand om ;)

Annika Christensen sa...

God morgon på dig min vän!
Vilken dröm..
Jag kan bli din kund om du gör till mig!
Jag har en sådan halv busig trädgård med romantik och lite kaos här och där.
Underbart när kan du komma?
Annika

Anja sa...

Yes! Härmed beställs en liiiiten ruin i mitt skogsbryn!HUR har jag klarat mig utan en ruin så här länge? Vi säger om två veckor - typ;))!/Anja

Rosnettan sa...

Kan bara instämma, jag drömmer också om en ruin! Jag har ett perfekt ställe, men jag har inte klurat ut än vilken sorts ruin det skulle kunna vara.

Lillebeth sa...

Jo, då delar vi passionen för ruiner. Ge inte upp, det gjorde inte jag!

Galtholmen sa...

Märkligt att man kan fascineras så av ruiner... jag menar det är ju ändå förfallna hus, man kan inte bo i dem, inte nyttja till något praktiskt. Ändå lockar och pockar det i mig oxå när jag ser en ruin. Kanske finns där en gömd hemlighet i de raserade väggarna, som vi vill ska tala till oss o berätta vad som hänt - en gång för länge sedan...
Kram o ha det underbart/
Ulrika

Spirande grönt - sa...

Härlig lyxruin! Gillar särskilt betong(?)fönstret och de pilomgärdade planteringsbäddarna.

Ha en bra fredag!

Rebecca

Charlotte sa...

Suck... det är ju attans att det inte är lika lätt att få till ett skogsbryn som en ruin...

Läste i en brittisk tidning i höstas om en trädgård där man anammat ruin-idén så långt man kanske kan ta den. De hade byggt upp en ruin av modell större, som omgärdade hela trädgården likt ett medeltida fort/slott. Låter kanske lite väl 'mycket', men var oändligt vackert!

norrlandshälsningar
/Charlotte

M/S Design sa...

En liten ruin vore inte dumt med en liten spa anläggning runt hörnan.
Mariana

Ninni sa...

Selv ikke mine fantasier kan overgå dette vakre bildet, en sann drøm :)

Jens sa...

Jag är med otroligt förtjust i ställen som naturen och vädrets makter har fått forma efter eget huvud. Det går aldrig att komma i närheten av moder jord estetiska sinne.

NataljaOblonskaja sa...

Exakt en så´n har jag velat ha länge. Problemet är att om jag försökte mig på en, så skulle resultatet mest likna en ruin, ja inte en sådär bedårande vacker, utan jag menar verkligen RUIN i dålig bemärkelse. Det är en konst att få till en som ser så där naturligt vacker och lagom fallfärdig ut. Men en dröm vore det att ha en, håller med.
Ha en härlig helg.
Camilla

Helena sa...

Åh ja! Vill ha, vill ha, vill ha.... Här i England finns det ju dessutom en massa "follies", dvs stora fejk-ruiner som bla på 1800-talet byggdes av folk med för mycket pengar som tyckte det vore käckt med en medeltidsruin i trädgården. Men idag ser de äkt-gamla ut och för det otränade ögat lika läckra som äkta vara. Och så lite fin grönska runt - mums!

Ha en jätteskön helg önskar
Helena, The Swenglish Home

ullis sa...

Förstår dig precis, såg en ruin när jag var på Irland häromåret, ville direkt ha en liknande, trots att det inte direkt passar in i min trädgård...men men...jag vill!
Ska nog iallafall försöka mig på något åt ruinhållet någongång för det ser så mystiskt spännande ut...historia i trädgården...
Kramar Ullis

The Secret Garden sa...

Vet du..jag har tänkt göra en ruin ett tag..men material och att inte ha hjälp av redskap...menar de största stenarna väger ju en "hel del".
Tänker ha den vid lärkträdet, som en avgränsning in till min hemliga trädgård. (har liksom skissen i huvudet)
När jag är "klar med trädgården kommer det bara att finnas tre vägar in i den..just nu finns det bara EN väg in! :)

Trevlig helg!

Karin Lindström sa...

Hej!

Så vackert! Det måste vara en dröm att går runt på den mässan och se allt de skapat. Den ena bilden slår den andra tycker jag när jag ser något därifrån. Tänk att vi har en ruin på vår tomt. Tyvärr så är det verkligen bara grunden och murstocken kvar, det var en gammal smedja. Jag har länge tänkt mig ett västhus där men jag kanske kan göra något likt det här;)

Tack för din härlsning, då fick jag ju se allt fint hos dig också;)

Kramar
Karin

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

GOKVÄLL alla vänner!

Vi är ju verkligen många som VILL HA EN RUIN, och jag vet ju att det är några som har jättefina ruiner i sina trädgårdar... Kan inte ni BERÄTTA om hur ni gjorde era ruiner?!
Jag menar det är inte helt lätt, och alla är väl inte händiga nog och vet hur det precis kan göras....

Och Annika och Anja, tack speciellt för era glada tillrop! Synd att ni inte bor närmre, tänk vad kul vi skulle ha NÄR VI BYGGDE RUINER ihop!

Ha en go helg! Hillevissan

sweet bay sa...

I agree, i think a ruin that is at the edge of a forest or half hidden at first is the most effective. It can add so much magic to a garden!

oumberligating sa...

Håller helt och hållet med "ruiner till folket" fast i de flesta fall så verkar trädgårdarna ruinera folket. Håller själv på med anläggning av tomter och många förtar sig i sina ambitioner.
Just nu är jag lite irreterad på att folk har så svårt att ta till sig expert tips, har försökt nu ett tag att få en "kund" att ta bort allt djäkla ris på sitt nybygge, sågade ner en jätte fin ek i fredags och istället vill familjen behålla några risiga aspar! Inget ont i aspen, har en frivuxen sådan precis utanför mitt fönster, hur fin som helst då den nu är bara lite högre än den är bred.
Förra sommaren var jag och tittade på en inte så dyr tomt med en kyrkoruin på, den var faktiskt svårsåld, okej, det är kulturminne så folk utifrån har ju rätt att besöka den, men denna tomt låg lite avskilt så det hade säkerligen inte blivit några problem med de besökare som bemödar sig att ta sig dit!
I min fantasi såg jag hur den ordinarei tomten sakta övergår från gräsmatta till äng och där ligger kyrkoruien, nästan helt täckt i murgröna framför en fond av askar! Ask, ja faktiskt, det är en "Viking" som skriver dessa rader, då är något annat än Ask uteslutet! Ala kan väl sin fornmytoligi på sina fem fingar hppas jag! (ler)
Hoppsan nu blev det långt det här!
Tittar du in på min blogg ta mig inte på för stort allvar där, allvaret har jag på min andra blogg och i mina kommentarer!
Ha en fin helg!
Kram ifrån Peter Olofsson!

oumberligating sa...

Tror du på ödet! Nej, det gör faktiskt inte jag men kolla tiderna när dina och mina kommentarer publicerades, en minuts mellanrum! Intressant och vi verkar ju gilla varandras bloggar! (ler) Så nu knökar jag in mig som följare hos dig!
Protester hjälper inte! (ler)
Ha en fin fortsatt helg!
Kram ifrån en som kallar sig Oumberlig men mest är kanske lite Omöjlig!
/Peter

Lotta 8`) sa...

Ja.... suck.... vill också ha en ruin! Jag kan tänka mig att bygga en om jag bara fick tag i sten :) Fast det finns ju något som heter Återbruket och det sägs att det finns sten där..... nu väckte du verkligen en ide hos mig, jag som inte hade några innan ;) Får ju alltid inspiration när jag läser bloggar och tänkter att "det vill jag ha", och "det vill jag göra", gissar att jag inte är ensam om att känna så :)

Ha det så gott ♥

Hocking Hills Gardener sa...

Oh, how pretty. That would be wonderful to get away to in the forest. Love the woven fence.
Lona

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...