Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

söndag 27 juni 2010

Jolly Bee - nävan för oss som aldrig kan få nog

Idag är det sol och blåaste himmel, supersöndagsväder!
Jippie, här ska lekas i trädgården....:-)
Jag har köpt några stora fina Jolly Bee i år igen... Jag kan helt enkelt aldrig få nog av blå nävor!!
näva geranium jolly bee rozanne blå
Här står de på bänken och väntar på plantering. Under det vackra rosenhallonet - rubus odoratus, vars blad riktigt lyser i skuggan under stora träd. Jag har den på flera ställen där inget annat vill växa.
Och blommorna är sådär rufsigt söta:-) 
rosenhallon rubus odoratus
Nävan nedan, en Orion, har samma fina färg som Jolly Bee, men börjar blomma lite tidigare.
Orion är hög och skir med väldigt vackra fin flikiga blad.
För någon vecka sedan hade vi regn och mycket hård vind några dagar och då la sig nävorna på sidan, så tyvärr försvann den fina kuddformen.
Efter den incidenten flyttade jag fram en till av de vitvariegerade hostorna
som kan täcka upp framkanten om det händer igen.
 näva geranium jolly bee rozanne blå vitkantad hosta funkia
De blålila nävorna är så fina till hostorna - hosta Francee.
Just nu blommar också mina nya sibiriska irisar Ceasar's Palace och den vanliga bondpionen.
Ingen jätteblomning precis, tre fyra blommor... kanske beroende på att jag inte hunnit gödsla min superknapra jord på två år...
Mera Jolly Bee bilder kommer, måste fortsätta att plantera nu.
Och så är det är ju så vackert där ute...:-)

Jolly Bee - a geranium that has it all.
I bought some geranium Jolly Bee, again:-) You cannot have too many lavender geraniums!
At the top picture they are sitting on my white bench under the flowering raspberry with it's sweet scruffy pink flowers. Waiting to be planted....
I already have another geranium in lavender, geranium Orion. Tall and slender with beautiful lacy leafs.
More Jolly Bee next time, I have to get out and do some planting. And enjoy my garden:-)

17 kommentarer:

Mia sa...

Underbart väder idag så det blir en snabb påhälsning här innan jag kilar ut och njuter igen. :)

Ha en härlig söndag!
Kram Mia

Madame C sa...

Ja, nog måste jag ha fler nävor, den saken är klar! Tack för tips om sorter. Din blogg börjar bli bästa värsta uppslagsboken:) Me like!
God planteringslycka,
Charlotta

Dan sa...

Bloggen är mycket trevligt och intressant!
Bilden är charmig och vacker!

Lilliputput sa...

Tjenare Hillevi,
visst är dem underbara, jag tänker redan på hur jag ska sammanställa mina rabatter. Vilka blommor som passar ihop etc. Får mycket inspiration av dig ! Tack för det!
Bamse Kram
Lilliputput

Sussi sa...

Halloj!
Ja, nävor är bara BÄST! Och det finns ju såna som blommar fram till september om man vill....hur bra är inte det?
Jag har siden näva och spansk näva i min trädgård, den spanska nävan är otroligt tacksam. funderar på att klämma in en blå näva också, men det är ju så FULLT!

TACK för dina fina kommentarer...dom värmer ända in i hjärteroten ska du veta! Jag blir så glad....och speciellt när dom kommer från ett proffs!

Kram
Sussi

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har absolut ökat mitt intresse för nävor, en fin liten blomma. Skulle rensat rabatter här idag, men det högg till i ryggen under helgen. Går väl över, så jag kan dyka på ogräset igen.
Kram till dig
AnnaMaria

♥Min Eden♥ sa...

Fint har vi haft här i Österbotten också men blåååsigt värre...inge kul alls :( Jag har också blivit näva-fräls, kankse det är ett tecken på att man närmar sig 40-strecket? :D

Christina sa...

Visst är nävor trevliga och anspråkslösa blommor! Och inte minst: Vackra! Det blir säkert fler nävor i min trädgård framöver!
Ha det riktigt gott!
Christina

Lotta sa...

Jolly Bee köpte jag i höstas och väntar med spänning på blomning - men inte en knopp har dykt upp. Jag får titta på dina i stället. Bra tips med hostorna framför. Ha en fortsatt fin kväll.

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Heeej alla!
Ja, Jolly är en långblommare som börjar i juni och slutar i september. Här hos mig har den nu knoppar och börjar väl snart att blomma, något sent tycker jag, men den har inte fått näring på lääänge och min jord är oootroligt skral här...

Lotta: hoppas den kommer snart, den brukar vara sen med knopparna!

Charlotta: Fint att du hittar lite matnyttigt här:-)

Nävor - forever:-)

HelenJ sa...

Här blir det bara fler nävor vartenda år, snart har de tagit över hela trädgården. Och det får de så gärna. De är ju så vackra, och finns i så många olika varianter. (Jag flyttar bort sånt som kommer i kläm...)
Jolly Bee är en av mina favoriter också, men senaste fyndet är en som heter 'Splish Splash' och är otroligt vacker!

Mammasblommor sa...

Nävor är vackra! Har upptäckt att ju fler nävor man har, dessto fler vill man ha! Är inte det lite märkligt :o))
Ha det gott!
/Margot

gittan sa...

Gårdagens väder var helt fantastiskt och detser ju inte ut att bli sämre idag =P
Nävor... jag har otroligt svårt att bestämma mig för om jag tycker om dem eller inte! Jag gillar iofs blommorna men det är bladen som jag har "problem" med och jag är ju en bladälskare mer än en blomälskare. Eftersom du gillar de blå lite extra undrar jag om du har den mörkbladiga 'Midnight Reiter'? Den är faktikst inte så dum och tro det eller ej den enda näva jag har i mina rabatter. Ha en härlig dag / kram gittan

M/S Design sa...

Rosenhallon är något jag skulle vilja ha men gärja den vita men den tror jag inte är så lätt att få tag på.
Ha det så bra
Mariana

Glädjekällan sa...

Jolly Bee, en härlig näva som fått flytta till landet för den blir så stor, så stor, men den är väldigt fin och länge blommar den. Såg att den redan börjat och den brukar hålla på långt in i oktober.
Ha det gott
Birgitta

Peter Gaunitz Landskapsdesign sa...

Hej! Ja, 'Jolly Bee' är en av de bästa och mest långblommande nävor vi har att tillgå. Det finns bara ett problem - den finns inte.

Eller rättare sagt den ska heta Geranium ROZANNE("Gerwat"). Man har nyligen DNA-testat de båda namnsorterna 'Jolly Bee' och ROZANNE och de visade sig vara identiska. Det korrekta namnet på nävan ska vara ROZANNE("Gerwat")och namnet 'Jolly Bee', utgår och ska inte användas mer. Men den är ju lika vacker och odlingsvärd för det...

Mia sa...

Jolly Bee, ser ut som en näpen liten näva, så smart att sätta hoya framför. Jag har funderat på att sätta mina nävor bak hoyorna men är rädd det blir för mörkt här hos mig. Orion har jag köpt i år annars är det Johnsons blue som är den äldsta bekantskapen. Egentligen så fick jag först upp ögonen i fjol för dom här nävorna, men nog är dom underbara, speciellt sett genom en macrolins, 85 mm, större är inte mitt objektivt. Nu är jag inte bara nybörjare vad gäller nävor, det samma gäller min spegelreflexkamera..men du är riktig kul att fotografera ibland :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...