Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

torsdag 10 februari 2011

Trängsel i tråget

Nu har vårens trädgårdsnyheter börjat dyka upp. Det är lite som julafton att få kika på nyheter och få en liten dos av det ljuva livet som väntar:-) 

bild från affari.nu

I år tittar jag extra mycket efter terracottakrukor i en ljusare färg,
Och sen är jag ju såld på tråg av gammal huggen sten... men priserna är helt galna som ni förmodligen sett. Men visst skulle det skulle vara snyggt till mina taklökar!


Varför är det så trivsamt med taklöks-trängsel? Jag bara älskar knastertorra krukplanteringar! Det är latmasken i mig som nickar ivrigt vid tanken på att slippa vattning:-) 


Härovan är en bild jag fotat från ChFS 2010. Jag skulle gärna ha en sån där tjock  "italiensk" kruka med ringar runt midjan också. Den har jag kikat efter i många år, men inte slagit till eftersom jag har lite svårt med vinterförvaring av stora frost-osäkra krukor. Hmmm... alltid den där bristen på plats.


Näha, nu måste jag jobba vidare,
ha en skön dag!


Tillägg:
Jag kom just på att jag skulle tipsa er om att jag är intervjuad i helgens Hembilaga i Aftonbladet, tror den kommer ut på lördag. Artikeln handlar om "Varför man ska anlita Trädgårdsdesigner"
Håll tummarna!Crowded planters.
It's sooo cosy with a crowded planter filled with superdryloving plants. It's my inner slacker that nods eagerly at the thought of not having to water at all:-)
I also want a big Italian terracotta planter, just for decoration i my flowerbed. I've had a look out for one, but at the same time, I'm hesitant to buying "non-winter proof" garden stuff, since storage always is a problem.
Well, back to work, have a lovely day!
Addendum: I'm interviewed in Aftonbladet this weekend, the article is about "Why you should use a Garden Designer?" Fingers crossed!

21 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Hejsan! Sitter själv och jobbar med en stor nyanläggning som ska inkludera en poolavdelning och vill bara tacka för dina inspirerande poolsidor/bilder. Själv är jag privat inget poolfreak men uppdragsgivaren önskemål ska utformas på bästa sätt. ALLTID eller hur. Nu tillbaks till poolernas värld :-).

Kram Anna Vattenkanna

Downtown Sjolte sa...

Jeg sidder og tænker på, om man ikke kan støbe sig et trug af beton? Man må kunne lave en støbeform af vådt sand og plast.

Helena, The Swenglish Home sa...

Mmmm, me like your trågträngsel....
;-D

(Måste erkänna att jag är nog lite påverkad av Stockholmspendlande Facebook-vänner som ofta ondgör sig över tex Uppsalapendeln, för jag läste förstås "Trängsel i tåget...")

Underbart vackert är det i alla fall, och jag skulle också SÅ gärna ha en stenurgröpt plantering i stil med den du visar här. Och yes, vi gillar planteringar som står ut med lite torka också... !

Kramar till en härlig trädgårdsinspiratör!

Helena

Anonym sa...

Cara Hillevissa,

Lustigt... Tog mig en heldag i gar for att titta pa - just trag och kar ! Har finns massor fran rivningar och renoveringar och med priser (annu) overkomliga.

Ser att Du ocksa renodlat bloggen. Bra och overskadligt! Det tackar vi for! Bacione, Ingrid fran (sol)disigt Umbrien

Vardag och flärd sa...

Har i flera år varit på jakt efter uthuggna stentråg men inte hittat något till rimligt pris. Skam den som ger sig....
Terracottakrukor är också snyggt, gillar när det är naturmaterial.
Ha det fint och ska kolla reportaget!
Kram Eva

Kristina Bonander sa...

Jag är lite svag för funkisträdgårdar och såg i en trädgårdsbok från 50-talet att dom hade just såna stora terrakottakrukor med ringar. Ingenting i, utan bara som blickfång bland höga, vajande gräs! Skulle gärna vilja ha, men så är det ju det där med förvaring...

Ska hålla utkik i Aftonbladet!

Lövkojan sa...

Vad kul, den måste man läsa.

Tänkte på det där med tråg. Det är för dyrt att köpa för mig så jag gjuter en del själv, blir visserligen inte exakt som huggen sten, men men. I år tänkte jag prova att gjuta in torvmull, det ska tydligen bli jättebra för växterna :)

Mycket annat & lite betong sa...

Idag när snön vräker ner var det extra skönt att se lite trädgårdsinspiration!

Visst är det skönt med planteringar som sköter sig själva. Snyggt med blandade färger och former på taklökarna.

Trevlig torsdag!
Agneta

Trädgårdsdrömmar sa...

Latmanstänket är inte så dumt, det är ingen höjdare och springa omkring och vattna krukor och tråg under varma sommardagar. gamla slitna lerkrukor är fint,gärna med fina pelargoner i. Trädgårdsdetaljer i huggen sten är finfint. Vi har en gammal slipsten i huggen sten utplacerad i trädgården, den har en så fin platina.
Ken

Annika Christensen sa...

När du kommer till sommaren skall vi åka till Peter och köpa krukor.
Här är det så grått och tråkigt idag så jag nästan deppar...
Imorgon skall jag åka och plocka tulpaner.Det lär väl pigga upp lite.
Ha det gott
Annika

Lantliv i Norregård sa...

Hej!!!
Vila härliga bilder!!!
Du undrade om min taklampa den är köpt på Atmosphere i Göteborg;o)

Kram Malin

Scilla sa...

Härligt att det snart är dags! Ska köpa tidningen på lördag!

Kram,
Stina

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Såna där stora urnor är bara för fina!!! Jag har två stycken, men som så klart inte är några italienska läckerheter, men i urnformation med glaserat terrakottautseende, har dom ute året om... favoriter!! Ångrar att jag inte köpte fler när dom såldes någonstans här i stan (minns ej var). Är också lite betuttad nu i ljus terrakotta och har ögon och öron öppna för att hitta såna. Taklök och tråg...... mmmmm..... yummi....... absolutely!!!!! :-))

KUL!!! med Aftonbladet...... ska lusläsa bilagan till helgen!!!

Kram
Charlotte

Helens trädgård sa...

Hejsan!
Underbara tråg med massor av Taklökar är vackert och lättskött :=)
Stor men väldigt vacker kruka.

Ha en fin kväll!

Susie på Stjärnarve sa...

Hade terracottakrukor när jag bodde i Stockholm (passade till vårt hus i gult tegel med brun grund), så det har jag tröttnat på. Nu vill jag bara ha riktigt stora svarta, eller i zink eller plåt. Men...konstigt nog har man aldrig tillräckligt med krukor, det fattas alltid någon speciell storlek - alltså sparade jag dom största "bruna" krukorna som jag varit tvungen att använda (dock under protest).

Christina sa...

Både stentråg och krukorna gillar jag riktigt mycket, men tror att de är lite för dyra för mig! Har funderat på att göra tufatråg, får se om det kan bli av någon gång.
Ha det gott!
Christina

Madame C sa...

Aha, då blir det till att köpa Aftonbladet i helgen! Superkul! Och visst är taklökar oemotståndliga. De är så fina inomhus med, tycker jag.
Kram!

godastunder-tokigaidéer sa...

På lördag ska jag köpa bilagan, helt klart nyfiken.
Jag håller me ddig ang ljusa krukor mycket snyggt

Kram Anna

Sanna sa...

Hejsan,

Men varför har jag inte tänkt på det?! Så smart med taklökar för en som har svårt att komma ihåg det där med bevattningen hihi! Särskilt snyggt blev det ju i den där "stenurnan". Nåt sånt vill jag plantera!

Vad kul att du är med i Aftonbladet. Måste spanas in :)

Trevlig helg!
Kram Sanna

susanne sa...

såg för många år sen i estland stora stentråg med taklök och har sedan dess sökt efter sådana jag åxå, men de är hutlöst dyra.
i sommar tänkte jag försöka få min man att göra några åt mig =)
bra att det görs artiklar om trädgårdsplanering av yrkesutbildade! får dock inte tag på tidningen här så tyvärr kan jag inte läsa den.
ha de bra!

Fru C sa...

Terracotta är alltid snyggt....men som sagt stora krukor kräver att man har förvaring att plocka in på vintern...Hallå våren...vi väntar!


Åh glömde....klart att man ska anlita en trädgårdsdesigner...håller tummarna för reportaget ;)

Kram// Carolina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...