Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

söndag 22 april 2012

Trött o deppig och längtan till landet...

Jag har haft ett litet målnings-uppehåll, men har nu fortsatt. Köket är jag så nöjd med, det blev så mysigt i mörkt varmgrafitsvart. Jag har köpt gardintyg i linne, men dom blev alldeles för ljusa så nu är jag på jakt efter alternativa mörkare färger istället. 


Jag fixar o donar lite, men mest tänker och längtar jag efter ett alternativt boende på landet.... Jag vill så gärna ha höns och uthus med plats för allt möjligt kul. Kanske en gårdsloppis eller ett sommarcafé och därtill organisk grönsaksförsäljning i gamla fina växthus eller nåt sånt. Jag drömmer o drömmer och undrar hur detta ska kunna kombineras med mitt nuvarande yrke.... Och ni som inte bor i Stockholmsområdet och undrar varför jag inte bara flyttar... Det finns inga gårdar nära. "Landet" ligger långt bort i restid räknat. Alldeles för långt bort...

Röd klätterros: Paul's Scarlett.

Kanske är det därför som jag har så svårt att komma ut i trädgården i vår (det och min nya skit-pollenallergi förståss). Jag vill egentligen inte bo kvar.... tror jag. Det känns ju märkligt eftersom jag älskat  min trädgård innerligt i såååå många år nu. Men ett tydligt tecken är att jag inte har fotograferat nästan nånting sedan förra året, och det är verkligen olikt mig som normalt fotar flera hundra bilder i veckan. Och som jag redan skrivit..... grannarna motsätter sig mina önskningar om att bygga ett stort förråd/växthus (det behöver ligga närmre deras tomtgräns än 4 meter, så jag behöver deras tillstånd... Och jag skulle aldrig i världen göra något mot deras vilja, det gör man bara inte, grannsämja är en viktig del av livet (och borde vara det för alla).

Det känns tungt nu... "Denna dag  -  inte ett liv" som farbror Melker sa.

*
Så om ni har några kramar till övers...
är det dags att skicka dom
till  mig
idag

*

Pic from "here".

35 kommentarer:

gunsan sa...

Å så ledsamt det där låter.Inte kul när humöret och orken dalar ner i skorna.jag hoppas allt kommer att lösa sig för dig och du kan få dina drömmar uppfyllda.Tröstekramar.

Norrfrids Eija sa...

Hillevi, här kommer kramar i massor, hoppas du får hundra till och att de stärker! kan säga att vi när samma slags drömmar, det låter alldeles ljuvligt när du skriver ner de sådär. Känner på mig att du kommer att ta dig dit på ett eller annat sätt! All lycka!
Din bloggkompis Eija

Anna-Maria sa...

Här kommer en stooor kram från mig. Alla ska ha drömmar, det är bra. Du ska se att du hittar en lösning till slut. Yrkesrollen kan kanske förändras lite?

Madam Rosa sa...

Kraam! Vi känner inte varandra, men sågs på bloggträffen på mässan. Jag hoppas att allt kommer att ordna sej till det allra bästa för dej! Åsa

Pia Gustafsson sa...

Klart du ska ha stora kramar idag. Fy för deppighet. Du hittar nog ett fint ställe att flytta till. Nu när du väckt tanken så öppnas det nya dörrar ska du se. Vrida och vända, fundera och tänka om. Snart är du ägare till ett fint ställe med gårdsloppis, höns och växthus. Kram igen! Pia (som bor på landet, har växthus men är lite deppig ändå. Vädret!)

Lena sa...

Såklart du måste ha en massa kramar!
Kram
kram
kram X 1000

Känner igen dina tankar och när de väl är tänkta och satta på pränt brukar det vara bra att verkligen undersöka om tanken går att omsätta. Och om det skulle bli bättre. Eller inte!

Visst kan du "ta med" ditt företag till ett nytt ställe? Kanske din(a) nära kan tänka sig att följa med på ett nytt äventyr?

Hoppas så att det löser sig på ett bra sätt för dej!

Kramkramar

Isas Trädgård sa...

Här kommer massor med kramar till dig Hillevi !!

Vilka underbara tankar du har på vad du vill göra framåt i livet med höns, gårdsloppis eller sommarcafé ! När det är som mörkast brukar det vända och något nytt och ljust börjar leta sig in !

För mig är det 3:e trädgården jag har nu och resan hit har varit både krokig, backig och snårig, men vilken belöning det är idag när allt fallit på plats !

Du skall se att det dyker upp något som leder dig vidare mot det du drömmer om!
Ha det så gott !
Kram/Isa

Pilgrim sa...

Massor av stora varma kramar till dig. Förstår dig men, hur långt bort kan du tänka dig i resväg?
Ha det bäst!
Kram Hélena

Vårt röda hus sa...

Oj, så ledsamt! Ibland behöver man vara lite låg och fundersam för att komma till insikt...

Stor kram till dej!
Eva-Mari

Anonym sa...

Härliga drömmar!
Den stora nackdelen med att bo i Stockholm är väl just bostadssituationen. Men vill man något tillräckligt mycket så brukar lösa sig till slut. Om inte flytta till landet, kanske någonstans där du i alla fall kan få plats för växthus o höns...?
Kram!
Marja

Cosmos sa...

Kraaam!! Följ din dröm, de viktigt! Våga ta de första steget, de det allra svåraste!
De känns osäkert i början, men om du riktigt lyssnar på ditt hjärta så vet du nog vad du måste göra - och de blir nog bra sidu! (jag vet, jag har gjort the leap of faith och de va värt de, men de va svårt)

Möllebacken sa...

Börjar med en bamsekram.
Min syster bor i Vallentuna och där finns ju landet och ändå nära Stockholm. Och jag tror att folk runt det hållet bor där för de gillar landet. Att du inte orkar leverera nya bilder i din blogg ät ju ändå inte hela världen, du är en så duktig skribent. Måla bilder med dina ord sen att du lägger till en redan använd bild spelar mindre roll. Jag har bloggtorka, för jag tycker att jag upprepar mig.
Bamsekram po daj!

Mitt liv som förskollärare sa...

Massor av kramar. Hoppas det ordnar sig, trist när det inte blir som man tänkt sig.
Kram/
Berit

Meta sa...

Visst ska du ha kramar i massor, härligt med någon som vägar erkänna så här att det behövs! här kommer de KRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAMMMMMMMMM till dig. jag vet hur det är att vilja men ända bara kunna drömma det går inte så fort som man vill alltid. men jag vet att det kommer till dig det du best behöver bara du bidar tiden an som man sa förr !!!!!
Gokramar från Meta

samson sa...

En Bamse kram från mej, vänta du bara rätt som det är kommer din dröm att bli uppfyld
ha det så bra
maggan

Anonym sa...

Stor kram till dig! Det är svårt att stå i ett vägskäl och inte veta vilken väg man ska ta. Men jag brukar tänka att om en dörr stängs öppnas en annan. Skriv en plus- och minuslista så kanske det blir lättare att välja eller välja bort. Det kommer att ordna sig, plötsligt vet du vad nästa steg ska bli. Kram igen!

gittan sa...

EN JÄTTEBAMSING TILL KRAM skickar jag dig!!!
Usch, jag vet hur det känns... jag bor i ett hus som jag egentligen aldrig ville köpa (long story) men har aldrig slutat leta efter "mitt hus" Till saken hör att jag haft en morot alla dessa år, drömmen om det stora köket! Köket som jag ganska nyligen fick veta aldrig kommer att bli... Så, nu tittar jag ännu mer på husannonser, jag vet att vi inte kan flytta någon längre sträcka p.g.a makens företag.. och är ganska less jag med ;(
KRAM och kärlek / gittan

Anonym sa...

Kram!

Linda sa...

Jeg sneder deg trøsteklemmer i massevis:) Håper det ordner seg med naboen... kanskje du kan bestikke dem med noe? De er jo så heldige som har en nabo som bare gjør det vakkert rundt seg... Jeg krysser fingrene for deg:) Trøsteklem fra meg

Helénes Lantliv sa...

Skickar dig massor av stärkande kramar!
Drömmar är bra.Och jag hoppas verkligen att du får chansen att förverkliga dom.

/Heléne

Trädgården på Höjden... sa...

Stor kram kommer här....

Åsa

Anna Vattenkanna sa...

Kraaamelikraaam!

Emelie Viklund Hermansson sa...

Kramar!

livetpålandet sa...

Ta steget, finns det ingen möjl för dig att jobba någon annanstans ifrån än Stockholm? Du verkar ju ha ett jättestort nätverk!!:)
Kramar Annica

Fippie sa...

*Kramar om dig*

Fippie sa...

*Kramar om dig*

Susie på Stjärnarve sa...

Det är klart du ska få massor av kramar för det är inte roligt att inte trivas hemma! Tänk dock på att drömmar nästan aldrig uppfylls omgående (säger jag som vill att allt helt ska ske igår), men när dom sen uppfylls så är det desto ljuvare. Du hittar säkert det du letar efter så småningom, men tills dess får du njuta av din nuvarande vackra trädgård!!

Anonym sa...

Massor av kramar till dig! Vi bär verkligen på samma dröm! Här är inte problemet grannen, utan det är maken som absolut inte vill ha höns. Sista ordet är inte sagt ännu... Steg 1 var köksträdgården och den håller på att växa fram nu, mycket tack vare inspiration från dina inlägg! Släpp inte drömmen om att hitta en liten gård, kanske finns alternativet med ett "vanligt" hus med lite mer avstånd till grannarna!
Lycka till!
Kram Susanne

Lotta sa...

Men ååååh. Här kommer bamsekramen från mig, fast en dag i efterskott! Visst känns det tungt när man inte kan göra som man vill men plötsligt händer det! Drömmar KAN gå i uppfyllelse, ibland behöver man bara sukta extra länge...

Kraaaaaaaaaaaaam

Marie Lithén sa...

åh kram kram kram kram kram

men vet du, kanske det är dags att förverkliga drömmar, kanske står du just nu i det lämpligaste vägsjälet även om det sedan tar några år innan det slår in fullt ut... tänk lite mer på dig själv!
kram igen

♥EL♥ sa...

Byt grannar! På ett eller annat sätt, om du förstår vad jag menar. Jag gjorde det delvis och om någea år ska jag göra det helt, byta grannar (=flytta) alltså.
Kram från Eva Linnea

Helens trädgård sa...

Många kramar till dig från mig!

Trädgårdstoken sa...

Oj. Här kommer en kram "i efterskott". Hoppas det löser sig för dig.

/Mia

Piccolacasa sa...

Åg vad jag tycker synd om dig :/ Så himla tråkiga grannar. Dom verkar inte känna till karma... KRAM till dig!

Helena, The Swenglish Home sa...

Väldigt sent, men lika välment, kommer här en riktigt stor kram med extra squeeze! Jag har varit bortrest en del och inte hängt med i bloggvärlden riktigt, så jag har först nu varit inne här och läst ikapp mig lite.

Tänker på dig och skickar alla möjliga varma, lantliga tankar till dig.

Kram,
Helena

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...