Det har varit mest trattkantareller som plockats, och som jag sedan stekt ur vätskan och tillsatt grädde, smör och kryddor för den enklaste stuvningen. Det är ju helt fantastiskt gott med svamp! Och nyttigt! Vad gäller protein och kolhydrater kan svampen jämföras med våra vanligaste grönsaker. Svamp innehåller också viktiga mineraler som kalcium, zink, järn, mangan och selen. Svamp är dessutom bland det mest fettsnåla man kan äta, om man nu bryr sig...;-)
Vårt bokrum med fönster mot öst. Här är såååå vackert ljus, och nu när rönnsumaken utanför som vanligt höstshowar med sina stoora röda blad. Nu på sluttampen men det har pågått i veckor.. Hmmmm!! ...magiskt säger jag:-)
Ha en underbar vecka!
Blir det väder så ses vi kanske i svampskogen, ni känner igen mig på min gamla svampkorg:-)
Fall colours
This last week I've done some serious mushroom picking... All of a sudden I just craved for those lovely musty colours and fragrances... Mushrooms is very healthy for you and there's almost nothing that's easier to prepare. Just throw them in the pan, cook for twenty to thirty minutes add cream and butter when the pan is dry. Season. Done!
Have a wonderful week!
11 kommentarer:
Skønne billeder :-)
Fina bilder:)
Gillar också att ströva och andas in hösten.
Svamp gillas att plocka i massor,men
äter de inte =0
Så jag rensar steker eller torkar och ger bort som presenter:)
Ha en fin söndagskväll.
Kraam Tina
Vilken skön beskrivning av färgerna i skogen nu! Precis så är det ju:)). Mmm vad gott med trattkantareller. Så mysigt det ser ut i ditt bokrum.
Kram Maria
Var ute och letade svamp idag men trattisarna var helt svarta? Är det frosten kanske?? Lite tråkigt i alla fall. Älskar också svamp, oavsett nyttighet eller inte!
kram louise
Dina bilder...ja de är så vackra..inspirerande...Karina
Så härliga höstbilder. Tack även för "innehållsförteckningen" på svampen, jag visste faktiskt inte att de var så nyttiga. Utsikten från bokrummet går ju inte av för hackor, kan tänka mig att det är ett bra ställe att koppla av på.// Peter
Svampen är nog fettsnål ja, men den där stuvningen...:-)))))
Fina bilder, vi har också plockat otroligt mycket svamp i år. Vi har plockat mest gula kantareller...
Kram Birgitta
Jag är en riktig svampälskare. I år tror jag att det har satts nytt rekord i att plocka trattkantareller. Kommer att ha svamp ända till påsk.. ;) Gott, gott, gott!
Kramar!
Som tur är gillar jag inte svamp - för med tanke på den där stuvningen med både grädde och smör så.....
J'aime vraiment beaucoup vos photos !
Silène
Skicka en kommentar