Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

onsdag 18 augusti 2010

Allt om Trädgård - rätt pool i rätt miljö

Har ni sett senaste numret av Allt om Trädgård; nr 10....
Jag har fått vara med på två hörn där:-)
Dels har jag och flera andra berättat lite om varsin växt... Jag valde ormbunkar eftersom jag tycker så mycket om bladväxter och prydnadsgräs och vill slå ett extra slag för dessa problemfria perenner. Jag har skrivit om ormbunkar här i ett tidigare inlägg.

Ett dopp någon? Poolen ligger 8 våningar upp....
Dels har jag blivit intervjuad om hur man integrerar pool  i privata trädgårdar.
Sååå roligt! Hihi!
Det som redan gett mest gensvar är att jag tipsar om att använda svart pool liner eller duk i poolen, istället för den annars nästan obligatoriska turkosa linern... som ju sällan smälter in speciellt bra i omgivningen:-)
Vill du läsa poolartikeln? Har du inte tidningen så kan du gå in på min hemsida.
(Pdf-länken ligger just nu mitt på första sidan och sedan under fliken Press-Media.)
Jaja, skrävel och skryt... 
...är väl förhoppningsvis på sin plats emellanåt:-)
Man vill ju dela med sig till sina vänner!
Ha det gott!


Allt om Trädgård - Garden magazine article.
I've been interviewed about integrating pools in private gardens, in the last issue of a swedish leading garden magazine, Allt om Trädgård, no 10. Sooo cool to appear in a real garden magazine:-) If you want to read the article, you can find a link in the middle of the first page of my webpage (or under Press-Media) The article is in swedish, of course....
Also in the same issue, several garden designers chooses one special plant that they like. I chose Ferns because I love foliage, esp. ferns and ornamental grasses, and wanted to emphasize the pros of these wonderful perennials.
I've written about Ferns in an earlier post.
Lots of bragging today... But sometimes it's in it's place to do that, among friends I mean:-)
PS Pool photo from a Texas hotel, 8 floors up....

29 kommentarer:

Linda - Allt och/eller Inget sa...

Vilken fantastisk pool! Jag kan tipsa om en liknande pool på hotell Avalon i Göteborg. Ett underbart hotell för den som vill tillbringa en natt i Gbg. http://www.avalonhotel.se/sv/uppleva/poolterass/

ulla laiho sa...

Intressant artikel! Just att man kan göra så mycket mer runt omkring med växter och annat. Och i år har det ju varit kalasväder för en pool. Min dotter har en liten pool och jag har förstått att det är mycket arbete med att sköta den och hålla både vattnet och själva duken rena.
Vänligen Ulla Laiho

Linda sa...

Fikk det norske Hagen for alle i posten i går, alltid stas:) Men det hender jeg kjøper det svenske også en gang i blandt, mye er likt, men likevel litt forkjellig:) For et flott basseng du viser i innlegget:)

Skryt i vei du, jeg er glad du deler:)

Ingrid in Umbria sa...

Cara Hillevissan,

Jattebra synpunkter i poolartikeln. Sa skont att pooler antligen integreras i naturen. Har gjuts pooler som regel och det turkosbla forsvinner allt mer. Dessutom tillats (tack o lov) inte turkosbla bassanger i historiska centra. Mindre pooler blir ocksa allt vanligare. Jag forsoker just nu finna en miljovanligare pool till vart nasta boende. Har Du tips? Bacione, Ingrid i Umbrien

S o F sa...

Vilken pool - har aldrig sett något liknande.

Änglarnas hus sa...

Jisses!! Jag som är så häjdrädd!! Skulle aldrig komma på tanken att bada där..tänk om det ( säkert mot förmodan) skulle gå hål i glsskivan..

huva!1..men det var snyggt iaf..

ha det gott! Kramis Sanne

Nordingården sa...

Detta ska jag inte missa utan köpa och läsa om dig, och jag håller med, jag gillar också ormbunkar!!!

Fantastiska bilder nedan på alla blomsterängar!!

NUUUU kan man lämna kommentar på Gruvgatans blogg, de valde bort det men har ändrat sig, kommentarer är så trevligt att få!!! Mari.

Sofia sa...

Cool pool! Lite läskigt kanske längst ut där..eller bara en underbar utsikt!

Marie Lithén sa...

klart att du ska skryta! Härligt att du får ta plats i tidnigen,, köper den i morgon!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fin artikel, snygg! Och jag tycker du gör rätt som talar om det, inte är det väl skryt. VI är lite, lite mesiga här i vårt land med sådant. Det beror ju lite på hur man säger det och du säger det så ödmjukt så!
Gillar icketrädgårdsintegrerade poolen överst...kan det vara så att jag sett den underifrån i Gbg.....?
Agneta kram

Systrarna Hjertén sa...

Ugh! Jag får svindel av den bilden...

ska genast snålläsa artiklarna på hemsidan ;D

Mvh
Frida

Jens Svensson Skogstorpet Trädgårdsservice sa...

Jag köpte tidningen idag och tyckte om artikeln om pool i trädgården. Att använda mörk botten istället för den normala turkosblå är lysande! Jag var ju tvungen att köpa tidningen också då JAG ju gjorde debut i tidningen detta nummer om planteringstips till hösten av klematisfavoriten Jackmanii. Kul, men när dom ringde blev jag grymt överraskad!

M/S Design sa...

Gillade den svarta botten i polen,tidigare har grön botten varit min favorit.
Mariana

Scilla sa...

Tjolahopp vilken pool! Skulle aldrig våga bada i en sådan. (Alltså skulle jag göra det om jag fick chansen!) Läste din artikel om pooler i AoT. Har alltid trott att man måste ha det så där Mallis-aktigt (att det är det enda som finns) - men nu vet jag bättre! Tack för att du "enlightens" oss!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Det där med skogstärn har jag tjatat om länge, men gubben min vill ha sin näckrosdam med stora fiskar i - framför vinterträdgården, att jag skulle agera sjöjungrfu (hmmmmm) det var inte tillräckligt lockande antagligen. Fint reportage i AOT !
Gillar verkligen dina idéer och synpunkter, helt underbart.
Visst ska man ta hänsyn till sin egen omgivning och miljö, annars ser det ju helt på-klistrat ut.
Vill du inte komma hit och hjälpa mig att övertala mannen min att omvandla dammen till skogstärn?
Lite John Bauer andan finns ju redan i min trädgård.
Fniss, Kram Petra B.

Petra B. Keramik+Trädgården sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Atelje Annorlunda sa...

Ja såg dej i tidningen om poolerna...fint.
Skulle inte våga ta ett dopp i den poolen du visar på bilden....fy så läskigt.

Kram Åsa

Ann-Mari sa...

Intressant artikel! Jättefina råd om val av blommor och färger...ännu mera att drömma om :-)

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Men hörru, det kallar jag inte skryt. Vi blir ju glada och tacksamma när du talar om att du är med. Jag ska köpa tidningen imorgon, ska bli jättekul och se och läsa.
Tack goa du för tipset.
Kramar
AnnaMaria

Susie på Stjärnarve sa...

Det är klart man läste det du sagt - och skrutit för sina väninnor att det är en bloggkompis!
Jag som älskar att bada vill också ha en pool men än så länge har jag inte kunnat övertala gubben min. Så jag får nöja mig med havsbad!
Och absolut inte den på bilden - jag har höjdskräck!

Mammasblommor sa...

Låter inte alls som skryt, du är bara så jätteduktig! Härlig och intressant artikel om pooler, den läste jag direkt! Tror däremot inte att jag skulle gilla att bada i poolen på 8:de våningen, skulle nog vara lite läskigt!
Ha det gott!
Kram Margot

Sussi sa...

Vadå skryt???? Du delar ju bara med dig av dina tips och idéer, och det är ju fantastiskt! Fortsätt så!
Bra artikel....
Visst blir det vackrare om man integrerar poolen i miljön i stället för att låta den vara som ett dominant monument mitt på gräsmattan. Bra idé med lite mörkare duk, i alla fall här uppe i Norden där färgskalan i trädgårdarna inte är fullt lika klatschig som i medelhavs länderna. Där kan det vara snyggt med en turkosblå pool som matchas upp med röd, gul och orange blomprakt, tycker jag.


Kram
Sussi

Lena Andersson sa...

Jag har läst, kul när man känner igen någon.
mvh Lena

Trädgårdsmakare Hillevissan sa...

Heeeej!

Skönt att ni är så uppmuntrande, ni är ju så duktiga på trädgård allihop och har sååå mycket fina idéer och tips i era bloggar!!

Tack för alla värmande ord!
Gnatt allihop! Ses imorrn!

Mycket annat & lite betong sa...

Vilken bra artikel!
Nu känns det plötsligt som att jag vill ha en pool. Vi har en mjölktank som vi tänker göra badtunna av så jag får väl nöja mig med den.

Hälsningar Agneta

Sanna sa...

Hej,

Grattis, så kul! Ska genast läsa artikeln.

Kram
Sanna

Glädjekällan sa...

Låg och läste poolartikeln i går kväll. Vilken bra idé med mörk botten. Då tar den inte alls lika mycket 'plats'.
Att vara nöjd och glad är väl inte det samma som skryt? Bra jobbat!
På din fråga om de mörka dagliljorna skulle jag nog svar Hemerocallis 'Ed Murray' Den har visserligen lite mindre blommor men plantan kommer med många blomstänglar som alla har många knoppar så den blommar länge.
Trevlig helg
Birgitta

Madame C sa...

Ja, för tusan! Skryt på! Det är det vi är allra sämst på vi kvinnor;) Du är värd alla reportage och omnämnande i världen:)
Ha det gott,
Charlotta

purple area sa...

Wow, så coolt!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...