Inlägg med innehåll av...

allé allergi altan atrium avskärmning balkong barnvänligt barock barrträd beige belysning beskära besvärligt läge besöksträdgård blad blickfång bloggvänner blå boktips brun buske cement cottage garden damm doft dröm ekologisk eld entré event Fat Cat House and Garden fika fjärilsväxt formklippt fruktträd fuktigt fundering fåglar färg färgstarkt förråd försommar gatsten giftig grafiskt granit grind grus gräsmatta grön gul gång gästdesigner gödsla häck hönshus höst höstfärg illusion info inne innergård inomhusväxt inredningstips inspiration insynsskydd japansk jobb jord jordkällare jubileum jul kalkhaltig jord klättrare koloniträdgård kompost koppar kruka kurbits köksträdgård landskap lantligt lekfullt lekstuga lektion lerjord lila lime lounge mager jord make over marktegel marktäckare medelhavsträdgård metall miljövänlig modern morisk mossa motljus mottrend mur mässa mönster natur naturträdgård nya produkter nyttodjur odlingstråg ogräs ohyra orange orangeri parkeringsplats perenner perfect partner pergola pH värde plank planteringsbord Plantskola plattor pool press prydnadsgräs purpur pyssel radhusträdgård recept redskap renässans retro ritning romantik ros rosa rosalila rost ruin röd sensommar sittplats skiffer skugga skåne slottsträdgården slänt snabbväxande sommar sommarblommor sommarlök spaljé staket staty sten ståndort surjord svamp svart sådd teknikfix terracotta terrass torrt trappa trend trend 2010 trend 2011 trend 2012 trend 2013 träd trädgård trädgårdsmakaren trädgårdsprydnad trädgårdsröj trädkoja trädäck turkos udda undersökning utekök uteplats utlottning variegerad vatten vattenkannor veranda vilsamt vindtålig vinröd vinter vintergrönt vitt vår vårlök växthus växttunnel växtzon woodland Zetas Trädgård zink äng ölandssten ön övervintra växter

Eller följ här...

torsdag 11 april 2013

In My Green Zone - Balkong 36:32

Jaha.... då var mitt balkongbidrag färdigt då! Inte blev det som jag hade föreställt mig det, men det blev något annat... Idag tänkte jag visa "hur en monter byggs upp" :-)

Det var en hel del mer jobb att fixa o trixa!!!...  Jag hade trott att jag skulle göra färdigt på 1,5 dag, men det tog nästan 3 dagar att bygga upp montern och inreda. 
Jag körde tre vändor med bilen till mässan - packade, bar o släpade - all by my self. "Kan själv" är överskattat har jag hört, men jag är såååå envis och ger mig inte i första taget..;-)





Första dagen såg montern ut så här. Tre vita väggar och ett grått golv. Åtta lampor och gallertak. Bra stomme! Men direkt när jag kom dit så insåg jag att min första idé inte skulle fungera så bra mot montrarna bredvid- åhhh, hjärtsnörp...!! men det var bara att tänka om.

Första dagens slut kl 20.00 då jag gick hem såg det ut som bilden nedan. Jag hade fått upp allt material på väggarna. Det gröna var inte särskilt medgörligt eller lätt att forma (men ursnyggt) så det var vansinnigt svårt att få upp med endast två händer  - kan jag säga. Jag hade ju inte räknat med att det vägde tusentals kilo. När ska de egentligen forska fram en tredje arm för oss som vill kunna fixa själva??:-) Björkarna har jag målat av rör som jag fått från ett grafiskt företag som gör gigantiska bilder, och dukarna till de bilderna levereras på 3meter långa papprör.


Tapeten var lättare, den har jag hittat på Rusta när jag gugglade runt och letade material i februari nån gång. Billig o bra, superfin! Möbler från mig själv (ursprungligen från Myrorna). Fejk-fönstrena som jag tänkt använda på väggen slutade i soporna.... det blev så himla rörigt men framförallt skitfult.

Dag ett slutade med att jag kände mig rätt modstulen, balkongen verkade ha tagit en helt annan vändning än vad jag tänkt... Den verkade leva ett eget liv, och jag "var bara med som medresenär på resan"...


Dag två (bilden ovan) inleddes med väldigt gott mod. Jag hade sovit på saken och kommit fram till att jag ju är en flexibel liten männscha och alltid kan se många alternativa lösningar! :-)

Ser ni flugsvampen i hyllan? En dag när jag var på soptippen för en månad sedan så stod en stor pickup bredvid med en massa gammal butiksinredning. Men jag spanade in något prickigt i en påse från Sko-Uno, och frågade om de skulle slänga det där - och det skulle de, så jag fick ta den. Påsen innehöll tre flugsvampar som det varit belysning i tidigare. Ett fynd - eller hur..:-)


Tredje dagens början såg ut som bilden härovan...
Min granne därhemma frågade om jag skulle till tippen när jag var färdigpackad och på väg till mässan - jag fnissade för det såg faktiskt ut som det brukar göra i bilarna som står där och slänger saker i containrarna... Det är ju bara det att sånt som andra slänger kan jag tycka vara rena rama fynden...;-) Eller hur!
Det runda lilla bordet köpte jag på Refurn i Bromma för en vecka sedan, superfint med lejontassar!



***

Jag - och min monter - måste passa på att tacka våra sponsorer:


Solstol, tavlor, krukor, fågelbur, gummistövlar, ljuslyktor, led-ljus och mycket mera...


Gräs i fanstastiska kvaliteter.


Pallarna som ser ut som björk eller vedtrave.


Burkar, flaskkor mm.


(öppnar i maj på Renstiernas Gata 24, Stockholm)
Allt möjligt - inredning, trädgård, kitsch och vintage. Tuffa grejer helt enkelt.



***

Nähä, nu måste jag iväg till mässan! 
Sista bilden - hur det blev - får ni se där dårå, monter 36:32

Eller så knappar ni tillbaks hit en annan dag. 
Jag vill ju inte förstöra överraskningen:-)
LoveLove!


16 kommentarer:

M/S Design sa...

Vilket jobb!! ska bli kul att se resultatet!
Kram
Mariana

Berit sa...

Ser underbart ut...och kommer att bli kanon!!Lycka till nu på mässan och ha kul!!
Ha en underbar dag!!

Carina sa...

Vilket jobb du har framför dig och som du även redan gjort...Konstigt det där med att man kan ha en tanke och idé från början men rätt som det är så är det bara fel! Då vill det till att inte bli panikslagen, och det har ju du helt klart inte blivit, utan lyckats att vända det till något positivt. Blir kul att se längre fram hur det blev. Har tyvärr ingen möjlighet att komma på mässan, hade varit skoj, men vi ska ut med dyra modern och då får det bli på det viset. Ha det gott och lycka till!

gittan sa...

Att bygga montrar är sällan någon dans på rosor och då har du ändå fördelen med att få bestämma själv... Minnena av alla kök vi byggt på Malmömässan under årens lopp poppade upp. Framförallt minns jag året då allt gick fel (konstigt att jag minns just det "blink") Det slutade med att jag fick klättra upp ovanpå montern (höjdskräck HALLÅ!) och måla om väggarna ovanför köket (som det absolut INTE fick komma färg på) för att de på fabriken inte kollat om färgerna passade ihop innan... Vår monter blev färdig en liiiiten stund innan mässan öppnade det året och paniken hos alla inblandade var inte långt bort. Numera får de sköta sånt utan vår inblandning vilket både maken och jag är nöjda med. Önskar dig all lycka under mässan och önskar att den kunde legat över den 24 april varje år - då hade vi alltid varit där / KRAM!

Trädgårdspassion och Detta Livet sa...

Det ser väldigt fint ut, och det blir spännande att se i verkligheten. Härligt med mässan, man känner att vårpirret drar igång!

Unknown sa...

Hei! Jeg heter Christin og er fersk habeglogger i corneliasverden.wordpress.com. Jeg ser fram til å følge dine hageprosjekter framover! Ønsker deg lykke til på messen og med balkongprosjektet! Liker veldig godt ditt natur-tema! Blir spennende å se det endelige resultatet! Var på messen i fjor, men i år blir det Hagemessen i Lillestrøm!( Synd de går av stabelen samme helg!) Ønsker deg forøvrig en "grenseløs" vår og velkommen til å stikke innom min blogg! :) Christin

Drømmeriet sa...

Hei!
Hehe, ja "klarer selv" er et velkjent begrep..så er det da også kun da en får det som en vil og har kontroll på alt.. ;)- men vi skulle hatt flere armer..og flere timer i døgnet..
Artig å se standen fra begynnelse til slutt, blir spennende å se den ferdig :)
Er det ikke aldri så lite spennende at prosjektene forandrer seg og ender opp annerledes enn planlagt? Jeg har helt sluttet å tegne,skissere og følge en plan, enten det er i hagen eller keramikkverkstedet. ALLTID kommer noe interessant underveis og endrer ideen. De få gangene jeg likevel har holdt meg til planen, har jeg fått masse mer arbeid for å få det riktig-og ikke særlig fornøyd likevel til slutt.
Lykke til med stand og messe!

Stein sa...

Jeg tviler ikke på at dette har vært litt av et prosjekt! Jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet! :-)
Ha en fortsatt fin dag.
Stein

Gela sa...

ÅÅÅÅ vad roligt det ska bli imorgon när jag ska dit. Ser fram emot att titta på vad du skapat ser lovande ut!!! Kram Gela

Britt sa...

Jag får vänta på resultatet tills det kommer på bloggen. Spännande//Britt

Laila sa...

Så spännande! Kommer och kollar i morgon!
Ha det gott!/Laila

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket spännande jobb att bygga upp en monter, men säkert väldigt jobbigt också. Det ser ut att bli väldigt fint. Önskar dig en fin mässa!
Kram,
Regina

Mycket annat & lite betong sa...

Jag har sett resultatet! Fint!
Inte som en vanlig balkong direkt!
Vilket jobb du har gjort, så mycket prylar.

Trevlig helg!
Kram Agneta

Anonym sa...

Det blev så himla, himla fiiiint! Tyckte den var finast av alla balkongerna. Så mycket du med alla lekfulla inslag. Jättekul och inspirerande att se. Saknade dig bara.
Kramar!

Bettina Bäck sa...

Och resultatet blev kalas! Så personligt, roligt och mysigt! :-)

Unknown sa...

Roligt :)
En annan som inte är på mässan vill gärna se en bild sen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...